La d'avui és una recepta d'aquelles que us podrieu menjar asseguts a terra, asseguts en coixins i sobre les alfombres que ens transporten cap a l'Orient... I és ben bé que el menjar, de vegades, ens transporta als països més llunyans, aquells que potser encara no hem visitat però que hem vist moltes vegades per la televisió o el cinema.
És d'aquesta manera com arribem a aquesta recepta que us proposo, molt fàcil de preparar i que us aportarà una mica d'exotisme a l'àpat, a base de gambes cuites d'estil oriental, ben gustoses i aromàtiques. Sobretot, són ideals per a tots aquells que sou amants de les espècies, que en aquest cas ens transporten a l'Orient, si bé també porta llet de coco, que també trobem en receptes sudamericanes. Precisament, aquesta recepta us anirà bé per menjar-vos aquestes gambetes que comprem a vegades congelades i pelades, que no tenen gust, gairebé. I que en un plat com aquest queden molt gustoses.
Ingredients:
Gambes (poden ser de les congelades)
Carbassó
Pebrot vermell
ceba
julivert fresc
Pebrot verd
pastanaga
Gingebre en pols, curri, comí
llet de coco
Sal i pebre
El que fem primer és tallar les verdures a la brunoise i ecórrer les gambes.
Posem a ofegar les verdures al wok amb un xic d'oli. Les salem. Quan comencen a estar daurades, hi afegim les gambes. Després, hi afegim julivert picat. Tot seguit, també hi incorporem la llet de coco. Després, quan el wok ja fa xup-xup, també hi posem el comí, i el curri. Ho deixem coure dos minuts, just perquè se'ns espesseixi la salsa especiada de coco i apaguem el foc.
I ara ja ho tindrem a punt per servir.Ho posarem en una safata per compartir. O bé, si voleu, ho poseu al centre d'una estora amb coixins, com ja us he dit abans, i amb una cullera cadascú compartiu un viatge gastronòmic al costat d'aquest plat!
Que oriental te ha quedado! Me encanta la presentación! Lo probaré!
ResponEliminahummmmmmmmmmmmm que gustos amb aquesta salsa
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaLa pinta es de sucari pa, hummm
mil petonets Susanna
Fa molt bona pinta... i em fa gràcia fer servir la llet de coco en una recepta que no és un dolç
ResponEliminaostres Marina aquests plats m'encanten, fa poc temps que m'hi estic aficionant pero produeixen addiccio!! el fare la setmana que ve pel taper de la feina! petons
ResponEliminaMarina, este exótico plato me encanta!!!
ResponEliminaPetons.
Aixo a de estar bonissim , unmmmm !!
ResponEliminaA mi m'agraden les espécies Marina, sembla un plat fer per que m'el menji, m'està cridant.
ResponEliminaPetons.
un platito muy exotico que tiene que estar para chuparse los dedos, eso si con una buena barra de pan al lado para no dejar ni gota! bicos
ResponEliminaFa molt bona pinta! i aquest toc exòtic de les espècies i de la llet de coco l'ha de fer deliciós! un petó!
ResponEliminafan molt bona pinta i la salsa per sucari pa.
ResponEliminaXiqueta....prepares uns plats espectaculars!!! Aquest deu estar...amb el toc del coco....què original!!!
ResponEliminaPetons,Marina!
Olga
M´encanten aquestes receptes aromàtiques! Aquesta ha de ser deliciosa i m´agrada molt la forma com l´has presentat. Un petonet :)
ResponEliminaAmb el curry, el comí I el coco, el sabor ha d'evocar exotisme sense cap dubte. És curiós com les olors I els sabors ens poden fer viatjar sense moure'ns de la cadira.... o del coixí. Petons.
ResponEliminauna combinacion de ingredientes magnifica y un resultado super apetecible¡¡
ResponEliminaBss
No m’acaba d’agradar la llet de coco, però aquest plat segur que mel menjaria
ResponEliminaPetons
un viatge gustós i ben barat. segur que aviat podrem tastar plats similars ben lluny d'aquí :-)
ResponEliminael coco dono molt de joc i un toc força original a les preparacions ... aquesta me l'apunto!!
ResponEliminaSóc de les que posaria espècies a tot arreu! però a casa no em segueixen...ara que jo n'hi poso, eh? aquesta me l'apunto!! petó
ResponEliminaÉs curiós que amb unes quantes espècies, un plat que podria ser molt "d'aquí" per els ingredients que fas servir, es converteix en un mitjà de transport a països llunyans, oi? T'ha quedat molt bé :)
ResponEliminaTindrem que provar!!!!
ResponEliminaAquesta me l'apunto.
Petons
Això és un plat intercontinental! Magnífic! Me l'apunto!
ResponEliminaAi Marina, el coco em mata. M'agrada tan que el posaria en tots els plats.
ResponEliminaEm sap greu que no pugueu venir.
Una abraçada,
Nani
De l'aniversari de la Victòria em va sobrar llet de coco, ja sé què en faré, com m'agrada, demà el faré, i ja t'explicaré...
ResponEliminaPetons Marina