Aquesta d'avui és una d'aquelles idees que surten mirant la tele. De vegades, ens estem davant l'aparell sense pensar gaire en res i, de sobte, alguna cosa et crida l'atenció. Aquell dia m'estava mirant el programa 'Cuines' de TV3 i el cuiner va preparar el que ell va anomenar uns falsos coulants de patata (teniu la recepta aquí). Em va semblar que allò no eren uns coulants perquè jo els entenc amb l'interior líquid, i aquells eren farcits d'espàrrecs. D'altra banda, en aquell moment no vaig prendre nota ni de la recepta ni dels ingredients, però vaig guardar a la memòria la idea de cuinar la patata com si fos una petita capseta on guardar-hi records... i en va sortir aquesta recepta!
Ingredients:
patates kennebec
Pota de pop cuit
Tomàquets
pebrot verd
pebrot vermell
ceba
Pebre vermell picant i fumat
Comencem amb les patates. Les pelem, tallem els extrems i la repel·lem, de manera que ens quedi forma de rectangle. Així:
Després, agafem un buida cors i buidem l'interior de la patata, per la part més estreta. Prèviament, en tallem un quadrat, que després ens servirà de tap. Així:
Com que és una mica xungo fer-ho només amb el buida cors us acabeu d'ajudar amb un ganivet per arribar fins al fons, però sense foradar-la del tot per l'altre costat. Un cop tenim totes les patates buidades les posem a confitar, i ho fem submergint-les en oli calent, però no bullint, durant uns 20 minuts. L'oli ha d'estar a uns 80 ºC. També confitarem les "tapes", és a dir, els quadrats que hem fet tallant els rectangles de patata.
Mentre les patates es van fent, tallem les verdures en juliana i les posem a saltejar al wok, amb una mica d'oli i prèviament salades.
Passats els 20 minuts, traiem les patates de l'oli i les col·loquem sobre un paper absorvent.
A continuació, agafem la pota de pop i la tallem a dauets, ben picada. La salem i, després, la introduïm dins la patata. Tapem el tub de patata amb la tapa. Així:
I ara ja només ens queda la part fàcil, que és la d'emplatar. Aquesta posada en escena té un secret, perquè la gràcia és que no es vegi el tap de la patata que amaga el secret de pop a l'interior. Així que col·locarem les patates amb les tapes de patata a la base, de manera que a la part de dalt ens quedarà la patata sencera. Al voltant, hi disposarem les verdures, que camuflaran les tapes de la patata. Ho acabarem arrodonint amb una mica de pebre vermell fumat per sobre dels taps, perquè així el plat ens recordarà el tradicional 'pulpo a feira'. Ens ho podem menjar fred o calent, i la segona opció és la que us recomano, per notar més la intensitat dels gustos.
Bon profit!
Amb aquesta recepta participo al repte del mes de gener de 2014 de Memòries d'una cuinera
oh! que bo!! quina presentació més maca a més!!!
ResponEliminaMuy buen trabajo Marina. Un placer de tapa llena de sorpresa.
ResponEliminaPetons
Blanca de JUEGO DE SABORES
Ooooh, Marina avui t'has lluït, quina pensada més bona!!! I amb la patata confitada, com ha de ser això de bo... T'ha donat feia, però és d'aquelles ocasions que ha valgut la pena. Petons i que tinguis un bon dia.
ResponEliminaSap greu menjar-les, no???? has fet una presentació molt xula i suposo q boníssima!!!! ptnts
ResponEliminaMolt original això de fer "capsetes" de patata! i boníssim combinat amb pop i verduretes ;-)
ResponEliminaohhhh!!! son espectaculars aquests cubs...
ResponEliminaTens una imaginació que no te límits...
Enhorabona!!!
Ptns
Lourdes.
Què bo!!!! vaig veure el programa, però el que tu has fet m'agrada molt més!!!
ResponEliminaPetonets
Uau quina presentació Marina, un plat d'allò més original!
ResponEliminaHa de ser fer una queixalada a la patata, trobar-se amb el farcit, i fer un mmmm!!!!
Petons!
Quines capsetes més mones/bones!
ResponEliminaA casa nostra ens agrada molt el pop a feira, aquest plat és una idea excel.lent per anar variant o per quan hi ha convidats
ResponEliminaOstres Marina, quina bona pinta que fa aquest plat. Sense cap mena de dubte, tota una "caixeta" de sorpreses. M'encanta! :) Petons gastronòmics.
ResponEliminaA casa ens encanta el pop amb patates, i presentat d'aquesta manera queda realment original!
ResponEliminaUna abraçada,
Isabel
Hummm!!
ResponEliminaquina preciositat, mes bona, ummmm
ResponEliminaM'agrada molt, vull tastar aquesta recepta. Quan he vist la primera foto pensava on era el pop. Ben amagat que no s'escapi.
ResponEliminaPetons.
Quina idea més bona la de farcir d'aquesta manera les patates i amb el pop és una fantàstica manera de presentar aquest aperitiu tant típic i tant bo i juntament amb les verdures, encara millor! Genial Marina!
ResponEliminaMolts petons i bon cap de setmana!
Oh, que divertit i original, m'encanta!
ResponEliminaI amb pop, que jo en faig poc sovint... recepta apuntada per aquest finde ;)
Guauuu Marina! quina currada i que bo!! un salpicón ben diferent i tan bo per aquetes epoques! peotns
ResponEliminaQue original!!! M'encanta la presentació, i la sorpresa!!! petons
ResponEliminaquina idea mes xula i bonaaaaaaaaa.
ResponEliminaFelicitats
Això ja és alta cuina! Quina gràcia aquests taps farcits!!! Un d'aquest, i un dels de Cadaqués, i tens el millor àpat del món! Una abraçada!
ResponEliminaQuina gràcia! aviat veuràs unes patates amb popets a la cuina violeta...
ResponEliminaNani
Quina idea més original! M'han agradat molt les teves receptes, així que em faig seguidora teva!
ResponEliminaUna abraçada.
Recordo el programa i la veritat es que m'agrada molt la teva versió, el pop està molt bo!
ResponEliminaUna abraçada
Té una pinta ESTUPENDA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ m'encanta. petons.
ResponEliminaOOhhh quina bona pinta!!
ResponEliminaEstupendu ha d'estar d'allò mes bo,a mes de sa :)
Doncs si que guarden un bon tresor! Quan menjo pop a la gallega no sé si m'agrada més el pop o les patates i aquestes teves amb més verdura encara són més complertes.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
m'encanta la presentació Marina. M'emporto la recepta pel recull. Petonets guapa
ResponElimina