dilluns, 3 de desembre del 2012

Filet de porc amb nous, formatge i melmelada de móres. Enfogona't amb bufanda!



Arribo una mica tard però arribo. No hi podia faltar. De fet, va ser divendres quan es va acabar el repte de l'Enfogona't amb bufanda que organitzem conjuntament el programa Quins fogons i Tapa't de tapes, però allò que diuen... més val tard que mai!!! Tenim bones i força receptes, aquest mes!!! Gràcies a tots i totes! I avui us n'arriba una última. D'altra banda, us publicarem ben aviat els vostres enllaços a les receptes participants i donarem a conèixer el o la guanyadora. Ja sabeu que el premi és una entrevista en directe a Ràdio Castellar! Aquest divendres, per cert, tenim a la Roser de Trifàssic de Baileys, que va guanyar l'Enfogona't del mes d'octubre.  

Avui us proposo un filet de porc cuit al forn, embolicat amb una bufanda de pasta de full, i farcit de melmelada de móres casolana, nous i formatge rul·lo de cabra. Som-hi!

Ingredients:
Un filet de llom per farcir
1/2 rul·lo de cabra
4 c. de melmelada de móres (explicada aquí) o similar
1 làmina de pasta de full
1 ou
Sal


Comencem la recepta obrint el filet pel mig, i aixafant-lo amb l'ajut de l'estri de fusta. 


A continuació, l'untem amb melmelada de móres. 


Seguim, col·locant el formatge rul·lo trinxat al centre, amb les nous també trossejades.


Posem el filet sobre la pasta de full, el salem i l'enrotllem. És a dir, li posem LA BUFANDA!



Pintem la pasta de full amb ou batut.


I posem el llom al forn durant 35-40 minuts, a 180 ºC. Fins que la pasta de full quedi ben daurada.


Deixem que es refredi un xic i el tallem de través. Si volem, arrodonim el plat amb una mica més de melmelada de móres. (El plat es va acabar de nit, per això les fotos ja no són tan lluminoses...)















59 comentaris:

  1. ualaaa que xulu!! aquest si que està ben abrigat, i bo que ha de ser amb la mermelada i el formatge! un possible apat per les festes genial! petonets i fins aviat! ;-)

    ResponElimina
  2. sensacional y bien bueno este filete con todo lo que lleva.
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  3. Que delicia!!! Un plato festivo que queda bien, una extraordinaria mezcla de sabores y una presentación perfecta.
    Petons.

    ResponElimina
  4. que rica queda la carne en hojaldre con ese relleno un plato de lujo! bicos

    ResponElimina
  5. Mare meva quina delicia. M'ho menjaria ara mateix... ammmf! Nyam. En fi, em conformaré en aprendre fil per randa les instruccions de la seva elaboració. Què bé!!!! :) Petonets ben cuinats.

    ResponElimina
  6. Mmm... amb el formatge, les nous, la melmelada i la pasta de full ha de quedar boníssim! Una recepta a tenir en compte de cara Nadal ;)
    Al final no seré a temps de participar, i això que tinc una tatin de pera calentona pendent de publicar que hauria sigut ideal. No tinc temps! Però em sembla que participaré igualment, encara que tard ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per als qui ens agrada el contrast dolç - salat és molt bo!! Participa, Gemma! Hi ets benvinguda igualment!! Petons

      Elimina
  7. Nenaaaa!!! jo també vull la teva versió!!! el que has posat m´encanta!!! trobo que és una recepta ideal per festes!!! m´encata!!! Petonets

    ResponElimina
  8. Uuau!! Em quedo sorpresa d'aquesta recepta... la tinc que provar te que estar bonissima! Una proposta genial! gràcies i petonets

    ResponElimina
  9. Ostres, quina recepta mes xula....molt ben acabada!

    ResponElimina
  10. Que bo, Marina!!! M'agraden aquests contrastos, i així abrigadet és genial per la temporada.
    Una forta abraçada, guapa!

