dijous, 18 d’octubre de 2012

Piruletes de castanyes amb xocolata negra


Fa uns dies vam anar a fer una ruta BTT a l'Alt Berguedà. Curiosament, no hi vam anar a buscar bolets, i mira que de boletaire en sóc una estona... he he. Dalt de la bici ja vaig clixar alguns boletets però vaig resistir-me a baixar de la bici perquè, aleshores, ja no hagués pogut parar... Això sí, en vaig arreplegar alguns, que amb prou feines em van cabre a la petita motxilla de la bicicleta. El que també vaig veure van ser castanyers fantàstics, grossos i frondosos, que allí creixen amb tota l'esplendor que l'aigua els permet.

Em vaig ficar unes quantes castanyes  a la butxaca i me les vaig emportar cap a casa, rumiant què en faria. I, finalment, aquí teniu el resultat. Unes piruletes "de vici" que són fàcils de fer i boníssimes! Us les explico:

Ingredients:
Castanyes
xocolata fondant
palets de fusta
xarop de mango (per acompanyar)


Agafem les castanyes, els fem un tall al centre i les bullim durant 20 minuts. Les deixem refredar i les pelem. També preparem la xocolata, fonent-la al microones:


A continuació, punxem les castanyes amb un pal de fusta i les anem banyant amb la xocolata fosa. Les col·loquem damunt un paper d'alumini i les posem uns 10 minuts a la nevera perquè la xocolata es prengui. Finalment, presentem les piruletes, acompanyant-les d'un xarop de mango que vaig descobrir l'altre dia (em sembla que és Borges), un xarop que hi dóna un toc exòtic boníssim...!




I per acabar, unes fotos del Berguedà!

Sant Julià de Cerdanyola (Alt Berguedà)

Al fons, el Pedraforca!

Els arbres frondosos del Berguedà, a prop de Falgars.

La meva eina, la que sempre m'acompanya en aquests meravellosos paisatges!


Bon dijous! I bon cap de setmana!
(demà no hi haurà post... Ja us explicaré per què la setmana que ve)











52 comentaris:

  1. Marina, quines piruletas mes bones!! Nosaltres la propera setmana anirem a recogir castanyes, si es que trobem, je, je. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A veure! Segur que sí, ara estan els castanyers ben carregadets!! Petons

      Elimina
  2. Doncs sí que fan bona pinta, i això que jo i les castanyes no som gaire amigues... Ho hauré de provar! una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho pots canviar per una altra fruita, doncs, per nous de macadàmia, o bé figues seques... no? Petons!

      Elimina
  3. Marina una salida fructifera y ademas disfrutando del paisaje,me encanta el Bergueda.Buena improvisación has hecho unas estupendas piruletas y bin golosas.
    buen finde y espero que te libres de la lluvia
    peto

    ResponElimina
  4. unas fotos preciosas y nada mejor que contemplarlas saboreando estas deliciosas piruletas de castañas, bicos

    ResponElimina
  5. Les fotografies magnífiques, pero el menjar es exquisit! Mare meva quina delicia. Em guardo la super recepta. Gràcies de nou Marina! :) Petons.

    ResponElimina
  6. Durant 5 anys anava cada cap de setmana a Gósol i tenia la sort de desperatr-me obri la finestra i veure el Pedraforca... un espectacle unic.

    La teva proposta tinc q tastar-la....aixi q a acomprar castanyes.

    Un petonet bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gòsol i Saldes són dos pobles preciosos. Nosaltres vam anar més a prop de Guardiola de Berguedà i la Pobla de l'Illet. Quina zona més maca, el Berguedà, oi? Petons!

      Elimina
  7. Marina aquestes Piruletes fan molt bona pinta i les fotos també.

    ResponElimina
  8. Marina que cosa mas deliciosa.Tendrías que haberlas denominado "Bombones rellenos de castaña" (da mas categoría) aunque lucen por si mismas.
    Un abrazo.
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, donca caché! Un altre dia ho tindré en compte!

