Aquesta recepta pot servir tant d'aperitiu com de postres, es pot servir freda o calenta, i ens ofereix gustos dolços i salats. Pels amants del formtge, pels amants de la fruita, què més podem demanar? La recepta la vaig veure al programa Cuines de TV3 (on podreu recuperar el vídeo original). I em vaig animar a fer-la, tot i que amb alguna modificació, per donar-hi el toc més "tapa't" com pertoca al bloc d'una servidora... he he. Què necessitem?
Ingredients:
3 pomes golden
1 formatge rul·lo de cabra
Mantega per untar el motlle
Reducció de vinagre de mòdena per a decorar
Primer, laminem el formatge de cabra ben fi. Traiem el cor de la poma, la pelem, i també la laminem. Si teniu un estri com aquest de la foto per tallar formatge us serà ben fàcil tallar-lo fi. Si no, sempre podeu tallar el formatge amb un ganivet fi remullat amb aigua, perquè no se'ns rebregui el formatge.
Continuem el procés agafant un motlle de silicona, untant-lo amb mantega pomada i anem fent capes, començant per la poma, després el formatge, altre cop la poma, i així fins acabar existències.
El coem al forn durant 30-35 minuts. Quan veiem que la poma superior ja és torradeta traiem el pastís del forn i el deixem refredar a temperatura ambient. Si voleu que el pastís no us quedi presentat del revés, podeu utilitzar un plat pla folrat amb paper film, on disposareu el pastís boca terrosa, com si giressiu una truita, vaja. Després, tornareu a repetir el procés en un altre plat, on ja el tornareu a tenir del dret. Finalment, per a la presentació individual, podeu utilitzar una anella metàlica i esfèrica, per donar-li la forma que, en aquest cas, he fet jo. I ho podeu acompanyar d'una reducció de vinagre balsàmic, si ho feu d'entrant o primer plat, o bé de gelat, si ho serviu de postres.
El meu dia tindria que tenir més de 48 hores per poder provar totes les teves elaboracions. No sé quina triar, totes m'agraden! Potser quan facis vacances en podré fer alguna
ResponEliminaUna abraçada
ha ha ha! Segur que sí, Núria! i la que has fet d'ou què? M'ha deixat amb la boca oberta de veritat. petons
EliminaLa combinació de formatge de cabra amb poma és boníssima. T'ha quedat molt bé!
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Cris! Ens anem veient per aquí, oi? Petonet!
Eliminaa mi també em va cridar l'atenció, aquest pastís, quan el vaig veure a la tele. la presentació individual t'ha quedat d'allò més llaminera, i ben decorada.
ResponEliminaGràcies! De fet, a la tele no era un pastís, era un mil fulls. Però jo ja m'he cansat d'aquesta expressió que darrerament es fa servir per a tot... :-/
ResponEliminaquin bon pastís!!!!!! i la presentació -10- t'ha quedat fantastic.
ResponEliminaBona Pascua, Marina
Gràcies Lolines! Bona pasqua si fas festa, que jo no però no passa res! :-(
EliminaLa combinación de queso de cabra y manzana es buena, pero la pinta que tiene es mejor!!! Saludos
ResponEliminaGràcies Patricia! encantada de compartir-ho amb vosaltres!
EliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaI que bo, anoto la formula, hum
mil petonets Susanna
Anima't Susanna! Ja em diràs... he he
EliminaEspectacular!!!! quina més bona combinació.. m´encanta.. petons,
ResponEliminaSi ho proves ja veuràs que bo, Joaquina!
EliminaYo también la vi y la tengo pendiente de hacer.. seguro que está riquisima..
ResponEliminaBss
Sí! Bo de debò! Petonet
Eliminapues yo no lo vi en su dia,ahora gracias a ti ya veo que es un fantastico pastel y te ha quedado muy bien y bien presentado.Enhorabuena
ResponEliminabona setmana
peto
Gràcies Miquel! Anima't i ja em diràs... delicatessen... he he
EliminaQue facil i que bo ha de ser! saps que mai he tastat aquest contrast poma-formatge de cabra?? com pot ser oi?? això s'arregla ràpidament....a comprar formatge!! jeje petons
ResponEliminaJa ja ja! Tan entusiasta com sempre, Roser! M'encanta...!
EliminaVaig veure també el programa :)
ResponEliminaEl teu m'agrada més, és un format que em resulta més atractiu i ja quan vaig veure el programa em va quedar el dubte de quin formatge podria fer servir jo que no sigui el rul.lo :P
La mozzarela? Jo crec que has d'escollir un formatge blanc (de color) perquè contrasti amb la poma groguenca... no? Petonet!
EliminaMarina jo també el vaig veure i vaig apuntar la recepta mentalment! jeje, mentre anava cremant el sucre m'imaginava la combinació de sabors al paladar i em desfeia.... T'ha quedat maco i segur que devia estar deliciós!
ResponEliminaPoma i formatge de cabra és una de les combinacions que m'agraden més. I servit d'entrant o de guarnició ha de quedar boníssim. I m'encanta com t'ha quedat, sembla una tatin ;)
ResponEliminaDoncs sí, Gemma! Tant d'aspecte com de gust recorda una mica la tatin, sobretot si se serveix tevi i acompanyat de gelat! Petons, gupa.
EliminaJo en això ho he de tastar!!!!!!!!!!! Cabra, m'encanta el formatge de cabra!!!!!
ResponEliminaCom a entrant ha de estar molt bo, però de postres anb gelat també, quin dilema! Es que m'agraden els contrastos de sabors.
ResponEliminaPetons.
Hola Marina, acabo de descubrir tu blog y me encuentro con esta fantástica receta, felicitaciones!"!! si quieres hace poquito empece un blog, me encantaría que me visitases y si te gusta me sigues!! Besitos
ResponEliminaI tant que sí, Melisa! Et seguiré. Ara et vinc a fer una visita. petons!
EliminaNo t'havia vist aquesta recepta. M'encanta!! La poma amb el formatge de cabra ha d'estar d'escàndol. I presentat en forma de pastisset individual amb la reducció de Mòdena com has fet tu li dona un aire molt elegant. Jo firmo ara mateix per a prendre'l com a entrant de luxe! Mmmmmm
ResponEliminaUna abraçada!
Sí que va quedar bo, Eva! Sí! Petonet
EliminaQue bona, boníssima aquesta tapa-pastisset!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Gràcies Dolça! Petonet
EliminaMmmm... Me'l menj amb la vista! Però què bo!
ResponElimina