Aquest d'avui és un plat en el que el, indiscutiblement, el més important és la frescor i qualitat dels ingredients. Si tenim això podríem dir que ja ho tenim tot guanyat! És un plat que associo a les dates nadalenques però que, de fet, pot ser boníssim qualsevol dia de l'any. I si els ingredients són la clau d'aquest plat, també afegiré que me'n falta encara un altre. I és que no només és important QUÈ es menja sinó amb QUI es menja. Aquest és, suposo que estareu d'acord amb mi, un ingredient també imprescindible perquè tot allò que mengem encara sigui més bo. Però bé, anem al gra:
Ingredients:
4 cuixes de pollastre
8-10 escamarlans frescos de mida mitjana
1 ceba de figueres
1 got de brou de peix
1 cervesa
sal, oli, pebre i unes branques de farigola
Flors de farigola fresques per a decorar
El que farem primer serà enrossir les cuixes de pollastre en una cassola, amb un rajolí d'oli. Salpebrem i quan la pell ja sigui rossa reservem les cuixes a part. A continuació, saltem els escamarlans a la mateixa cassola i també els reservem. Seguim picant la ceba de figueres, afegim una mica d'oli d'oliva cru a la cassola i caramelitzem la ceba. Jo l'he tallat a dauets però també la podeu tallar en juliana. Seguim incorporant de nou el pollastre (en aquest punt, jo li trec la pell perquè em fa una mica de mania) i els escamarlans a l'olla.
Afegiu el brou de peix i la cervesa, una sugerència que em va fer un dia la Sión de Fem un mos. Ella cuina molt amb cervesa i jo no ho havia provat gairebé mai! I li he fet cas i ha sortit molt bo, gràcies! També afegim unes branquetes de farigola. Finalment, tapem la cassola i ho deixem fent xup-xup durant unes 20 minuts. Apaguem el foc i ho deixem reposar 5 minuts més. Ho servim ben calentó, acompanyat d'unes flors de farigola perquè hi donin una mica d'aroma. I, si ho voleu, d'unes llesques d'un bon pa de pagès. Espero que us agradi.
Bon cap de setmana!
Bon cap de setmana!
Una de mis recetas preferidas. Me encanta el toque de flores que le has puesto, Besitos y buen fin de semana.
ResponEliminaGràcies conchi! Bon cap de setmana tb per a tu!
EliminaHUmmmmmmmm m'encanta el mar i muntanya i com dius tu a qualsevol epoca de l'any. Té una pinta bonissima.
ResponEliminapetons
Gràcies quima! Bon cap de setmana
EliminaTotalment d'acord amb tu, no és tant important què es menja sinó amb qui es menja. La foto és realment preciosa, veig que també ets de floretes com jo, jejejje
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
sí, floretes aromàtiques i boniques!
EliminaA mi em passa que els escamarlans de petit em portaven boig i darrerament ja no tant... deu ser que no aconsegueixo comprar-los frescos i bons de debó :(
ResponEliminapotser sí que és això, òscar...
EliminaRecorda molt al Nadal, però les floretes li donan l'aire més primaveral. Prenc nota de la cervesa en comptes de afegir-hi conyac o vi blanc.
ResponEliminaEn quant al QUI, hi ha allò se "contigo pan y cebolla", clar que si es un mar i muntanya com aquest molt millor.
Petons.
i tant! Un bon àpat i bona companyia, la combinació perfecta!
EliminaUn plat per quedar com una reina.... que bòoo !!!!!!
ResponEliminaPetonets.
Gràcies Mamilu! Un petonet, guapa
Eliminaun plat boníssim, i preciós amb aquestes flors de farigola.
ResponEliminat'he de donar la raó: és bo en qualsevol època, i, sobretot, és molt important amb qui és menja, perquè aleshores un plat bo com aquest et pot fer sentir un autèntic privilegiat.
ja ja ja! I tant, un plat compartit sempre és més bo que un plat menjat en solitud... oi?
EliminaAquest plat el fa semblant ma mare per nadal, utilitza gall d'indi i gambes ,però. jejje s'asembla!! és l'unica vegada que en menjo a l'any! i es per sucar-hi paa!! petons
ResponEliminai tant, però s'ha d'anar alerta de no sucar-hi molt pa!! ha ha
Eliminael mar i muntanya, es bo qualsevol día de l'any
ResponEliminai tant lolines! Petons
EliminaMarina un molt bon plat. I amb cervesa! que a mi m'agrada molt.
ResponEliminaNani
Gràcies guapa! Petons
Eliminaun mar y montaña genial,siempre se queda muy bien con este plato y la clave como bien dices el buen producto y con buena compañia la degustación
ResponEliminaMe encanta tambien las flores de farigola
peto
doncs sí, bon producte de tot tipus, al menjar i a la companyia... he he
EliminaM'encanten els mars i muntanya! I tens raó que la companyia és tan important com el menjar ;)
ResponEliminaPer cert, la Sión és la reina dela cuina amb cervesa, je je je...
je je je ... sí, ja ho he notat. Cada cop que ens trobem em parla d'un plat o altre amb cervesa... i per fi m'hi he apuntat!
Eliminajo acostumo a fer el pollastre amb gambes i el conill amb escamarlans....però sigui el que sigui està deliciós. Molt bona recepta
ResponElimina