Tot i que em volia esperar que s'apropés una mica més el dia 15... la recepta ja em crema a les mans així que m'acosto a proposta d' Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta per aquest mes d'abril, on l'ingredient protagonista és l'arròs. I avui us proposo uns fideus d'arròs sofregidets al wok, acompanyats de verdures i regats amb soja. Un plat sa, ràpid i una mica diferent dels arrossos deliciosos que molts de vosaltres ja heu començat a penjar i que fan venir salivera, sincerament. El de Tapa't de tapes és aquest:
Ingredients:
1 paquet de fideus d'arròs xinesos
1 vas de salsa de soja
1 pastanaga
5-6 flors de bròquil
1 cogombre
oli d'oliva verge extra
Per a preparar aquest plat només cal disposar d'un wok. Imagineu-vos si n'és de senzill! Els fideus no s'han de bullir sinó que només s'han de tirar dins el wok un cop l'oli ja sigui ben calent. Veureu que de seguida comencen a recargolar-se i s'inflen. Es tornen cruixents i molt mengívols, sense necessitat de ser cuits amb aigua. Un cop ja els veiem cruixents els retirem del wok i els reservem.
Al mateix wok afegim una mica més d'oli, tot i que ja sabeu que amb el wok ens estalviem bona part de l'oli que ens faria falta en una paella. A part, haurem tallat en forma de bastonets la pastanaga i el cogombre. Les flors de bròquil (aquestes sí que prèviament bullides) també ens serviran pel saltat. Així que ho tinguem tot talladet ho tirem al wok i remenem amb força. Afegim la sal, però no gaire, i seguim remenant durant unes 8 minuts. En els dos darrers minuts, per arribar als 10, afegirem el vaset de salsa de soja i seguirem remenant. I ja ho tindrem a punt per emplatar.
El pas serà agafar un bol, disposar-hi els fideus al fons i tirar-hi per sobre totes les verduretes amb soja. I si en tenim ganes i fem l'esforç, el millor serà degustar aquests fideus amb els palets típics asiàtics. Proveu-ho, que amb una mica de paciència ja veureu que no és tan difícil com sembla!
Un plat molt bo i molt sa, la sensació de quan mossegues el crunch dels fideus m'encanta.
ResponEliminaUna abraçada
M'agrada això de crunch, Cristina! És ben bé l'expressió del soroll que fa quan et poses aquests fideus a la boca.
EliminaMai he tastat els fideus d'arrós. El teu plat es veu molt lleuger per un sopar.
ResponEliminaUn petonet
Lleugers i saborosos, Neus. T'animo a provar-los, no et decepcionaran! petonet
EliminaMarina una recepta molt bona i original. La veritat es que no n'he fet mai d'aquest fideus, encara que he estat temptada a comprar-ne: A veure si algun dia hem decideixo i et copio la recepta:
ResponEliminaPetons
ja veuràs que bons, Quima! Cruixents i lleugers, t'ho asseguro. Petonet
EliminaLa propera vegada que en fem, provaré com tu dius, doncs els escaldem primer segons les instruccions del fabricant, i a mi no m’acaben d’agradar, així cruixents deuen d’estar més bons.
ResponEliminaPetons
A mi tampoc m'acaben de convèncer escaldats, Sión, perquè trobo que queden massa gelatinosos. Prova-ho així i ja em diràs! Petons
EliminaQuina recepta més bona! Senzilla, sana, bona i amb verdures! Ens ha encantat!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita et proposem unes postres que lligarien a la perfecció amb el plat que ens proposes, un gelat de pinya. Et convidem a entrar-hi a fer-hi una ullada i a dir-hi la teva opinió:
www.esfruita.com/assessorem/gelat-de-pinya
Una proposta molt acertada. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Gràcies Ana! Un petonet
EliminaFa molt bona pinta!
ResponEliminaPer cert, als qui us agradin les verdures, avui al blog us informem d'una estrena que us agradarà: http://aulagastronomica.blogspot.com.es/2012/04/benvinguts-lhort.html
Gràcies per la informació. L'he trobat interessant.
