És ben clar perquè aquest post es diu com es diu. Mel i mató són els ingredients que aquest mes ens proposa el repte de Memòries d'una cuinera. No volia faltar a la cita perquè la de mel i mató és una de les postres que més m'agrada. Sobretot, quan vaig en un restaurant "Can" i tenen les tradicionals postres catalanes: crema catalana, macedònia, iogurt, músic... i Mel i mató! La meva primera idea va ser fer un flam de mel i mató, perquè a casa me'n faig de tant en tant, però em vaig adonar que ja n'havia publicat un aquí fa uns mesos (flam de mel i mató amb liquat de mandarina). Així que m'havia d'empescar alguna nova combinació. Gairebé inevitablement havia de ser una recepta dolça, portant el que porta, i... un cop vaig tenir el mató a l'abast, el meló, i la mel que un bon amic em va regalar un dia, una mel d'aquestes que encara fa olor de flors de tan fresca... ja ho vaig tenir!
Ingredients:
Meló Gàlia
Mel mil flors
Mató de 250 g
La recepta no té complicació. El més entretingut és tallar el meló. D'entrada, l'obrirem pel mig i després, amb cura i amb un ganivet prou afilat, tallarem unes llesques fines. En traurem la pell, la closca, que de totes maneres no llençarem. Després, al centre, com si féssim un rotllet, hi posarem el mató. Enrotllarem el meló i el reservarem. Farem tants rotllets com volguem (calculem unes dues tapetes per barba). I, finalment, posarem la mel a la base del plat i, damunt, els rotllets - tapa, de manera que amb la mel ens quedin ben asseguts, sense que se'ns moguin. I ja està! Els podem menjar punxant-los amb un escuradents o amb unes agulles de fondue, com vam fer nosaltres en aquest cas. Per a la decoració, farem servir les mateixes pells que hem tallat abans, i que col·locarem al costat del plat en forma de cargolet.
Amb aquesta recepta, doncs, participo a Memòries d'una cuinera del mes de juny.
Bon cap de setmana a tothom!!
Brutalèrrim, quina presència i només amb tres ingredients!! :O
ResponEliminaNomés tres! Sense trampa. Gràcies per la visiteta i bon cap de setmana... ens veiem aviat, oi? Petons
EliminaTres olas et faig jo!!!
ResponEliminaQue refrescant Marina i quin color més maco que tenen aquestes postres.
Bon cap de setmana a gaudir del temps lliure.
Petons
Això mateix! A gaudir! que sembla que el sol i la calor ens acompayaran... iupi! Petonet, guapa
EliminaM'has deixat seca amb la foto de les tres M! M'imagino un encenalls d'aquets farcidets i és que ha de ser tan melós.... el propi meló et neteja la boca de la mel, que bo Marina!
ResponEliminaMe l'apunto aquesta proposta, i tant!
Bon cap de setmana guapa
M'agrada molt el nom d'encenalls que els has posat als talls de meló, Helena. Gràcies per la visita! Petons i bon cap de setmana
Eliminaun trio de M fantastico queda muy bueno y la foto de la presentación con el color del melon divina Marina
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Gràcies Miquel! Un petó
EliminaMolt bona idea això del meló i deu combinar molt bé els sabors! Bon cap de setmana per tu també! petons!
ResponEliminaGràcies Cinta!
EliminaEm fas agafar gana... Quins postres més monos!
ResponEliminaI a més eren motl bones!! he he
EliminaOstres Marina, qué bo, ara, això de tallar el meló té molt mérit perquè em sembla que s'ha de trencar amb molta facilitat!
ResponEliminaSi publico l'enfogona't un altre dia que no sigui el 17, passa res? Faré la recepta al cap de setmana. De totes maneres faria com la Núria, la faig però sense participar al sorteig.
Petons, gràcies per participar i bon cap de setmana.
No passa res, Mònica! Publica quan puguis i ja ho enllaçarem, oks? Petons!
EliminaMarina, t'has quedat amb el personal amb aquestes tres M. Quina passada de postres.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
He, he, he... gràcies Nani. Et prometo que surt molt bo, i no és difícil! Petons
EliminaQuina idea més bona! És de les que m'agraden a mi: senzilla però elegant i exquisida... Ha de ser molt bona i unes postres també molt sanes.
ResponEliminaSanes... i bones! Ho eren... perquè hauré de comprar més meló que s'ha acabat! ;-) petons, guapa
EliminaQue original ets, una versió molt estiuenca de la mel i mató.
ResponEliminaPetons.
Gràcies Ana! Petonets!
EliminaQuina combinació d'emmes més bonica i sobretot més bona! Ens semblen unes postres fabulosos i perfectes per aquests dies de calor.
ResponEliminaESfruita. La botiga online de fruita i verdura de qualitat.
És fantàstica aquesta proposta Marina! boníssima, original i molt sana, jo encara l'he de fer..!! :) Petons guapa!
ResponEliminamolt bé Marina! has aconseguit unir dues de les meves postres preferides!! el mel i mató i el meló!!! m'emporto aquesta i la recepta del flam per Memòries!! un milió de gràcies per participar. petonets guapa
ResponEliminaMarina aquest meló m´agrada molt!!! pel seu perfum:)), i amb el mató ho trobo genial! Petonets
ResponEliminaLa mel i mató me agrada molt, y así como lo presentas debe estar riquisimo, habrá que probarlo.
ResponEliminaBuen fin de semana
http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...
Quina proposta tan dolça i original!! llastima que no m'agradi el meló, en el meu cas seria SMM sindria mel i mato!!jaja petons
ResponEliminaOstre Marina que bo!!!!!!
ResponEliminaOriginal, bona i extraordinaria recepta
OBE, el joc es canviar les lletres.
Petons
gràcies isabel! Bon canvi de lletres... he he! Petons
EliminaUna bona combinació....segur te un gust boníssim tot plegat !!!
ResponEliminaPetonets.
Carai quina bona combinació, em sembla innovadora i molt bona.
ResponEliminaUna abraçada
Oh, quina inventiva tens. La veritat és que a vegades no pensem però hi ha combinacions que poden ser molt bones. Aquest mos deu ser deliciós. Ben pensat i executat.
ResponEliminaGràcies laura!!! Em fa feliç el teu comentari. Bona revetlla!
EliminaDeliciós!!! sobretot senzill i refrescant... m´encanta. Petons,
ResponEliminaGràcies guapa! Sí que és refrescant, sí! Petons i bona revetlla
EliminaCon lo dulcito que es el melón y la mezcla del requesón y la miel tiene que estar buenísimo. Muy original, Marina.
ResponElimina