dimarts, 20 de març de 2012

Guatlles en escabetx amb pebre rosa


M'agraden molt les aus de caça, tot  i que m'he trobat amb força gent a qui no fan el pes. Potser és la mida d'aquestes bèsties, m'han dit alguns, potser és per com s'han caçat...? Sigui com sigui, de tant en tant me'n faig un platet, perquè les trobo delicioses, sobretot, en escabetx (si es tracta de guatlles). És, d'alguna manera, un homenatge a la cuina de les àvies... o la cuina de pagès. D'altra banda, fetes així és fer-les en conserva, i com m'agraden les conserves! Em sembla fascinant poder conservar sense nevera ni congelador. Fetes així, ens poden aguantar perfectament una setmana o 10 dies sense que se'ns facin malvé (això sí, en fred). I allò que diuen... com més temps passa més bones són!

Ingredients per a dues persones:
2 guatlles obertes pel mig i netes
4 grans d'all
3 branques de farigola seca
1 branca de canyella
1 got de vinagre de xerès
1 got d'oli d'oliva verge extra
sal i pebre negre
Pebre rosa en gra

El que fem primer és enrossir les guatlles a la cassola, amb una mica d'oli i un cop salpebrades. Després, apaguem el foc i afegim tota la resta de condiments, els conservants (vinagre, oli, sal, pebre rosa, les herbes aromàtiques i la branca de canyella. Tornem a encendre el foc i ho deixem coure uns 45 minuts a foc lent, tapant la cassola i vigilant de tant en tant que no se'ns enganxin. Si ens quedem sense caldo afegirem una mica d'aigua.

Abans dels 45 minuts de cocció, un cop hem enrossit les guatlles

El pebre rosa, si el proveu o ja l'heu provat, afegeix un aroma com dolcet a la conserva, que hi queda la mar de bé quan es tracta de carns de caça, ja siguin aus o conills, llebres, o altres animals terrestres.


Després dels 45 minuts de cocció

Bon profit i bon dilluns!

38 comentaris:

  1. És veritat que tenim poc costum de fer caça, poques vegades faig guatlles. I en escabetx queden boníssimes i molt aromàtiques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Molt aromàtiques... i són d'escurar, que per als que ens agrada és ideal! petonet

      Elimina
  2. Marina, esta me la apunto. En casa les gustan mucho las codornices pero al final siempre acabo haciéndolas a la brasa, así que tu receta me la apunto, me parece muy rica, la probaré. Besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ok, ja m'explicaràs Conchi! Ja has vist que és ben fàcil. Només cal estar pendent una estoneta del foc... i llestos! Petonet

      Elimina
  3. Dons a mi m'agrada força..i en escabetx son bonissimes!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. I en escabetx te les pots emportar de pic-nic perquè fredes són boníssimes! Petons

      Elimina
  4. He provat les perdius en escabetx amb amanida i estaven molt bones, amb les guatlles també han de quedar molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són ben bones, oi? Les perdius i les guatlles! Petonet.

      Elimina
  5. A mi em dones aquest plat ja fet i m'el menjo, però si el tinc que fer jo ... m'ho repenso.
    Tenen molt bon aspecte.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja te'n donaria, ja, però serà difícil... Petons!

      Elimina
  6. jo tampoc soc molt de guatlles, però he de reconèixer que son bones i així amb escabetx han d'estar riquissimes:
    petons

    ResponElimina
  7. Doncs a mi m'encanten!!! La veritat és que en menjo poques... però són una delícia en escabetx! Avui dia la gent té moltes manies...!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els qui ens en llepem els dits ja en podem fer tot l'any, oi Sandra? Petonet!

      Elimina
  8. Tienen una pinta riquísima y es verdad que tenemos muchas manías, no acostumbro a comerlas y cuando las hago, pienso porque no las hago más veces si son muy ricas..
    Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors! pel teu comentari i per la visita!

      Elimina
  9. Les guatlles les faig amb varies preparacions diferents, però les he fet mai escabetxades, amb la pinta que tenen aquestes no tardaré gaires dies a fer-les.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja em diràs el què, Sión!!! Petonet

      Elimina
  10. A mi també m'agrada tota mena d'aus i les guatlles són molt saboroses. Amb aquest toc d'espècies i la farigola havia de tenir un gustet rebò!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que tens raó, queden molt i molt aromàtiques. Petonet Anna!

      Elimina
  11. quina bona pinta, a mi m'agraden molt les guatlles, jo acostumo a menjar-les a la planxah amb all i oli

    ResponElimina
  12. Jo també sóc fan de l´escabetx. Crec que els hi dóna més gust i no les resseca tant...Boniques les fotos, eh? ;-D

    ResponElimina
  13. Marina, no n'he menjat mai de guatlles, encara que aquestes tenen una pinta...
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs que bones, si les proves un dia Nani! petons

      Elimina
  14. Me encantan las codornices y de esta manera muy aromáticas quedan, sensacionales un gran plato Marina
    peto

    ResponElimina
  15. Fa anyssssss i anyssss que no en menjo. Plat exquisit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Nuria... m'agraden els plats de cassola, ves! Petons

      Elimina
  16. Hola Marina!
    T'han quedat fantàstiques! Les fotos i les guatlles!! ;)
    Molts petons!! :D

    Nuni

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Nuni, això són les ensenyances d'en Martí ;-)

      Elimina
  17. Realment deliciosa la pinta d'aquestes guatlles en escabetx, segur que estaven boníssimes!

    www.esfruita.com la botiga online de fruites i verdures de qualitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssimes, i tant! Gràcies per la visita

      Elimina
  18. Tu guiso no se queda atrás Marina,que bien le quedará la pimienta rosa.Me quedo la receta,son las que en casa gustan mucho.

    CAriños

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja em diràs què tal! Petonet sílvia.

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...