EliminaFa molt bona cara, tot cruixent, però menjar amb els palets no sé jo si agafaría o no.
ResponEliminaPetons.
Només cal una mica de paciència, Ana, segur que sí!!!
EliminaVisca! M'encanten aquests fideus, tot i que si no els fas bé queden un pèl durs... T'ha quedat perfecte, el plat! Un petonet, guapa
ResponEliminaQueden molt bons, oi? A mi m'encanten! I poden substituir unes olioses patates xips!!! ;-)
EliminaM'encanta la pasta xina, en realitat m'agrada tot el que te a veure amb els xinos!!! bona recepta per dinar...petons
ResponEliminaDoncs ja compartirem receptes, Roser, perquè a mi també! La cosa asiàtica enganxa... oi? petonet
Eliminame gusta los fideos de arroz y quedan muy bien,buena receta Marina
ResponEliminapeto
Gràcies Miquel! Bon cap de setmana!
EliminaTinc moltes ganes de provar aquests fideus d'arròs, la veritat és que només els he menjat al restaurant i, així amb les verduretes, es veuen fàcils de fer i tenen una pinta exquisida!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Doncs prova'ls anna, ja veuràs que bons! Com unes patates xips però més sanes i bones!!!
EliminaSon molt bons els fideuS d'arros...
ResponEliminaQueden molt be amb les verdures...
Petonets.
Quina bona idea fer servir fideus d'arròs!!!molt original!!!i acabem de descobrir l'enfogona't!ens ha encantat la idea i ens posem ja mateix a pensar en receptes!!!
ResponEliminaPetonets!
Guay! Doncs us esperem!!! La setmana que ve començarem a penjar les nostres també... petonet!
EliminaUn plat molt atractiu pels colors, sa, i boníssim!
ResponEliminaGràcies Teresa! Bon cap de setmana
EliminaLa meva recepta també serà amb fideus d'arròs!;)
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
Estaré al cas!! Petonet
EliminaUN PLAT MOLT SA, EL FIDEUS D¡ARROS SON BONISSIMS Y AMB AQUESTES VERDURETES MES.
ResponEliminaOstres, quina bona idea amb fideus d'arròs!! M'encanten amb verduretes, a casa en mengem sovint!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
OOOhhh como me gusta MArina,la foto es la mar de apetecible ;))
ResponEliminaMarina, aquest plat se surt de la pantalla. No em puc imaginar el gust, així que surto i vinc!
ResponEliminaNani
Marina els he menjat i mira que penso ¡ no m´en recordo on! i amb verduretes, doncs em van agradar molt!!! petonets
ResponEliminaMolts bons aquests fideus amb verduretes cruixents... m´encanta la proposta. Petons, i bon diumenge.
ResponEliminaOstres, quina proposta més bona! M'encanta... Sóc súper fan d'aquest tipus de plats orientals, sobretot per les verduretes i els germinats, que em tornen boja!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar a La recepta del 15!
Petonets!
Un dels meus ingredients predilectes son els fideus d'arrós!! I amb aquestes verduretes, queden magnifics! Petons
ResponEliminaM'encanten els fideus d'arròs i aquests que has preparat fan una pinta!!!!
ResponEliminaIntentaré participar al repte, nosaltres també esperem la teva recepta viatgera!!
petonets
Ei!
ResponEliminaJa he penjat la recepta de Sant Jordi: http://sopadall.blogspot.com.es/2012/04/enfogonat-pelegri.html
Espero que us agradi!
Bona diada a tothom :)
Maria
Guapa! Ho has de penjar al facebook, recorda-ho! Petonet i moltíssimes gràcies per participar!
EliminaUna delícia d'arròs. Fan ganes de tastar-lo. El provarem!
ResponEliminaPetons.
Belén
Molt bona! me l'apunto!. Els fideus d'arrós son molt bons i així fregits hasta sorprenents. A la canalla els encanta. :)
ResponEliminaProva-ho amadeu!!! Queden molt bons, i cruixents!! Petons i gràcies.
Elimina