diumenge, 27 de maig de 2012

Pastisset de poma i formatge de cabra, al forn

Aquesta recepta pot servir tant d'aperitiu com de postres, es pot servir freda o calenta, i ens ofereix gustos dolços i salats. Pels amants del formtge, pels amants de la fruita, què més podem demanar? La recepta la vaig veure al programa Cuines de TV3 (on podreu recuperar el vídeo original). I em vaig animar a fer-la, tot i que amb alguna modificació, per donar-hi el toc més "tapa't" com pertoca al bloc d'una servidora... he he. Què necessitem?

Ingredients:
3 pomes golden
1 formatge rul·lo de cabra
Mantega per untar el motlle
Reducció de vinagre de mòdena per a decorar

Primer, laminem el formatge de cabra ben fi. Traiem el cor de la poma, la pelem, i també la laminem. Si teniu un estri com aquest de la foto per tallar formatge us serà ben fàcil tallar-lo fi. Si no, sempre podeu tallar el formatge amb un ganivet fi remullat amb aigua, perquè no se'ns rebregui el formatge.

Continuem el procés agafant un motlle de silicona, untant-lo amb mantega pomada i anem fent capes, començant per la poma, després el formatge, altre cop la poma, i així fins acabar existències.
El coem al forn durant 30-35 minuts. Quan veiem que la poma superior ja és torradeta traiem el pastís del forn i el deixem refredar a temperatura ambient. Si voleu que el pastís no us quedi presentat del revés, podeu utilitzar un plat pla folrat amb paper film, on disposareu el pastís boca terrosa, com si giressiu una truita, vaja. Després, tornareu a repetir el procés en un altre plat, on ja el tornareu a tenir del dret. Finalment, per a la presentació individual, podeu utilitzar una anella metàlica i esfèrica, per donar-li la forma que, en aquest cas, he fet jo. I ho podeu acompanyar d'una reducció de vinagre balsàmic, si ho feu d'entrant o primer plat, o bé de gelat, si ho serviu de postres.





34 comentaris:

  1. El meu dia tindria que tenir més de 48 hores per poder provar totes les teves elaboracions. No sé quina triar, totes m'agraden! Potser quan facis vacances en podré fer alguna
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. ha ha ha! Segur que sí, Núria! i la que has fet d'ou què? M'ha deixat amb la boca oberta de veritat. petons

      Elimina
  2. La combinació de formatge de cabra amb poma és boníssima. T'ha quedat molt bé!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cris! Ens anem veient per aquí, oi? Petonet!

      Elimina
  3. a mi també em va cridar l'atenció, aquest pastís, quan el vaig veure a la tele. la presentació individual t'ha quedat d'allò més llaminera, i ben decorada.

    ResponElimina
  4. Gràcies! De fet, a la tele no era un pastís, era un mil fulls. Però jo ja m'he cansat d'aquesta expressió que darrerament es fa servir per a tot... :-/

    ResponElimina
  5. quin bon pastís!!!!!! i la presentació -10- t'ha quedat fantastic.
    Bona Pascua, Marina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lolines! Bona pasqua si fas festa, que jo no però no passa res! :-(

      Elimina
  6. La combinación de queso de cabra y manzana es buena, pero la pinta que tiene es mejor!!! Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Patricia! encantada de compartir-ho amb vosaltres!

      Elimina
  7. Hola Marina guapa tu

    I que bo, anoto la formula, hum
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anima't Susanna! Ja em diràs... he he

      Elimina
  8. Espectacular!!!! quina més bona combinació.. m´encanta.. petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ho proves ja veuràs que bo, Joaquina!

      Elimina
  9. Yo también la vi y la tengo pendiente de hacer.. seguro que está riquisima..
    Bss

    ResponElimina
  10. pues yo no lo vi en su dia,ahora gracias a ti ya veo que es un fantastico pastel y te ha quedado muy bien y bien presentado.Enhorabuena
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel! Anima't i ja em diràs... delicatessen... he he

      Elimina
  11. Que facil i que bo ha de ser! saps que mai he tastat aquest contrast poma-formatge de cabra?? com pot ser oi?? això s'arregla ràpidament....a comprar formatge!! jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ja ja! Tan entusiasta com sempre, Roser! M'encanta...!

      Elimina
  12. Vaig veure també el programa :)
    El teu m'agrada més, és un format que em resulta més atractiu i ja quan vaig veure el programa em va quedar el dubte de quin formatge podria fer servir jo que no sigui el rul.lo :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mozzarela? Jo crec que has d'escollir un formatge blanc (de color) perquè contrasti amb la poma groguenca... no? Petonet!

      Elimina
  13. Marina jo també el vaig veure i vaig apuntar la recepta mentalment! jeje, mentre anava cremant el sucre m'imaginava la combinació de sabors al paladar i em desfeia.... T'ha quedat maco i segur que devia estar deliciós!

    ResponElimina
  14. Poma i formatge de cabra és una de les combinacions que m'agraden més. I servit d'entrant o de guarnició ha de quedar boníssim. I m'encanta com t'ha quedat, sembla una tatin ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, Gemma! Tant d'aspecte com de gust recorda una mica la tatin, sobretot si se serveix tevi i acompanyat de gelat! Petons, gupa.

      Elimina
  15. Jo en això ho he de tastar!!!!!!!!!!! Cabra, m'encanta el formatge de cabra!!!!!

    ResponElimina
  16. Com a entrant ha de estar molt bo, però de postres anb gelat també, quin dilema! Es que m'agraden els contrastos de sabors.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Hola Marina, acabo de descubrir tu blog y me encuentro con esta fantástica receta, felicitaciones!"!! si quieres hace poquito empece un blog, me encantaría que me visitases y si te gusta me sigues!! Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, Melisa! Et seguiré. Ara et vinc a fer una visita. petons!

      Elimina
  18. No t'havia vist aquesta recepta. M'encanta!! La poma amb el formatge de cabra ha d'estar d'escàndol. I presentat en forma de pastisset individual amb la reducció de Mòdena com has fet tu li dona un aire molt elegant. Jo firmo ara mateix per a prendre'l com a entrant de luxe! Mmmmmm

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que va quedar bo, Eva! Sí! Petonet

      Elimina
  19. Que bona, boníssima aquesta tapa-pastisset!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. Mmmm... Me'l menj amb la vista! Però què bo!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...