divendres, 11 de maig de 2012

Pollastre amb escamarlans. Del mar a la muntanya


Aquest d'avui és un plat en el que el, indiscutiblement, el més important és la frescor i qualitat dels ingredients. Si tenim això podríem dir que ja ho tenim tot guanyat! És un plat que associo a les dates nadalenques però que, de fet, pot ser boníssim qualsevol dia de l'any. I si els ingredients són la clau d'aquest plat, també afegiré que me'n falta encara un altre. I és que no només és important QUÈ es menja sinó amb QUI es menja. Aquest és, suposo que estareu d'acord amb mi, un ingredient també imprescindible perquè tot allò que mengem encara sigui més bo. Però bé, anem al gra:

Ingredients:
4 cuixes de pollastre
8-10 escamarlans frescos de mida mitjana
1 ceba de figueres
1 got de brou de peix
1 cervesa
sal, oli, pebre i unes branques de farigola
Flors de farigola fresques per a decorar


El que farem primer serà enrossir les cuixes de pollastre en una cassola, amb un rajolí d'oli. Salpebrem i quan la pell ja sigui rossa reservem les cuixes a part. A continuació, saltem els escamarlans a la mateixa cassola i també els reservem. Seguim picant la ceba de figueres, afegim una mica d'oli d'oliva cru a la cassola i caramelitzem la ceba. Jo l'he tallat a dauets però també la podeu tallar en juliana. Seguim incorporant de nou el pollastre (en aquest punt, jo li trec la pell perquè em fa una mica de mania) i els escamarlans a l'olla.

Afegiu el brou de peix i la cervesa, una sugerència que em va fer un dia la Sión de Fem un mos. Ella cuina molt amb cervesa i jo no ho havia provat gairebé mai! I li he fet cas i ha sortit molt bo, gràcies! També afegim unes branquetes de farigola. Finalment, tapem la cassola i ho deixem fent xup-xup durant unes 20 minuts. Apaguem el foc i ho deixem reposar 5 minuts més. Ho servim ben calentó, acompanyat d'unes flors de farigola perquè hi donin una mica d'aroma. I, si ho voleu, d'unes llesques d'un bon pa de pagès. Espero que us agradi.

Bon cap de setmana!

25 comentaris:

  1. Una de mis recetas preferidas. Me encanta el toque de flores que le has puesto, Besitos y buen fin de semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies conchi! Bon cap de setmana tb per a tu!

      Elimina
  2. HUmmmmmmmm m'encanta el mar i muntanya i com dius tu a qualsevol epoca de l'any. Té una pinta bonissima.
    petons

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord amb tu, no és tant important què es menja sinó amb qui es menja. La foto és realment preciosa, veig que també ets de floretes com jo, jejejje
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. A mi em passa que els escamarlans de petit em portaven boig i darrerament ja no tant... deu ser que no aconsegueixo comprar-los frescos i bons de debó :(

    ResponElimina
  5. Recorda molt al Nadal, però les floretes li donan l'aire més primaveral. Prenc nota de la cervesa en comptes de afegir-hi conyac o vi blanc.
    En quant al QUI, hi ha allò se "contigo pan y cebolla", clar que si es un mar i muntanya com aquest molt millor.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tant! Un bon àpat i bona companyia, la combinació perfecta!

      Elimina
  6. Un plat per quedar com una reina.... que bòoo !!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. un plat boníssim, i preciós amb aquestes flors de farigola.
    t'he de donar la raó: és bo en qualsevol època, i, sobretot, és molt important amb qui és menja, perquè aleshores un plat bo com aquest et pot fer sentir un autèntic privilegiat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja ja ja! I tant, un plat compartit sempre és més bo que un plat menjat en solitud... oi?

      Elimina
  8. Aquest plat el fa semblant ma mare per nadal, utilitza gall d'indi i gambes ,però. jejje s'asembla!! és l'unica vegada que en menjo a l'any! i es per sucar-hi paa!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tant, però s'ha d'anar alerta de no sucar-hi molt pa!! ha ha

      Elimina
  9. el mar i muntanya, es bo qualsevol día de l'any

    ResponElimina
  10. Marina un molt bon plat. I amb cervesa! que a mi m'agrada molt.
    Nani

    ResponElimina
  11. un mar y montaña genial,siempre se queda muy bien con este plato y la clave como bien dices el buen producto y con buena compañia la degustación
    Me encanta tambien las flores de farigola
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. doncs sí, bon producte de tot tipus, al menjar i a la companyia... he he

      Elimina
  12. M'encanten els mars i muntanya! I tens raó que la companyia és tan important com el menjar ;)
    Per cert, la Sión és la reina dela cuina amb cervesa, je je je...

    ResponElimina
    Respostes
    1. je je je ... sí, ja ho he notat. Cada cop que ens trobem em parla d'un plat o altre amb cervesa... i per fi m'hi he apuntat!

      Elimina
  13. jo acostumo a fer el pollastre amb gambes i el conill amb escamarlans....però sigui el que sigui està deliciós. Molt bona recepta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...