Terrina de patè de pastanaga amb nous
Ideal per a vegetarians i bo per a tothom. Aquesta recepta d'avui és ben fàcil de fer, ja ho veureu. Només necessiteu uns 20 minutets i el resultat és boníssim. Us pot servir per salvar un sopar improvisat d'amics, o un convit a última hora, perquè per la mateixa feina en podeu obtenir molta quantitat. Només us calen quatre ingredients i és molt saludable. En resum, què més es pot demanar? Doncs que es conservi. Pels qui em coneixeu una mica ja sabeu que hi sóc molt aficionada, a les conserves. Aquest patè també n'és una. Doncs som-hi.
Ingredients:
pastanagues (més o menys segons la quantitat que en volgueu fer)
Nous (1/2 del pes de les pastanagues)
grans d'all (2-3)
Oli d'oliva verge extra
1 pessic de comí (opcional)
sal
El que hem de fer primer és pelar les pastanagues, trossejar-les i posar-les a bullir amb els grans d'all i un pessic de sal. Si us agrada més fort de gust poseu hi més alls i si el voleu un patè més suau n'hi poseu menys. Ha de bullir uns 10 minuts. Quan les pastanagues ja siguin toves les escorreu i les poseu en un bol per batre. Afegiu les nous i el pessic de comí (hi dóna molt bon aroma). Feu una primera triturada amb la batedora perquè comenci a quedar textura de crema. A continuació, aneu afegint l'oli d'oliva a poc a poc, perquè emulsioni. És com si féssiu una maionesa. I, finalment, ja el podeu servir. Com volgueu, és clar. En terrina per compartir, o bé com a tapa - aperitiu, per obrir la gana.
Tapa de patè de pastanaga amb nous i una anxova
I si voleu conservar aquest patè perquè n'heu fet molt o perquè el voleu consumir més endavant caldrà que el fiqueu, encara tevi, dins un pot esterilitzat (10 minuts bullint), que heu de tapar hermèticament i fer bullir durant 15 minuts. I ja ho tindreu a punt per guardar, vigilant el pot els primers dies perquè si la tapa s'infla voldrà dir que la conserva s'ha fet malvé.
Conserva de patè de pastanaga amb nous
Fàcil, no?
Un paté saludable i original, i pensar que de petita era una viciada del paté d'ànec i ara trobo infinitat de patés d'hortalisses deliciosos...
ResponEliminaPetons :)
Tots són ben bons, oi? Els d'ànec i els vegetals! petons
EliminaAquests patés vegetals em xiflen!! ma mare me'n va portar un de ceps que ja t'ho pots imaginar, oi..?? jeje petons
ResponEliminaEl de ceps també és brutal, Roser, ja l'he provat, ja!! Som unes aficionades als patès vegetals, doncs? Petonet!
EliminaMarina, deixa ja de provocar-me i apropa´t per l´eix amb aquestes delicadeses...que estic una mica farta del bocata com avui!
ResponEliminaAixò ho hem de solucionar ràpidament, Cristina! Quedem la setmana que ve? Necessito instruccions dolces!!! Mua!
EliminaPaté vegetal! una delicia pels vegetarians! Ja havia vist la "tapenade" pero de pastanaga mai, te un aspecte increible!
ResponEliminaPetonets
Gràcies divka! És molt bo, si el proves ja ho veuràS! Les nous li donen un gustet... !Petons
EliminaQuina passada, m'agrada molt aquest paté tan saludable. Així m'ajudaria a treure'm el vici que tinc amb els pates carnics :)
ResponEliminaDoncs ja ho saps! Cap a la cuina! 20 minutets i ho tens llest... he he. Petons
Eliminaquin paté vegetal mes i mes bó
ResponEliminaGràcies per la visita, Lolines!
EliminaJa se per que no m'agradará a mi aquest pate... per que no soc vegetariana...jajaja
ResponEliminaLa veritat. A mi, la pastanaga, només m'agrada crua. El que si que m'agrada molt es el plat amb la sargantana...
Petonets.
Pensa que la pastanaga perd el gust de bullit, Gemma. Amb les nous i l'all agafa un gustet com de maionesa, però més aromàtic... t'animo a provar-ho! Petons
EliminaMarina, les teves receptes i fotos van a més...
ResponEliminaNani
Gràcies pel piropo Nani! Fem el que es pot, entre feina i feina... oi? Petonet!
EliminaFàcil i bò....per lleparse els dits desde luego !!!!!!!!
ResponEliminaPetonets.
Gràcies Mamilu!
EliminaRealment aquest patè fa una pinta espectacular! Es veu bo, sa i fàcil de preparar, ens encanta!!
ResponEliminaPetonets!!
Gràcies! Si el proveu ja veureu que l'all li dóna un toque molt bo. Petons
EliminaQué bo i ha de ser molt combinable aquest paté.
ResponEliminaPetons.
I tant! Amb carn, amb peix, amb formatges, amb torrada... petons!
EliminaAquest paté pinta molt però que molt bé.
ResponEliminaNomés veient els quatre ingredientes per l'elaboració i la quantitat d'aplicacions que té, encara se'm fa més atractiu.
Una abraçada
gràcies Josep! Un petó
EliminaM'agraden molt els patès i aquest es molt original, per un entrant perfecte.
ResponEliminaUna abraçada
M'agrada molt fer patés per picar!!! Me l'apunt, fa molta menjera!!! I això de fer-ne conserva... una gran idea!!!
ResponEliminaGràcies Caterina! Pel comentari i la visita! Petons
EliminaUn molt bon paté per acompanyar carn, però jo amb avellanes o ametlles, son al•lèrgica a les nous.
ResponEliminaPetons
oh, quina llàstina. Doncs prova-ho amb ametlles, segur que queda ben bo! petons
EliminaIdeal para dipear en una cena informal. Besos!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Quina ocurrencia, que bo Marina, felicitats i petonets. :)
ResponEliminaUna combinació boníssima i mooooooolt sana. Amb una mica de tahin també quedaria bé, oi?
ResponEliminaMe parece una mezcla muy original! Este fin de semana que estoy con mis hermanas lo haré, seguro que les gustará. Besos.
ResponEliminaMarina, ¿los ajos se trituran también? Besos.
ResponEliminaSi que es fàcil i diferent !! m'agrada i molt
ResponEliminapetonets
un buen y sano pate que va divinamente bien lo pongas como lo pongas.
ResponEliminapeto
Y a mi se me dio por los patés de este estilo.Lo rico que son,sanos,versátiles.Son ideales para tenerlos siempre a punto.
ResponEliminaCAriños
Quina bona pinta!!!!
ResponEliminaUau! Quina pinta!
ResponEliminaEl plat també és molt maco.
Marta
Vaig a provar-ho ara mateix, però les pastanagues les faré al vapor. Molt interessant, gràcies. Podríeu posar la recepta del paté de ceps, és un suggeriment només.
ResponElimina