dimecres, 5 de novembre de 2014

Pollastre amb llenegues


Aquesta setmana passada vam rebre la visita de la meva germana Clara i el seu company Jaume, qui és molt i molt aficionat a buscar bolets. I tot i que feia dies que no plovia, vn trobar un bon cistell de llenegues tendres i carnoses. Ens en van portar un bon plat, i això fa il·lusió! Gràcies a l'obsequi, hem pogut fer més d'un platillo ben bo, aquests dies. Aquí teniu el del Manel. Jo ja he fet tard, amb el tema d'anar a buscar les llenegues, perquè tot i que m'encanta sortir al bosc a buscar bolets, quan encara podia anar-hi, malgrat la panxota d'embarassada, era temps de trompetes, camagrocs, rovellons i ceps, que és de fet el que vam trobar amb escreix. Aquests dies ja fa més fred i això beneficia la llenega i també el fredolic, que he sentit veus que diuen que ja se n'han començat a fer. Ves a saber si ens hi escaparem aviat i tot, amb l'Arlet...!

De moment, avui us presento un plat que vaig elaborar amb aquestes llenegues tan gustoses. Un pollastre rostit a la cassola que, amb el suc dels bolets, acaba essent una menja per a sucar-hi pa sense parar!

Ingredients:
Pollastre petit (picantó)
llenegues fresques
2 cebes seques
1 cabeça d'alls
2 fulles de llorer
1 branca de canyella
1/2 got de brandi
espècies (pebre, altres)

Per la picada:
Pa fregit
2 grans d'all
julivert fresc
ametlles
pinyons

Els ingredients principals

Primer, pelem i tallem la ceba ben petita. Partim la cabeça d'alls per la meitat.


Comencem a preparar el rostit de pollastre tallant-lo a quarts, salpebrant-lo i enrossint-lo a la cassola amb una mica d'oli. Fem volta i volta i reservem. A la mateixa cassola, hi sofregim la ceba i l'all, amb una mica de sal. Després, hi aboquem el brandi perquè ens desglaci el fons de la cassola de greixos i perquè evapori l'alcohol. També hi afegirem les fulles de llorer i la canyella.


Mentrestant, preparem la picada al mà de morter amb el pa fregit, les ametlles, els pinyons, els grans d'all i el julivert fresc. Ho trinxem bé fins que ens quedi una barreja compacta.


Seguidament, afegim les llenegues a la cassola, un cop netes i tallades a trossos. Els fem un parell de voltes, que quedin saltadetes, i reincorporem el pollastre que havíem reservat. Rectifiquem de sal. Deixem coure uns 10 minuts i, passat aquest temps, afegim la picada i una mica d'aigua, si la necessita perquè no se'ns enganxi. També ho podem fer amb brou de carn, però jo aquell dia no en tenia a punt.


Ho deixem coure 20 minuts més, a foc baix i amb la cassola tapada. 


Un cop passat aquest temps (gairebé 3/4 d'hora en total de cocció), apaguem el foc i servim. Si voleu, en podeu guardar per l'endemà que encara serà més bo! Amb les llenegues que hauran deixat anar tota la seva aroma... Bon profit!










19 comentaris:

  1. que rico! es que con el sabor de las setas recien cogidas no hay comparación posible, quedo un plato de lo mas sabroso, bicos

    ResponElimina
  2. Marina, qué bó!!! Ya quedan pocas setas, pero qué ricas están, un plato riquísimo. Estoy de sorteo, pásate!!

    ResponElimina
  3. Oh! Irresistible Marina!! Jo hi vull anar aquest cap de setmana a buscar bolets, a veure si estem de sort i trobem llenegues, que per fer plats com aquest, són perfectes!! M'imagino el sabor d'aquest plat, havia de ser fabulós!!

    Una abraçada guapíssima!

    ResponElimina
  4. com m'agraden les llenegues guisades mmmmm se'm fa la boca aigua

    ResponElimina
  5. Uauuuuu....quin platillo mes rebó !!!!!...dels de xucari pa !!!!
    Petonets .

    ResponElimina
  6. Es una sort entendre de bolets, jo no m'atreveixo a collir-los.
    T'ha quedat un plat ben gustòs, el pollastre es veu molt tendre.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Mmmm que bo Marina! Es un plat de festa major!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  8. Este año las setas las pongo en casi todos los platos y con pollo ya mismo cae, que este me falta
    Bss

    ResponElimina
  9. Quin goig que fa!! Aquests plats amb un bon pà i apa, a ser feliços!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  10. Quina sort amb aquest regal! Les llenegues fan uns guisats deliciosos!
    I sí que ja hi ha fredolics, nosaltres n'hem trobat sense buscar-ne anant a escalar :)

    ResponElimina
  11. Que bien aprovechadas esas setas. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  12. Són boníssimes les llenegues, i van genial amb una cassoleta com la que portes avui! a més el pollastre és la carn que més m'agrada, quin dinar més bo!! un petó!

    ResponElimina
  13. Un buen regalo que le has sabido sacar el punto y te ha quedado un platillo tremendo¡¡
    Peto

    ResponElimina
  14. Que maravilla de plato!! Con esas setas ha de estar el pollo riquísimo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  15. El pollo tiene una pinta divina y la salsa debe ser una delicia. Me gusta como has cocinado el pollo, tomo nota de todo.

    Saludos!

    ResponElimina
  16. per llepar-se els bigotis... això és tenir cunyats espabilats..!!

    ResponElimina
  17. Tinc la sensació que gairebé sento la oloreta que fa... Aquests platillos entren la mar de bé, amb aquesta fresqueta que per fi ja fa!
    Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...