Una mica per sortir de la rutina, i així no fer sempre la pasta amb sofregit de tomàquet o salsa amb crema de llet, i una mica perquè la sobrassada m'agrada molt, freda i calenta, avui us proposo un plat de tortellini fàcil, fàcil... que de tan fàcil fa riure.
També es pot preparar amb un altre tipus de pasta, com amb els spagueti o els macarrons, per exemple. Sigui com sigui, només ens calen dos ingredients que normalment agraden a tothom, sobretot als de ses illes, a més de la pasta que haguem escollit.
Ingredients:
Tortellini frescos de mató i espinacs (que podeu substituir per una altra pasta)
1 tall de sobrassada
1 manat d'espinacs frescos
formatge ratllat (opcional)
Sal
Començarem bullint la pasta i, com que és fresca, només haurà d'estar coent durant uns 8 minutets. Hi haurem afegit un pessic de sal. A continuació, l'escorrarem i la ruixarem amb aigua freda per tallar-li la cocció. La tornarem a posar al cassó on l'hem bullit.
Traurem la pell de la sobrassada i la ficarem, un xic trossejada, dins el cassó amb la pasta. Tornarem a encendre el foc, però a poca potència, i remenarem. Veurem com, a poc a poc, la pasta va canviant de color i s'impregna del color taronja característic de la sobrassada, gràcies al pebre vermell que conté.
A part, haurem tallat en juliana unes fulles d'espinacs frescos. També els introduirem a la cassola on tenim la pasta amb la sobrassada. I remenarem amb compte de no trencar els tortellinis. Si ho fem amb macarrons podrem ser una mica més salvatges, ja que no són tan delicats. L'´últim pas serà l'emplatat. Podem decorar, si ho volem, amb una mica de formatge ratllat o a trossets, jo hi posaria el formatge de Maó, ja que de sobrassada va el plat... no?
Bon cap de setmana!
Marina... avui espera'm que vinc a dinar!!! M'encanta el toc de sobrassada!
ResponEliminaPetons
Sandra
Gràcies guapa! Bon finde! Petons
EliminaEnhorabona! Acaben de mencionar el teu bloc a RAC1! T'ho mereixes!
ResponEliminaUna abraçada!
Eduard!
Carai Eduard? Això va de debò...? Et ben juro que no hi tinc padrins, eh? Ja miraré d'escoltar-ho... però ara, ara? Petons! (Per cert, encara no et coneixia. encantada de saludar-te i t'espero ben aviat.)
Eliminabon dia Marina!!!!!, ummmmmmmmmm, enhorabona per aquest bon plat!!!!! i per la menciço a RAC1
ResponEliminaGràcies Lolines! Ara ja m'he sentit. Vaja, a mi no, als periodistes de RAC1, és clar! és una menció al final del track, però fa molta il·lu!!! Bon cap de setmana!
Eliminahttp://open.spotify.com/local///0323+07h+%28Divendres+23-03-12%29+++EL+MON+A+RAC1%5b1%5d/3600
Hola Marina, felicidades dobles, por tu mención y por tu plato. ¿Yo también puedo venir a comer?
ResponEliminaM'encantaria Conchi... però ja no en queden... ups! Petonet i bon cap de setmana.
EliminaDoncs res, amb sobrassada la propera vegada!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
Igualment! ;-)
EliminaA mi tambe m'encanta la sobrassada, tant freda com calenta...
ResponEliminaPetonets.
La copio ja, amb el teu permís, es clar. Es una idea molt bona per variar i fàcil de fer.
ResponEliminaPetons.
Ostres el farcit dels tortellini ja és un punt a favor perquè m'encanta, però la salsa? mare meva quin dinar més bo em faria avui!!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana :)
felicitats por salir en Rac-1 te lo mereces y me alegro un montón
ResponEliminaBuen plato,y tremenda combinación,me ha encantado, pero no te lo comas todo y traete un tapper por si pasamos hambre con tanta cerveza esta tarde ja,ja
fins a la tarda
peto
Per la nevera tinc un tall de sobrassada:)))))) Petons
ResponEliminaVaya pintaza, Marina! Una forma que nunca hemos comido la pasta rellena (y somos fans de los tortellinis de requesón y espinacas) pero que seguro algún día probaremos. Con lo que nos gusta la sobrasada!
ResponEliminaUuaauuu quina explosió de sabors!!! m'encantaaaaaa!! petons i bon cap de setmana!!
ResponEliminafàcil, però no fa riure, al contrari, em sembla una proposta prou seriosa per provar-la ben aviat. a mi també m'encanta la sobrassada, i a primera vista sembla pasta amb salsa de tomàquet, de manera que en menjar-la, la sorpresa deu ser gran i agradable.
ResponEliminaGràcies Manel! Ja em diràs si t'agrada, si proves de fer-ho. Petons
EliminaNunca lo he probado con sobrasada...lo probaré...Un besito
ResponEliminaQuina combinació més acertada, m'encanta la sobrassada, tant freda com calenta, així que aquesta salsa me l'emporto. Una recepta boníssima.
ResponEliminaPetons
Gràcies per la visita! Encara no et coneixia. Petons!
EliminaEspinacas,sobrasada y queso,te lo compro,buenísimaaaa!!!
ResponEliminaGràcies Sílvia! ;-)
EliminaÉs una recepta molt de Ses Illes, je je je... allà la combinació de mató i espinacs és molt clàssica i, evidentment, la sobrassada també ;) Una bona proposta!
ResponEliminaSí que em va fer pensar en Mallorca, hi tinc família i m'hi vaig transportar durant una estona! Petonet guapa
EliminaMarina, quin plat més gustós. M'agraden la pasta, la sobrasada i els espinacs. així que...
ResponEliminaNani
Gràcies Nani! Fins aviat!
EliminaUf! És un plat bomba....M´encanta la sobrassada i la pasta.Felicitats! Ja ets vip!!!
ResponEliminaJa ja ja! Ets un cas, Cristineta! petons
EliminaMarina, vaig fer una adaptació d'aquesta recepta fa unes setmanes (amb pasta casolana) i va sortir molt bona. Gracies per la recepta!
ResponElimina(per cert, no tens botó de busqueda??)
oh, que bé Sonia! Me n'alegro que sortís bona! Doncs no tinc botó, no... és que no sé com es posa aqeust botó de búsqueda... és un gadget? M'ajudes¿?
Elimina