dimecres, 22 de gener del 2014

Gambes i verdures amb salsa especiada de coco


La d'avui és una recepta d'aquelles que us podrieu menjar asseguts a terra, asseguts en coixins i sobre les alfombres que ens transporten cap a l'Orient... I és ben bé que el menjar, de vegades, ens transporta als països més llunyans, aquells que potser encara no hem visitat però que hem vist moltes vegades per la televisió o el cinema.

És d'aquesta manera com arribem a aquesta recepta que us proposo, molt fàcil de preparar i que us aportarà una mica d'exotisme a l'àpat, a base de gambes cuites d'estil oriental, ben gustoses i aromàtiques. Sobretot, són ideals per a tots aquells que sou amants de les espècies, que en aquest cas ens transporten a l'Orient, si bé també porta llet de coco, que també trobem en receptes  sudamericanes. Precisament, aquesta recepta us anirà bé per menjar-vos aquestes gambetes que comprem a vegades congelades i pelades, que no tenen gust, gairebé. I que en un plat com aquest queden molt gustoses.

Ingredients:
Gambes (poden ser de les congelades)
Carbassó
Pebrot vermell
ceba
julivert fresc
Pebrot verd
pastanaga
Gingebre en pols, curri, comí
llet de coco
Sal i pebre


El que fem primer és tallar les verdures a la brunoise i ecórrer les gambes.


Posem a ofegar les verdures al wok amb un xic d'oli. Les salem. Quan comencen a estar daurades, hi afegim les gambes. Després, hi afegim julivert picat. Tot seguit, també hi incorporem la llet de coco. Després, quan el wok ja fa xup-xup, també hi posem el comí, i el curri. Ho deixem coure dos minuts, just perquè se'ns espesseixi la salsa especiada de coco i apaguem el foc.



I ara ja ho tindrem a punt per servir.Ho posarem en una safata per compartir. O bé, si voleu, ho poseu al centre d'una estora amb coixins, com ja us he dit abans, i amb una cullera cadascú compartiu un viatge gastronòmic al costat d'aquest plat!









24 comentaris:

  1. Que oriental te ha quedado! Me encanta la presentación! Lo probaré!

    ResponElimina
  2. hummmmmmmmmmmmm que gustos amb aquesta salsa

    ResponElimina
  3. Hola guapa tu

    La pinta es de sucari pa, hummm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Fa molt bona pinta... i em fa gràcia fer servir la llet de coco en una recepta que no és un dolç

    ResponElimina
  5. ostres Marina aquests plats m'encanten, fa poc temps que m'hi estic aficionant pero produeixen addiccio!! el fare la setmana que ve pel taper de la feina! petons

    ResponElimina
  6. Marina, este exótico plato me encanta!!!
    Petons.

    ResponElimina
  7. Aixo a de estar bonissim , unmmmm !!

    ResponElimina
  8. A mi m'agraden les espécies Marina, sembla un plat fer per que m'el menji, m'està cridant.
    Petons.

    ResponElimina
  9. un platito muy exotico que tiene que estar para chuparse los dedos, eso si con una buena barra de pan al lado para no dejar ni gota! bicos

    ResponElimina
  10. Fa molt bona pinta! i aquest toc exòtic de les espècies i de la llet de coco l'ha de fer deliciós! un petó!

    ResponElimina
  11. fan molt bona pinta i la salsa per sucari pa.

    ResponElimina
  12. Xiqueta....prepares uns plats espectaculars!!! Aquest deu estar...amb el toc del coco....què original!!!
    Petons,Marina!
    Olga

    ResponElimina
  13. M´encanten aquestes receptes aromàtiques! Aquesta ha de ser deliciosa i m´agrada molt la forma com l´has presentat. Un petonet :)

    ResponElimina
  14. Amb el curry, el comí I el coco, el sabor ha d'evocar exotisme sense cap dubte. És curiós com les olors I els sabors ens poden fer viatjar sense moure'ns de la cadira.... o del coixí. Petons.

    ResponElimina
  15. una combinacion de ingredientes magnifica y un resultado super apetecible¡¡
    Bss

    ResponElimina
  16. No m’acaba d’agradar la llet de coco, però aquest plat segur que mel menjaria
    Petons

    ResponElimina
  17. un viatge gustós i ben barat. segur que aviat podrem tastar plats similars ben lluny d'aquí :-)

    ResponElimina
  18. el coco dono molt de joc i un toc força original a les preparacions ... aquesta me l'apunto!!

    ResponElimina
  19. Sóc de les que posaria espècies a tot arreu! però a casa no em segueixen...ara que jo n'hi poso, eh? aquesta me l'apunto!! petó

    ResponElimina
  20. És curiós que amb unes quantes espècies, un plat que podria ser molt "d'aquí" per els ingredients que fas servir, es converteix en un mitjà de transport a països llunyans, oi? T'ha quedat molt bé :)

    ResponElimina
  21. Tindrem que provar!!!!
    Aquesta me l'apunto.
    Petons

    ResponElimina
  22. Això és un plat intercontinental! Magnífic! Me l'apunto!

    ResponElimina
  23. Ai Marina, el coco em mata. M'agrada tan que el posaria en tots els plats.
    Em sap greu que no pugueu venir.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  24. De l'aniversari de la Victòria em va sobrar llet de coco, ja sé què en faré, com m'agrada, demà el faré, i ja t'explicaré...
    Petons Marina

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...