divendres, 25 de maig de 2012

Bombó trufat de plàtan amb gelat de iogurt grec



La d'avui és una "marranada" boníssima per endolcir una mica més el cap de setmana. A més de bona és una mica més lleugera que la del bombó tradicional, i això sí, té més matisos gustatius. Vaja, què us he de dir? Fa dies que volia provar l'invent i a principis de setmana m'hi vaig posar. Tenia tot el que calia a l'armari de la cuina de casa i a la fruitera, així que no vaig haver ni de sortir a comprar res. Com que m'agrada molt la fruita i, en especial, els plàtans, vaig pensar que estaria bé fer una recepta amb aquesta fruita com a protagonista, però amagada de xocolata perquè arribi per sorpresa un cop tenim el bombó a la boca. Som-hi?

Ingredients per al bombó:
Xocolata negra fondant Nestlé
1/2 got d'oli d'oliva verge extra
Cacau pur en pols Valor
Plàtan

Ingredients per al gelat de iogurt grec:
Els que ja vaig explicar aquí
Motlles de silicona en forma de pastisset (regal d'aniversari!)


El primer que fem és posar a escalfar la xocolata fondant al bany maria amb el mig got d'oli d'oliva. Ho anem remenant fins que quedi ben desfet. A continuació, pelem els plàtans i els tallem a llesques d'un centímetre o dos de gruix. Els punxem amb una forquilla de fondue, perquè ens anirà bé tenir un mànec llarg. Els suquem a la xocolata fondant i després els passem pel cacau en pols, arrebossant-los.

Finalment, traiem els gelats de iogurt grec del congelador, (que ja us he comentat que estan explicats a l'anterior recepta de gelats de iogurt grec de la Fageda) i els col·loquem en un plat enfarinat amb cacau. Al damunt, hi posem el bombó trufat de plàtan, ja que d'aquesta manera la xocolata també se'ns mantindrà més freda per efecte del gelat fred. I... ja ens els podrem menjar! Si volem, també podem guardar els bombons al congelador durant unes hores, tapant-los amb un tupper perquè no hi arribi aigua). D'aquesta manera, els aconseguirem més durs, amb la xocolata presa.



Bon cap de setmana a tothom!!

30 comentaris:

  1. Guau!!!!!! Quina pinta més fantàstica!!!!! Se m'ha fet la boca aigua!!!!

    ResponElimina
  2. que original! la combinació de sabors ha de ser boníssima! petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xocolata i plàtan lliguen bé, així que ja tenim molt d'aconseguit! ;-) Bon cap de setmana

      Elimina
  3. Originals i refrescants. La presentació es molt maca Marina. A l'hora de desenmotllar imagino que s'ha de tenir una mica de paciencia perquè surtin bé.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. no et pensis, Ana, surten bastant bé perquè la silicona dels motlles és bastant elàstica. i els gelats estan ben geladets, valgui la redundància... he he. Bon cap de setmana guapa!

      Elimina
  4. A més a més de bonics, fan pinta de ser deliciosos! Ens ha agradat molt la idea, original i fet amb fruita, com ens agrada

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem una recepta senzilla però especial, ja que mai queda igual! Una truita de patates! www.esfruita.com/assessorem/truita-de-patates

    ResponElimina
  5. Pues se ven muy ricos, además el plátano me encanta y como son bocaditos pequeños , es una buena medida para mi que como muy poco dulce. Un beso y feliz finde.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, amb un ja quedes ben servida, anna! Petonet i bon cap de setmana

      Elimina
  6. Una marranada d'aquestes de tant en tant sempre ve de gust, je je je...
    I la combinació de plàtan, xocolata i iogurt és sensacional.
    Els motlles són molt xulos ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí1 De fet, sembla més golafre del que és en realitat, perquè hi ha més fruita que xocolata... i és boníssim! Els motllos aquests són un gran invent, van molt bé! Bon cap de setmana, guapa

      Elimina
  7. He rigut moltíssim perquè jo també acostumo a dir " marranada fantàstica " a algunes pràctiques pocs usuals de fer i menjar postres...però són fantàstiques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja ja! Doncs a riure, que diuen que és terapèutic

      Elimina
  8. ooooooooooooooooooooooooo! es una passada Marina!!! m'emporto un per gaudir del divendres!! petonets

    ResponElimina
  9. OHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ..........que us heu posat d'acor per fer-me venir salivera ........quina delicia ......mare meva , ja m'han agafat ganes de mejar bonboms.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja ja... són bons, oi? Els bombons són la perdició, sobretot de les dones! he he

      Elimina
  10. Com vols que no tinguem un bon cap de setmana veient això....
    Nani

    ResponElimina
  11. estamos de un dulce subido tu y yo hoy Marina jaja a ver si al final de la noche seguimos igual.
    Una fantastica marranada que siempre viene de gusto.
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Miquel! Estem golafres, golafres, avui... he he. La nit serà dolça segur! Bon cap de setmana

      Elimina
  12. De nou, ens tornes a sorprendre Marina!!! Al final haurem de sumar el gelat de iogurt grec a les 5 referències que ja tenim al mercat :)
    Entre avui i demà en fem difusió!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! ha ha. És bo de debò amb aquesta calor...

      Elimina
  13. El plàtan i la xocolata m´han agradat de sempre!!! son una temptació aquests bombons:)

    ResponElimina
  14. Ooooh, quina combinació més xula!! Ha de ser un bombó boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  15. Doncs aquesta marranada ha d'estar, com a mínim, espectacular!!!!!

    Molts petonets!!

    ResponElimina
  16. que original!! m'agrada molt el contrast i t'ha quedat molt ben presentat!! bonissim!! petons

    ResponElimina
  17. Guau, aquests bombons se surten de la pantalla. M'encantaria tastar-los. T'han quedat de vici Marina!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...