dimecres, 17 d’octubre de 2012

Mousse de xocolata blanca amb melmelada de figues


Avui ens tornem a encolcir i ho fem amb una doble recepta. D'una banda, la melmelada de figues, i de l'altra, la mousse de xocolata blanca. Unides i presentades en copa queden com la primera foto d'aquest post. Però anem a pams, que avui tenim feina:

Ingredients per a la melmelada de figues:
Figues (de coll de dama o no)
Sucre (1/4 de pes de les figues)
1/2 suc de llimona (per ajudar a la conservació)
1 pot de vidre esteril·litzat
Etiquetes

Aquestes són les figues que vam collir durant una excursió per la Garrotxa. Com podeu veure, n'hi ha de dues menes, per aquest motiu, la melmelada agafarà un color més marronós que si només féssim la melmelada amb figues de coll de dama, que acostumen a tenir un interior més vermell intens.

Ingredients per a la mousse de xocolata blanca:
100 g de xocolata blanca fondant
200 ml de nata 35 % m.g.
25 g de sucre
2 làmines de gelatina


Començarem la recepta parlant de la melmelada de figues. Per fer-la, cal pelar-les totes, trossejar-les, i introduir-les dins d'una cassola una mica fonda, i ho deixem coure a foc lent. 



Al cap de 5 minuts incorporem el sucre i la llimona i seguim coent durant 1/2 hora més.


Passat aquest temps, el que farem serà triturar la melmelada amb la batedora, fora del foc, i després la tornarem a posar a coure, 1/2 horeta més, aproximadament. Veurem que la melmelada està cuita quan, en posar-ne una culleradeta en un plat i empenyent-la amb el dit, la melmelada s'arruga. Si la melmelada ja és cuita l'introduïrem dins un pot de vidre prèviament esteril·litzat (bullit durant 15 minuts a 100 ºC mínim). Taparem el pot i l'etiquetarem amb Nom + data d'elaboració.

El color de la melmelada pot variar en funció de la varietat de figues que haguem triat. En aquest cas, com que n'hi ha de coll de dama però també de verdes, el color no és vermellós, sinó que tendeix al marró. És bona igual, eh? Tot i que les més apreciades siguin les de dama, la resta també són del tot mediterrànies.

Per a la mousse:

I ara ens n'anem a preparar la mousse. D'entrada, reservem una mica de nata freda i remullem les làmines de gelatina amb aigua. Batem la resta de la nata amb el sucre, fins que quedi esponjosa, que hagi agafat aire. Seguidament, desfem la xocolata blanca en un pot, jutnament amb la nata. Al cap d'un parell de minuts també hi incorporem la gelatina, parem el foc i remenem perquè tot es barregi. Deixem que la xocolata es refredi una mica, i després l'aboquem damunt la nata muntada d'abans.


Un cop hem barrejat bé, amb l'ajut d'una espàtula però sense córrer (s'ha de ser delicat/da!) disposarem la mousse en copes i les guardarem a la nevera durant dues hores. Passat aquest temps, hi afegirem una cap de 1/2 dit de melmelada de figues i ja tindrem la copa a punt per a degustar!










46 comentaris:

  1. OOh OOHhhhh ....de mermelada de figues ja en tinc, només em falta fer la mousse i disfrutar d'aquest plaer!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps, ara només et falta la mousse! És un pecat de bo, Roser, prova-ho!

      Elimina
  2. Yo también hice mermelada de figues este fin de semana!! Pero con tu mousse debe estar de muerte, muy buena combinación. Besos.

    ResponElimina
  3. una buena combinacion y queda una copa magnifica Marina
    peto

    ResponElimina
  4. Ostres marina, mira que la melmelada de figues l'he combinada sempre amb iogurt, formatge, inclús xocolata negra! però aquesta combinació no me la penso perdre! que bona aquesta cullerada nena....mmmmm!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs, Elena! té un gust pecaminós... hi hi

      Elimina
  5. una combinacion perfecta! tiene que estar buenisima, bicos

    ResponElimina
  6. Ostres! Genial, em guardo ara mateix la recepta. Quines bones idees que ens presentes. Moltes gràcies! Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per l'elogi, Joel! Et recomano la copeta, és un dolç vici... he he

      Elimina
  7. Que bona aquesta mousse, té una pinta.... A mi la mermelada de figues no m'agrada gaire però se li pot posar qualsevol tipus de mermelada, no???!

    ResponElimina
  8. No he provat mai la mousse de xocolata blanca (sóc de negra total XD), la mermelada de figues està molt bona, les dos coses han de combinar de maravella.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també sóc de negra, Cris! Però si la proves ja veuràs que bona, també! De fet, esttrictament no és xocolata perquè no porta cacau... però és boníssima!!!

      Elimina
  9. Marina t'ha quedat fantàstic,un pas a pas molt i molt bo!!!!

    ResponElimina
  10. Doncs mira, la melmelada de figues només l'he tastat en salat però em sembla que aquesta combinació ha d'estar boníssima.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Son unes postres molt llamineres. La melmelada de figues es una de les meves preferides.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Ummmmmmmmmmmm Marina que deliciaaaaaaaa, besos

    ResponElimina
  13. M'agrada que a la majoria li agradi la melmelada de figues!! Marina tens raó, la melmelada varia molt de color de penent de la fruita però també del temps de cocció. Nosaltres no les pelem les figues, i gairebé sempre fem servir coll de dama negra, molt vermella i molt dolça.
    La mouse ha de ser un pecat de diumenge, ho haurem de provar de fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No les peleu? Doncs també ho provaré així com dius. Jo la vaig coure durant una hora llarga, i ja quedava ben gelificada, ja, però el color era així més torradet.

      Elimina
  14. Esta copita tiene éxito seguro, ummmmm que mezcla, me encanta, besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja no en queda! Suposo que era bona... he he....

      Elimina
  15. Marina, aquesta mousse és una bomba calòrica però d´obligada cullerada...T´ha quedat molt bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No et pensis, només una "bombeta" perquè la copa és petita... i el contingut... boníssim! Un petó, guapa.

      Elimina
  16. Marina, deliciosa recepta i exquisida presentació

    ResponElimina
  17. Quina passada de receptes!

    Em quedo a seguirte!
    Una abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ester! Encantada de conèixer-te! Ara vinc a fer-te una visita. Petons

      Elimina
  18. Que cosa mas buena Marina, exquisita receta.
    Petons

    ResponElimina
  19. Un brohhe de oro a esta mousse,que rica la confitura de higos.

    ResponElimina
  20. mmm... una copa plena de dolçor per a llaminers de veritat!
    I amb melmelada casolana molt millor ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah sí! S'ha de ser llaminer, això sí... si s'és de salat ho tenim fotut! petons

      Elimina
  21. Ooooooh! Les teves receptes sempre són increïbles,però les de postres són, a més a més, irresistibles!!
    Precisament ahir vam anar a visitar als meus pares i ens van donar melmelada de figues que havien fet a casa. Ara ja no tenim excusa per intentar fer aquesta recepta teva.
    Una abraçada

    Manel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina, gràcies Manel! La veristat és que per a mi també és un plaer seguir un blog com el vostre, que no se'n troben gaire!! I ho feu molt bé, ben escrit i ben il·lustrat! Petons, parella.

      Elimina
  22. Marina!!! ja tinc mitja recepta feta...la mermelada!!! ja ja!!! que be només em queda la mousse!:)) Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. ups! Carai, carai... ja estic impacient!! L'espero amb ànsia, Sílvia!! Segur que sortirà boníssima, i amb les fotos molt ben fetes! Petonets

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...