dijous, 27 de juny de 2013

Taps de patata amb pop acompanyats de verdures saltejades


Aquesta d'avui és una d'aquelles idees que surten mirant la tele. De vegades, ens estem davant l'aparell sense pensar gaire en res i, de sobte, alguna cosa et crida l'atenció. Aquell dia m'estava mirant el programa 'Cuines' de TV3 i el cuiner va preparar el que ell va anomenar uns falsos coulants de patata (teniu la recepta aquí). Em va semblar que allò no eren uns coulants perquè jo els entenc amb l'interior líquid, i aquells eren farcits d'espàrrecs. D'altra banda, en aquell moment no vaig prendre nota ni de la recepta ni dels ingredients, però vaig guardar a la memòria la idea de cuinar la patata com si fos una petita capseta on guardar-hi records... i en va sortir aquesta recepta!

Ingredients:
patates kennebec
Pota de pop cuit
Tomàquets
pebrot verd
pebrot vermell
ceba
Pebre vermell picant i fumat


Comencem amb les patates. Les pelem, tallem els extrems i la repel·lem, de manera que ens quedi forma de rectangle. Així:



Després, agafem un buida cors i buidem l'interior de la patata, per la part més estreta. Prèviament, en tallem un quadrat, que després ens servirà de tap. Així:


Com que és una mica xungo fer-ho només amb el buida cors us acabeu d'ajudar amb un ganivet per arribar fins al fons, però sense foradar-la del tot per l'altre costat. Un cop tenim totes les patates buidades les posem  a confitar, i ho fem submergint-les en oli calent, però no bullint, durant uns 20 minuts. L'oli ha d'estar a uns 80 ºC. També confitarem les "tapes", és a dir, els quadrats que hem fet tallant els rectangles de patata.


Mentre les patates es van fent, tallem les verdures en juliana i les posem a saltejar al wok, amb una mica d'oli i prèviament salades.


Passats els 20 minuts, traiem les patates de l'oli i les col·loquem sobre un paper absorvent.


A continuació, agafem la pota de pop i la tallem a dauets, ben picada. La salem i, després, la introduïm dins la patata. Tapem el tub de patata amb la tapa. Així:


I ara ja només ens queda la part fàcil, que és la d'emplatar. Aquesta posada en escena té un secret, perquè la gràcia és que no es vegi el tap de la patata que amaga el secret de pop a l'interior. Així que col·locarem les    patates amb les tapes de patata a la base, de manera que a la part de dalt ens quedarà la patata sencera. Al voltant, hi disposarem les verdures, que camuflaran les tapes de la patata. Ho acabarem arrodonint amb una mica de pebre vermell fumat per sobre dels taps, perquè així el plat ens recordarà el tradicional 'pulpo a feira'. Ens ho podem menjar fred o calent, i la segona opció és la que us recomano, per notar més la intensitat dels gustos.




Bon profit!


Amb aquesta recepta participo al repte del mes de gener de 2014 de Memòries d'una cuinera














28 comentaris:

  1. oh! que bo!! quina presentació més maca a més!!!

    ResponElimina
  2. Muy buen trabajo Marina. Un placer de tapa llena de sorpresa.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  3. Ooooh, Marina avui t'has lluït, quina pensada més bona!!! I amb la patata confitada, com ha de ser això de bo... T'ha donat feia, però és d'aquelles ocasions que ha valgut la pena. Petons i que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
  4. Sap greu menjar-les, no???? has fet una presentació molt xula i suposo q boníssima!!!! ptnts

    ResponElimina
  5. Molt original això de fer "capsetes" de patata! i boníssim combinat amb pop i verduretes ;-)

    ResponElimina
  6. ohhhh!!! son espectaculars aquests cubs...
    Tens una imaginació que no te límits...
    Enhorabona!!!
    Ptns
    Lourdes.

    ResponElimina
  7. Què bo!!!! vaig veure el programa, però el que tu has fet m'agrada molt més!!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. Uau quina presentació Marina, un plat d'allò més original!

    Ha de ser fer una queixalada a la patata, trobar-se amb el farcit, i fer un mmmm!!!!

    Petons!

    ResponElimina
  9. A casa nostra ens agrada molt el pop a feira, aquest plat és una idea excel.lent per anar variant o per quan hi ha convidats

    ResponElimina
  10. Ostres Marina, quina bona pinta que fa aquest plat. Sense cap mena de dubte, tota una "caixeta" de sorpreses. M'encanta! :) Petons gastronòmics.

    ResponElimina
  11. A casa ens encanta el pop amb patates, i presentat d'aquesta manera queda realment original!
    Una abraçada,
    Isabel

    ResponElimina
  12. quina preciositat, mes bona, ummmm

    ResponElimina
  13. M'agrada molt, vull tastar aquesta recepta. Quan he vist la primera foto pensava on era el pop. Ben amagat que no s'escapi.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Quina idea més bona la de farcir d'aquesta manera les patates i amb el pop és una fantàstica manera de presentar aquest aperitiu tant típic i tant bo i juntament amb les verdures, encara millor! Genial Marina!

    Molts petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  15. Oh, que divertit i original, m'encanta!
    I amb pop, que jo en faig poc sovint... recepta apuntada per aquest finde ;)

    ResponElimina
  16. Guauuu Marina! quina currada i que bo!! un salpicón ben diferent i tan bo per aquetes epoques! peotns

    ResponElimina
  17. Que original!!! M'encanta la presentació, i la sorpresa!!! petons

    ResponElimina
  18. quina idea mes xula i bonaaaaaaaaa.
    Felicitats

    ResponElimina
  19. Això ja és alta cuina! Quina gràcia aquests taps farcits!!! Un d'aquest, i un dels de Cadaqués, i tens el millor àpat del món! Una abraçada!

    ResponElimina
  20. Quina gràcia! aviat veuràs unes patates amb popets a la cuina violeta...
    Nani

    ResponElimina
  21. Quina idea més original! M'han agradat molt les teves receptes, així que em faig seguidora teva!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  22. Recordo el programa i la veritat es que m'agrada molt la teva versió, el pop està molt bo!
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Té una pinta ESTUPENDA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ m'encanta. petons.

    ResponElimina
  24. OOhhh quina bona pinta!!
    Estupendu ha d'estar d'allò mes bo,a mes de sa :)

    ResponElimina
  25. Doncs si que guarden un bon tresor! Quan menjo pop a la gallega no sé si m'agrada més el pop o les patates i aquestes teves amb més verdura encara són més complertes.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  26. m'encanta la presentació Marina. M'emporto la recepta pel recull. Petonets guapa

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...