Bubó és una pastisseria de Barcelona. Però no només això, és molt més. És art, tècnica, coneixement i màgia, gairebé màgia. Si un dia hi aneu ja us adonareu com n'és d'especial l'indret. I no per la seva sofisticada decoració sinó per la seva magnífica barra de pastissos, pastissets, galetes i llaminadures. Bubó té diverses petites pastisseries degustació al Bubó Born, Bubó Bar, Bubó Pedralbes i Bubó Kuwait.
L'altre dia hi vam anar a berenar, cosa que no es pot fer cada dia perquè els preus piquen, és clar. I en vam sortir contents, després d'haver tastat dos dels seus pastissos petits.
L'altre dia hi vam anar a berenar, cosa que no es pot fer cada dia perquè els preus piquen, és clar. I en vam sortir contents, després d'haver tastat dos dels seus pastissos petits.
L'artífex de la cosa és Carles Mampel.
Alguns dolços de Bubó
Bombons
Una de les especialitats del Xef Mampel són els bombons. Utilitza xocolata de la
màxima qualitat, amb els millors ingredients i de
qualitat indubtable. Carles Mampel, a més de tenir
una tècnica impecable, agrada de fer inèdites combinacions de
sabors itextures. Adapta els sabors tradicionals catalans i crea nous i sorprenents bombons.
Brioixeria
Producte per excel.lència per esmorzars i berenars, o en qualsevol moment, no
podem oblidar-nos del celebri croissant. El croissant de bubó és de pura mantega
d’importació, fullat i molt cruixent. No poden deixar
de provar-ho, és boníssimmmm!
Guimauves
El guimauve, també conegut com núvol, es va originar a l’antic Egipte, va ser un
bombó de mel, amb saba de la planta de malví, que li dóna la seva densitat i
sabor. Al segle XIX, els metges van utilitzar l’extracte de les arrels de la
planta de malví juntament amb clara d’ou i sucre per fer un caramel que calmava
el mal de coll quan els nens es trobaven malalts. Tot i que ara ja no és així,
sempre hi ha un bon pretext per assaborir un deliciós guimauve. En bubó ens
agrada despertar el nen que portem dins i hem creat guimauves que desperten els
sentits sent irresistible les ganes de degustar cadascun dels seus variats i
colorits sabors.
Macarons
El macaron és un tradicional dolç francès, fet d’una barreja de clara
d’ou, sucre iametlles. La coberta exterior són dues petxines rodones a
base d’ametlles, ia l’interior un farciment abundant i cremós de
diferents sabors i combinacions.
Petit Four
bubó té una gran varietat de Petit Fours, és especialista en recrear pastissos
miniatura de xocolata, fruites de temporada i semifreds.
Xocofruits i sablée, rajoles, xocolata, plumcakes, pastissos grans, orangets i llimonets... vaja, que si voleu alguna cosa dolça i de qualitat gairebé segur que la trobareu!!!
I nosaltres vam triar... dos pastissos individuals. Potser no us els sabré explicar del tot bé, perquè no em vaig apuntar què portaven i no els he trobat al web. En tot cas, aquí podeu fer una ullada d'alguns gustos dels pastissets.
Gelatina de mandarina amb cor de mandarina i mousse de praliné amb base de pa de pessic. La textura era excel·lent, esponjosa i cremosa alhora. El que em va decebre és la capa exterior, que tot i el color viu que li han donat no tenia massa gust al paladar. L'interior de la peça, el cor, era boníssim. Gust de mandarina fresca 100%!
I la segona delicatessen que vam tastar és aquesta:
Daus de mousse de llimona amb llàgrima del lima, crema de llimona, cruixent de sèsam i pa de pessic de parmesà (aproximadament, era això). El contrast dolç - salat era evident. Potser els daus eren massa intensos de gust i, menjats alhora amb la resta d'ingredients, aclaparaven excessivament.
Doncs bé, més enllà d'aquest apunt, si algun dia us deixeu caure per Barcelona (jo no ho faig gaire, certament) i voleu fer un berenar d'àngels (o bé un sopar avançat) no deixeu de tastar algunes de les creacions de Mampel, que sorprenen!
Buffff! Quina bona pinta, estic segur que vau disfrutar moltíssim amb aquests magnífics postres. M'apunto les direccions, no coneixia Bubó. Gràcies Marina. Una publicació genial. Muak! :)
ResponEliminaSí que vam disfrutar, sí! La feina va ser triar-ne només un ;-) Bon pont, Joel!
Eliminavaya delicias, me gustan las dos pero la de mandarina tiene que estar bueniiiiisima, bicos
ResponEliminaLo estaba. Vaya, los dos!
Eliminaes una delicatesen ir a sus tiendas pero el preu pica¡¡
ResponEliminapeto
Sempre que anem a fer un volt per barcelona ens deixem caure pel Born, és ben bé que ens xifla passejar per allà! i des de sempre em quedo embobada mirant l'aparador del Bubó. Marina veient la primera foto em penso que a la pròxima m'hauràn de lligar perquè sinó entro escopetejada!
ResponEliminaPetons i gràcies per fer-me venir gana.... caxis...
Quins records... hi vaig fer un stage l'estiu passat! ës una pastisseria excepcional, jo comparo la botiga amb una joieria :)
ResponEliminaPrecisament mentre era allà estaven acabant els detalls del pastisset allargat de llimona. El de mandarina deu ser nou d'aquesta temporada.
Un berenar de categoria!
Quin berenar més bo!!! com diu la Gemma semblen joies!!!
ResponEliminaImpressionant noia!! de tant en tant cau alguna coseta del Bubó, boníssim tot :-)
ResponEliminaaquests pastissos tan ARTISTES se'm fa la boca aigua! una pinta de 12!!! he de visitar aquest lloc! petons
ResponEliminaUn paradís pels llaminers. Ha de ser complicat triar.
ResponEliminaPetons.
Tot fa tant bona pinta... Fa venir salivera i tot!
ResponEliminaUf! Quina pinta. Establiments com aquest fan venir unes ganes de berenar brutals!!! Haurem de visitar-lo algun dia. Un magnífic post per mostrar-ho, Marina
ResponEliminaEns ho has explicat tant bé q si algun dia venim a Barcelona i haurem de passar a comprar uns pastissets!
ResponEliminaptns marina!!