dimarts, 4 de desembre de 2012

Caramels de llet amb crocant d'ametlles


Avui us proposo fer cuina i fer manualitats. Aquests caramels que us presento són fàcils d'elaborar, una mica lents, sí, però ideals per a regalar per Nadal!! Us hi animo perquè surten ben bons!! N'he fet dues versions, uns només amb llet i els altres amb trossets de crocant d'ametlles a dins, que són els que més us recomano i els que us explico.

Ingredients:
100 ml de llet
200 g de sucre
50 g de nata per muntar
Aromatitzants: canyella, pell de llimona, cacau, cafè, ametlla caramelitzada....

A la foto veieu la canyella i el cafè, dos dels aromatitzants possibles. Al final, però, vaig optar per a barrejar-hi crocant d'ametlla trinxada i prou. Al vostre gust!

Comencem desfent el sucre en un cassó, amb dues cullerades d'aigua.


Us adonareu que passa per diverses fases, d'entrada, es torna líquid. Després, apareixen grumolls.


És en aquest punt que afegirem la llet, prèviament escalfada, i la crema de llet, també teviona. Les temperatures són importants, ja que si ho posem en fred cristalitzaríem el sucre i se'ns enduriria. Seguim remenant durant 1/2 hora més. El procés és un xic llarg, ja ho veieu, però és que necessitem que el caramel se'ns espesseixi. També hi incorporem l'ametlla crocant.


Un cop ho tenim espessit aboquem el caramel damunt d'una safata folrada amb paper sulfuritzat i ho deixem a la nevera perquè es prengui. Al cap d'unes hores, o l'endemà, elaborem els caramels. Ara vénen les manualitats!!!

Necessitem paper sulfuritzat tallat en rectangles, i paper de seda de colors, també tallat en rectangles. Tallarem el caramel a quadradets. Folrarem el caramel amb el paper sulfuritzat i, després, el tornarem a folrar amb paper de seda per fora. Així:


Un cop embolicats podem fer dues coses. O menjar-nos-els o bé embolicar-los en una caixeta com a regal. Vosaltres trieu!! Són bons, bons, promesa! Recorden els Wherters!! 










35 comentaris:

  1. oohhh llavors són com caramels de toffee no??! caramel + nata...que bons!! però es un vici això!! només apta per regalar,que si es queden per casa...jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això mateix! S'assemblen molt al toffee, simplement, que no queden tan líquids. Petonets!

      Elimina
  2. Ohhh que bons! els provaré, han de ser boníssims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt bons, Cinta! La feina és controlar-se... he he he

      Elimina
  3. Qué chulada para estos días regalar. Besos.

    ResponElimina
  4. ay Marina que ens cauràn les dents, si comence no pare.....bsts dolceta

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he he... s'haurà de vigilar, oi? Jo també sóc molt de dolç... petonets!

      Elimina
  5. Que xulos que t'han quedat! Unes sorpreses ben bones sota aquest paper jejeje petons

    ResponElimina
  6. Aix, doncsa casa els wherterns ens encanten, sempre en tenim, i no tu creuràs, però fa uns dies, amb la història del concurs de la recepta amb llet condensada la lechera vaig pensar amb aquests caramels, si seria possible fer-los a casa i com conseguir el mateix gust. M'anoto la teva recepta!!!!!!!!!!! Farem la prova.
    Petonets!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aquesta recepta s'hi assembla, però en comptes de llet condensada poses crema de llet i sucre... prova-ho, a vere si t'agrada!

      Elimina
  7. Qué buena idea! Te han quedado chulísimos! Si los ve mi peque acaba con el plato él solito!

    ResponElimina
  8. Bueno, bueno, bueno! La publicació m'ha encantat, has barrejat dues coses fantàstiques: la cuina i les manualitats! Mmmm...! Cada cop tenen més bona pinta aquests continguts suculents que ens presentes dia a dia. Impressionant. Petonets ben dolços.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són dues coses que m'agraden molt, Joel. Les manualitats són una bona manera d'evadir-se de la realitat. Ahir mateix, fent el pessebre, vaig passar una estona ben divertida, he he he.

      Elimina
  9. Ei Marina!! Quina gràcia!!! :D Fa temps que vull fer-ne però, com veus, no puc estar massa a la cuina, últimament! :S

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si t'animes, Helena! encantada de tornar-te a veure per aquí!! Petonets

      Elimina
  10. això està molt bé, un detall bonic per regalar per Nadal

    ResponElimina
  11. Aquests caramels tenen de ser de vici total, els provaré de fer per els llaminers que en som uns quants, es un regal molt simpàtic i bo Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  12. Ummmmmm estos caramelos son de vicio de no parar de comer............, besos.

    ResponElimina
  13. Hola Marina, a partir d'ara ja t'aniré seguint. M'encanten aquests caramels, un bon detall per regalar aquestes festes. M'agrada fer detallets fets a casa

    ResponElimina
  14. Qué bons, encara que no els he tastat m'els puc imaginar.
    Un regal molt dolç per quie el rebi.
    Petons.

    ResponElimina
  15. No havia pensat mai en fer caramels jo mateixa a la cuina, però t'han quedat super bé!
    Tot i que han de ser una mica laboriosos segur que quedes genial si els regales per aquestes festes!
    ptns!!

    ResponElimina
  16. I que bufons t'han quedat!!!!
    Una idea molt original aquesta de fer caramels...
    Ptns.
    Lourdes.

    ResponElimina
  17. quina xulada Marina!!! apuntadíssims per aquestes festes!!!! ,)))) petonets guapi

    ResponElimina
  18. Quina pintassa!!!!! als grans i petits els agradaran mooooolt!!!! copiats. Petons,

    ResponElimina
  19. A mí em sembla que, directament, son pecat!.... :D

    ResponElimina
  20. Els preferits del meu marit!!!!! que bons Marineta! Petons

    ResponElimina
  21. molt divertits i originals! m'apunto la idea!

    ResponElimina
  22. Una de les idees més originals que he vist!!! La botiga de xuxes a casa!!! una abraçada Marina!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...