dimarts, 7 de maig del 2013

Burrito de pa de llenties farcit de tomàquet, pernil, pebrot i alfàbrega


Fa uns mesos, passejant per Girona, ens vam aturar en una botiga situada al centre, ara no en recordo el nom, on hi vam trobar productes ben diversos i curiosos. Hi havia de tot!! Vins i caves, llegums secs, caramels i confits, conserves de tota mena i... unes estanteries amb productes foranis "podríem dir exòtics?". Ingredients que a casa nostra ens són difícils de trobar.

Com que som uns tastadors curiosos de mena ens vam firar amb alguns d'aquests ingredients: agar agar en pols, fideus japonesos, udon, conserves mexicanes, espècies... i aquests pans que avui us presento. Són d'origen peruà, tot i que no descarto que també es puguin trobar a d'altres països de sudamèrica, això ja no us ho sabria dir. El més curiós és que s'elaboren amb farina de llenties i són... cruixents i boníssims!! 

Ingredients:
Pa de llenties
tomàquet d'amanir
alfàbrega fresca
pebrot verd
pernil salat
oli d'oliva i sal


Comencem la preparació d'aquest burrito tallant a trossets el tomàquet, hi afegim l'alfàbrega fresca, l'oli i la sal i ho deixem macerar una estona a temperatura ambient. 


Mentrestant, torrem el pa de llenties en una paella, sense oli. Podrem comprovar que, a mesura que agafa temperatura, el pa es torna flexible i es deixa doblegar. Li donem forma de tub. El traiem del foc i el deixem refredar. 


Finalment, farcim el pa amb el tomàquet, el pernil i una mica de pebrot verd tallat a trossets. Col·loquem una mica de purè de broquil a la base del plat, perquè faci de suport al burrito. I llestos! Bon profit!








25 comentaris:

  1. No coneixia pas aquest pa, tot i que s'assemblen a les típiques 'tortites' mexicanes. Si les veig per aquí les probaré, a veure si tenen regust a llenties o només en tenen el nom ;)

    Petons!!

    ResponElimina
  2. Ostres Marina, quina proposta tan bona, i sobretot, tan saludable!!

    I què curiós això del pa de llenties!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per cert, per la meva cuina t'està esperant un detallet, pots passar a recollir-lo quan vulguis...

      Petonets!

      Elimina
  3. Que bo!!!! m'agrada la idea d'avui per sopar!
    Gràcies!

    ResponElimina
  4. Un plat ben senzill de preparar, sa, fresc, boníssim i amb un resultat fantàstic i ben vistós!! Hauré de buscar aquesta botiga de Girona, perquè aquest pa de llenties té una pinta estupenda i m'has fet venir moltes ganes de provar-lo! :P

    Petons Marina!

    ResponElimina
  5. avui t'ha quedat una presentació preciosa, molt fina i delicada, i unes fotos precioses que fan venir ganes de clavar queixalada al burrito.
    aquest pa de llenties, tan cruixent, és sensacional!

    ResponElimina
  6. En aquest cas, la curiositat no ha matat el gat, com diu la dita... Em sembla boníssim el teu burrito, ja m'han vingut ganes de menjar-ne un!!! Petons.

    ResponElimina
  7. un burrito fantastico, me ha encantado tiene que estar buenisimo, bicos

    ResponElimina
  8. Tinc tortitas congelades i ho provaré. Felicitats pel bloc, i si et passes pel meu hi tens una sorpresa! http://totfetacasa.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  9. uyyyy...quin sopar faig amb aquet burrito !!! ni la salseta quedará....
    petonets.

    ResponElimina
  10. fas bé de dir el bo que es aquest pa ... aquests cap de setmana vaig per girona.. qui sap!!

    ResponElimina
  11. Que curiós aquest pa de llenties!!! I el burrito és una proposta fantàstica, ben fresquet i complet!

    ResponElimina
  12. Com m'agrada conèixer ingredients nous a mi també! L'únic és que la majoria de cops no se com cuinar-los o aplicar-los a algun plat, els tinc que provar fets ja. T'ha quedat un burrito ben genial! petons

    ResponElimina
  13. Mmmmmm, ole Marina!!!! Quin burrito tan vistos...a veure si trovo aquestes tortitas al meu poble....!!!!!

    ResponElimina
  14. Marina, jo faig el mateix, sempre busco ingredients exòtics!!! I a Girona hi ha molts comerços que en comencen a tenir! Aquests burritos els trobo fantàstics!

    ResponElimina
  15. Molt interessant el pa de llentíes, em sembla que tots estem una mica malalts de cuina!!

    ResponElimina
  16. Carai no ho havia vist mai això del pa de llenties... però entre els ingredients i la presentació que has fet del plat, ja tinc ganes de provar-ho. Petonets!

    ResponElimina
  17. Mmmm, quina pinta! Un burrito molt adeqüat, ara de cara a l'estiu, oi?
    Marta

    ResponElimina
  18. verlo y es ya entrar a degustarlo,super apetecible y es curioso que este hecho con harina de lentejas.
    peto

    ResponElimina
  19. Caram Marina, quin pa tan original per mi, no el conexía, es cert, es veu cruixent i amb el farcit tan bo donen ganes d'anar a Girona i comprar-lo.
    El plat de la foto es molt xulo.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Pa de llenties? S'haurà de provar! Molt bona pinta, un bon sopar. Petons!

    ResponElimina
  21. quin plat més fresc i bo!! no conec aquest pa de llenties!! el buscaré perquè m'ha entusiasmat! petons

    ResponElimina
  22. Quina pinta Marina!! Un sopar boníssim :)

    ResponElimina
  23. I aquest pa d´on surt? no le vist mai, però m´agrada com queda i el farcit molt mes! Petonets i bon CDS

    ResponElimina
  24. Mmm que ricos!!! me encantan, nunca he echo la masa así que me voy animar siguiendo tu receta :), Un beso

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...