      Elimina
  9. No trigues gaire en tenir un dolç ben bo.
    Els paisatges m'agraden amb la sensació de tranquilitat que donen, uns llocs molt macos.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. no, és força ràpid de preparar! Bé, això si ja tens les castanyes cuites, perquè els costa una mica... petons

      Elimina
  10. Las castañas son mi debilidad, me encantan.
    Si quieres pasarte por mi blog y unirte.

    http://cocina-trini.blogspot.com.es/2012/10/tapones-para-jose.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja he vingut a veure't i tens una nova seguidora. Trini. ;-)

      Elimina
  11. Unos dulces irresistibles y muy otoñales. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  12. Ostres quina combinació més encertada, aquestes iruletes t'haurien de sentar de conya després de la ruta en bici eh?
    Ara m'has deixat encuriosida amb la teva falta de demà, m'hauré d'esperar fins dilluns???? jo és que sóc xafardera de mena eh
    ;) petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he he... tot arribarà, no cal patir... hauràs d'esperar fins dimarts, que dilluns! hi hi. Però a veure si val la pena...!

      Elimina
  13. moolt molllt resultones i facils de fer...petons i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  14. Hummmm! ja tenim castanyes i fotografies precioses. Paissatges tan ben acompanyats amb aquesta bicicleta...

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mirador de la bici es diu Mirador de la Lluna, que vulguis que no, encara ho fa més romàntic... no? Petons!

      Elimina
  15. Així que ja vas venir amb la btt eh? Es una zona perfecte per fer rutes amb bici o a peu. El Berguedà és preciós i ara torna a ser més verd. I vas aprofitar molt bé l' excursió... Uns quants bolets, castanyes...Quina recepta tan bona, me l' apunto perquè nosaltres som fans de les castanyes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Anna! Vaig voltar per aquí al Berguedà. Hi tornaré aviat, segur! perquè em vaig quedar amb ganes de bolets... he he. petonets!

      Elimina
  16. ostres quina passada, per cert, una pregunta, si en contes de bullir-les es fèssin al forn com quedarien??? es que el dia 4 és el meu aniversari i potser les faré

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser encara queden més bones i tot, Lídia! Que jo les vaig bullir perquè com que tampoc en tenia tantes em feia pal encendre el forn per tan poca cosa... però segur que queden molt bé! Així que el dia 4 fas anys? Encara no et felicito, però ja ens aniràs informant! Petons, guapa.

      Elimina
  17. Marina les piruletes, originals i sens dubte boníssimes.
    Les fotos dels paisatges .................. espectaculars i precioses.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lolines, la veritat és que els paisatges eren molt bonics, després de les pluges, sembla que la natura ha tornat a viure!! petonets

      Elimina
  18. Oooooh ! me les demano ! m'encanten les castanyes i amb xocolata i suc de mango han d'estar de conya....Bon cap de setmana !!!

    ResponElimina
  19. Una delicia de castañas, yo las hago pero las castañas las hago al horno y luego las paso por chocolate muy buenas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho provaré! Quan jo les faig al forn és per menjar-me-les tal qual, i és que m'agraden tant que duren ben poc!!! hi hi hi. Bon cap de setmana!

      Elimina
  20. Uau!!! Quines piruletes mes bones!! El meu nen es pot tornar boig... castanyes i xocolata li encanten! Un peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí! Aquesta és una bona recepta per fer cuina amb nens! i tant! S'ho passen bé a la cuina, i de vegades som nosaltres que no ho sabem veure, oi? Petons, bonica.

      Elimina
    2. fantàstic,..xocolata que es posa per tots els reconets de la castanya !!
      quina gana,..quina gana,..!

      Quim

      Elimina
  21. No m'agraden gaire les castanyes, però si les acompanyem de xocolata negra...potser en menjaria alguna!!jeje!
    ptns!!

    ResponElimina
  22. Uoooo!!! ho tinc que probar segur!!! I d'on dius que has tret aquest xarop????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Als súpers caprabo el trobaràs, Sandra. És de Borges i és ben bo!

      Elimina
  23. Ya me imagino lo ricas que tienen que estar!! Tengo un regalito para ti en mi blog, si quieres te puedes pasar. Besitos :)

    ResponElimina
  24. nyam, nyam! una proposta molt interessant!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...