    ResponElimina
  11. Que bona recepta ens portes avui. M'agrada el contrast de sabors i la mermelada li va genial a la carn. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  12. Quina passada! Em sembla que la recepta guanyadora/estrella està ja escollida... senzilla, gustosa i amb un munt de constrastos. Genial!!

    ResponElimina
  13. Uau!!! que bo!!! el filet ja és bo, però l'has envolicat i farcit super bo!!!

    ResponElimina
  14. Quina passada de recepta! i que bona.
    Petons

    ResponElimina
  15. uau, això ha de ser boníssim! m'ho apunto. Petons!

    ResponElimina
  16. Si he de menjar carn com més camuflada millor...
    Petons.

    ResponElimina
  17. Marina, que bó i ben presentat, la vista es molt important. El faré el faré

    ResponElimina
  18. Fa molt bona pinta!!! Ho provaré! :)

    ResponElimina
  19. Marina quines coses tant ben fetes que fas. Felicitats!!!

    ResponElimina
  20. M'agrada molt aquest farciment amb la melmelada i el formatge, qualsevol dia el tasto.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Esta la hago!!!!!!!!!!! por dios pedazo de receta, gracias guapa ya te contare, besitos.

    ResponElimina
  22. Jo l´he fet però amb filet de pollastre amb pinya i formatge que també és molt bo. Provaré la teva recepta.

    ResponElimina
  23. Marina, ¡¡¡que xulo!!! i ¡¡¡que bò!!!!

    ResponElimina
  24. HUmmmmmmmmmm que bó . Això te molt bona pinta. Sort que va ben abrigadet ...que amb aquest fred que fa ........Petons

    ResponElimina
  25. Quina bona pinta!! M'ha fet créixer la saliva només de veure'n les fotos....i sembla que puc sentir-ne l'oloreta de déu fer....Aquest el faig fijo! Petons!

    ResponElimina
  26. Aquesta es una recepta que tinc de provar de fer... fa anys, per un cap d'any vem sopar alguna cosa similar i estava bonissima!!!
    Me l'apunto!!!
    Ptns
    Lourdes.

    ResponElimina
  27. què reboníssim Marina, ideal per les festes, no tens l´enllaç per seguirte per e-mail? no vull perdrem cap recepta:)bsts

    ResponElimina
  28. Molt bon pas a pas...això ha d'estar que t'hi cagues.

    ResponElimina
  29. això ha d'estar bo bo!!!mmmmmhhhhhhhhhh

    ResponElimina
  30. Avui hem fet un dinar deliciós!!! Gràcies per ajudar-nos a fer la cuina menys monòtona. És una recepta fàcil, el més difícil embolicar. M'he espantat quan ha començat a sortir suc a dojo (de la carn o la melmelada o ambdós), però el resultat és boníssim. Fa molt de festa i ara que s'acosta el Nadal és una idea fantàstica! Una mica de salsa de melmelada ajuda a que no estigui tan sec. Molt bo. Gràcies Marina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. OH, M'alegro que ho hagueu posat en pràctica!! AQuest és el millor premis! Sí que suqueja una mica, però quan es refreda queda tot resolt, oi? Petons!! I fins aviat!

      Elimina
  31. ooooo! fa tant dies que no mirava els blocs! ni el meu, ni el de ningú... no dono l'abast... i he començat a mirar el teu, que ja en tenia ganes, i quan he vist el menú de la Ruscalleda... he al·lucinat! he pensa't que ho havies fet tot tu!!! després ja he vist que no, però deu ni do quin menú no? us ho devíeu passar d'allò més bé!
    I en fi, que he anat baixant i mirant receptes que no havia vist, i aquesta en particular m'ha encantat! i com diu la Laura d'aficionats als senders... ara que venen festes es una idea genial! en fi, que m'encanta tornar a llegir-te! a veure si ho puc fer més sovint... sempre em sorprens!

    ResponElimina
  32. Jo nomes ho he fet amb foie, akestes festes provare akesta recepta, pero a mi tb em passa k em suqueja i llavors la part d sota em keda la pasta d full molla, com ho puc sol.lucionar?

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...