dimecres, 21 de març del 2012

Patè de pastanaga amb nous

Terrina de patè de pastanaga amb nous

Ideal per a vegetarians i bo per a tothom. Aquesta recepta d'avui és ben fàcil de fer, ja ho veureu. Només necessiteu uns 20 minutets i el resultat és boníssim. Us pot servir per salvar un sopar improvisat d'amics, o un convit a última hora, perquè per la mateixa feina en podeu obtenir molta quantitat. Només us calen quatre ingredients i és molt saludable. En resum, què més es pot demanar? Doncs que es conservi. Pels qui em coneixeu una mica ja sabeu que hi sóc molt aficionada, a les conserves. Aquest patè també n'és una. Doncs som-hi.

Ingredients:
pastanagues (més o menys segons la quantitat que en volgueu fer)
Nous (1/2 del pes de les pastanagues)
grans d'all (2-3)
Oli d'oliva verge extra
1 pessic de comí (opcional)
sal

El que hem de fer primer és pelar les pastanagues, trossejar-les i posar-les a bullir amb els grans d'all i un pessic de sal. Si us agrada més fort de gust poseu hi més alls i si el voleu un patè més suau n'hi poseu menys. Ha de bullir uns 10 minuts. Quan les pastanagues ja siguin toves les escorreu i les poseu en un bol per batre. Afegiu les nous i el pessic de comí (hi dóna molt bon aroma). Feu una primera triturada amb la batedora perquè comenci a quedar textura de crema. A continuació, aneu afegint l'oli d'oliva a poc a poc, perquè emulsioni. És com si féssiu una maionesa. I, finalment, ja el podeu servir. Com volgueu, és clar. En terrina per compartir, o bé com a tapa - aperitiu, per obrir la gana.

Tapa de patè de pastanaga amb nous i una anxova

I si voleu conservar aquest patè perquè n'heu fet molt o perquè el voleu consumir més endavant caldrà que el fiqueu, encara tevi, dins un pot esterilitzat (10 minuts bullint), que heu de tapar hermèticament i fer bullir durant 15 minuts. I ja ho tindreu a punt per guardar, vigilant el pot els primers dies perquè si la tapa s'infla voldrà dir que la conserva s'ha fet malvé.

Conserva de patè de pastanaga amb nous

Fàcil, no?

40 comentaris:

  1. Un paté saludable i original, i pensar que de petita era una viciada del paté d'ànec i ara trobo infinitat de patés d'hortalisses deliciosos...
    Petons :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tots són ben bons, oi? Els d'ànec i els vegetals! petons

      Elimina
  2. Aquests patés vegetals em xiflen!! ma mare me'n va portar un de ceps que ja t'ho pots imaginar, oi..?? jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El de ceps també és brutal, Roser, ja l'he provat, ja!! Som unes aficionades als patès vegetals, doncs? Petonet!

      Elimina
  3. Marina, deixa ja de provocar-me i apropa´t per l´eix amb aquestes delicadeses...que estic una mica farta del bocata com avui!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això ho hem de solucionar ràpidament, Cristina! Quedem la setmana que ve? Necessito instruccions dolces!!! Mua!

      Elimina
  4. Paté vegetal! una delicia pels vegetarians! Ja havia vist la "tapenade" pero de pastanaga mai, te un aspecte increible!

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies divka! És molt bo, si el proves ja ho veuràS! Les nous li donen un gustet... !Petons

      Elimina
  5. Quina passada, m'agrada molt aquest paté tan saludable. Així m'ajudaria a treure'm el vici que tinc amb els pates carnics :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps! Cap a la cuina! 20 minutets i ho tens llest... he he. Petons

      Elimina
  6. Ja se per que no m'agradará a mi aquest pate... per que no soc vegetariana...jajaja
    La veritat. A mi, la pastanaga, només m'agrada crua. El que si que m'agrada molt es el plat amb la sargantana...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensa que la pastanaga perd el gust de bullit, Gemma. Amb les nous i l'all agafa un gustet com de maionesa, però més aromàtic... t'animo a provar-ho! Petons

      Elimina
  7. Marina, les teves receptes i fotos van a més...
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel piropo Nani! Fem el que es pot, entre feina i feina... oi? Petonet!

      Elimina
  8. Fàcil i bò....per lleparse els dits desde luego !!!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Realment aquest patè fa una pinta espectacular! Es veu bo, sa i fàcil de preparar, ens encanta!!

    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Si el proveu ja veureu que l'all li dóna un toque molt bo. Petons

      Elimina
  10. Qué bo i ha de ser molt combinable aquest paté.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Amb carn, amb peix, amb formatges, amb torrada... petons!

      Elimina
  11. Aquest paté pinta molt però que molt bé.
    Només veient els quatre ingredientes per l'elaboració i la quantitat d'aplicacions que té, encara se'm fa més atractiu.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. M'agraden molt els patès i aquest es molt original, per un entrant perfecte.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. M'agrada molt fer patés per picar!!! Me l'apunt, fa molta menjera!!! I això de fer-ne conserva... una gran idea!!!

    ResponElimina
  14. Un molt bon paté per acompanyar carn, però jo amb avellanes o ametlles, son al•lèrgica a les nous.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh, quina llàstina. Doncs prova-ho amb ametlles, segur que queda ben bo! petons

      Elimina
  15. Ideal para dipear en una cena informal. Besos!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  16. Quina ocurrencia, que bo Marina, felicitats i petonets. :)

    ResponElimina
  17. Una combinació boníssima i mooooooolt sana. Amb una mica de tahin també quedaria bé, oi?

    ResponElimina
  18. Me parece una mezcla muy original! Este fin de semana que estoy con mis hermanas lo haré, seguro que les gustará. Besos.

    ResponElimina
  19. Marina, ¿los ajos se trituran también? Besos.

    ResponElimina
  20. Si que es fàcil i diferent !! m'agrada i molt

    petonets

    ResponElimina
  21. un buen y sano pate que va divinamente bien lo pongas como lo pongas.
    peto

    ResponElimina
  22. Y a mi se me dio por los patés de este estilo.Lo rico que son,sanos,versátiles.Son ideales para tenerlos siempre a punto.

    CAriños

    ResponElimina
  23. Uau! Quina pinta!
    El plat també és molt maco.

    Marta

    ResponElimina
  24. Vaig a provar-ho ara mateix, però les pastanagues les faré al vapor. Molt interessant, gràcies. Podríeu posar la recepta del paté de ceps, és un suggeriment només.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...