M'agraden molt les aus de caça, tot i que m'he trobat amb força gent a qui no fan el pes. Potser és la mida d'aquestes bèsties, m'han dit alguns, potser és per com s'han caçat...? Sigui com sigui, de tant en tant me'n faig un platet, perquè les trobo delicioses, sobretot, en escabetx (si es tracta de guatlles). És, d'alguna manera, un homenatge a la cuina de les àvies... o la cuina de pagès. D'altra banda, fetes així és fer-les en conserva, i com m'agraden les conserves! Em sembla fascinant poder conservar sense nevera ni congelador. Fetes així, ens poden aguantar perfectament una setmana o 10 dies sense que se'ns facin malvé (això sí, en fred). I allò que diuen... com més temps passa més bones són!
Ingredients per a dues persones:
2 guatlles obertes pel mig i netes
4 grans d'all
3 branques de farigola seca
1 branca de canyella
1 got de vinagre de xerès
1 got d'oli d'oliva verge extra
sal i pebre negre
Pebre rosa en gra
El que fem primer és enrossir les guatlles a la cassola, amb una mica d'oli i un cop salpebrades. Després, apaguem el foc i afegim tota la resta de condiments, els conservants (vinagre, oli, sal, pebre rosa, les herbes aromàtiques i la branca de canyella. Tornem a encendre el foc i ho deixem coure uns 45 minuts a foc lent, tapant la cassola i vigilant de tant en tant que no se'ns enganxin. Si ens quedem sense caldo afegirem una mica d'aigua.
Abans dels 45 minuts de cocció, un cop hem enrossit les guatlles
El pebre rosa, si el proveu o ja l'heu provat, afegeix un aroma com dolcet a la conserva, que hi queda la mar de bé quan es tracta de carns de caça, ja siguin aus o conills, llebres, o altres animals terrestres.
Després dels 45 minuts de cocció
Bon profit i bon dilluns!
És veritat que tenim poc costum de fer caça, poques vegades faig guatlles. I en escabetx queden boníssimes i molt aromàtiques.
ResponEliminaI tant! Molt aromàtiques... i són d'escurar, que per als que ens agrada és ideal! petonet
EliminaMarina, esta me la apunto. En casa les gustan mucho las codornices pero al final siempre acabo haciéndolas a la brasa, así que tu receta me la apunto, me parece muy rica, la probaré. Besitos.
ResponEliminaok, ja m'explicaràs Conchi! Ja has vist que és ben fàcil. Només cal estar pendent una estoneta del foc... i llestos! Petonet
EliminaDons a mi m'agrada força..i en escabetx son bonissimes!!!
ResponEliminaPetonets
I en escabetx te les pots emportar de pic-nic perquè fredes són boníssimes! Petons
EliminaHe provat les perdius en escabetx amb amanida i estaven molt bones, amb les guatlles també han de quedar molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
Són ben bones, oi? Les perdius i les guatlles! Petonet.
EliminaA mi em dones aquest plat ja fet i m'el menjo, però si el tinc que fer jo ... m'ho repenso.
ResponEliminaTenen molt bon aspecte.
Petons.
Doncs ja te'n donaria, ja, però serà difícil... Petons!
Eliminajo tampoc soc molt de guatlles, però he de reconèixer que son bones i així amb escabetx han d'estar riquissimes:
ResponEliminapetons
Sí, són molt tovetes Quima! Anima't!
EliminaDoncs a mi m'encanten!!! La veritat és que en menjo poques... però són una delícia en escabetx! Avui dia la gent té moltes manies...!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Els qui ens en llepem els dits ja en podem fer tot l'any, oi Sandra? Petonet!
EliminaTienen una pinta riquísima y es verdad que tenemos muchas manías, no acostumbro a comerlas y cuando las hago, pienso porque no las hago más veces si son muy ricas..
ResponEliminaBesitos
Gràcies Dolors! pel teu comentari i per la visita!
EliminaLes guatlles les faig amb varies preparacions diferents, però les he fet mai escabetxades, amb la pinta que tenen aquestes no tardaré gaires dies a fer-les.
ResponEliminaPetons
Doncs ja em diràs el què, Sión!!! Petonet
EliminaA mi també m'agrada tota mena d'aus i les guatlles són molt saboroses. Amb aquest toc d'espècies i la farigola havia de tenir un gustet rebò!
ResponEliminaPetons!
Anna
Sí que tens raó, queden molt i molt aromàtiques. Petonet Anna!
Eliminamolt bones aquestes guatlles!!!!!
ResponEliminaquina bona pinta, a mi m'agraden molt les guatlles, jo acostumo a menjar-les a la planxah amb all i oli
ResponEliminaBones, també! Petons
EliminaJo també sóc fan de l´escabetx. Crec que els hi dóna més gust i no les resseca tant...Boniques les fotos, eh? ;-D
ResponEliminaGràcies guapa!!
EliminaMarina, no n'he menjat mai de guatlles, encara que aquestes tenen una pinta...
ResponEliminaNani
Ja veuràs que bones, si les proves un dia Nani! petons
EliminaMe encantan las codornices y de esta manera muy aromáticas quedan, sensacionales un gran plato Marina
ResponEliminapeto
Gràcies per la visita, Miquel!
EliminaFa anyssssss i anyssss que no en menjo. Plat exquisit!
ResponEliminaGràcies Nuria... m'agraden els plats de cassola, ves! Petons
EliminaHola Marina!
ResponEliminaT'han quedat fantàstiques! Les fotos i les guatlles!! ;)
Molts petons!! :D
Nuni
Gràcies Nuni, això són les ensenyances d'en Martí ;-)
EliminaRealment deliciosa la pinta d'aquestes guatlles en escabetx, segur que estaven boníssimes!
ResponEliminawww.esfruita.com la botiga online de fruites i verdures de qualitat.
Boníssimes, i tant! Gràcies per la visita
EliminaTu guiso no se queda atrás Marina,que bien le quedará la pimienta rosa.Me quedo la receta,son las que en casa gustan mucho.
ResponEliminaCAriños
ja em diràs què tal! Petonet sílvia.
Elimina