dijous, 12 d’abril de 2012

Fideus d'arròs saltats al wok amb verdures i soja

Tot i que em volia esperar que s'apropés una mica més el dia 15... la recepta ja em crema a les mans així que m'acosto a proposta d' Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta per aquest mes d'abril, on l'ingredient protagonista és l'arròs. I avui us proposo uns fideus d'arròs sofregidets al wok, acompanyats de verdures i regats amb soja. Un plat sa, ràpid i una mica diferent dels arrossos deliciosos que molts de vosaltres ja heu començat a penjar i que fan venir salivera, sincerament. El de Tapa't de tapes és aquest:


Ingredients:
1 paquet de fideus d'arròs xinesos
1 vas de salsa de soja
1 pastanaga
5-6 flors de bròquil
1 cogombre
oli d'oliva verge extra


Per a preparar aquest plat només cal disposar d'un wok. Imagineu-vos si n'és de senzill! Els fideus no s'han de bullir sinó que només s'han de tirar dins el wok un cop l'oli ja sigui ben calent. Veureu que de seguida comencen a recargolar-se i s'inflen. Es tornen cruixents i molt mengívols, sense necessitat de ser cuits amb aigua. Un cop ja els veiem cruixents els retirem del wok i els reservem.

Al mateix wok afegim una mica més d'oli, tot i que ja sabeu que amb el wok ens estalviem bona part de l'oli que ens faria falta en una paella. A part, haurem tallat en forma de bastonets la pastanaga i el cogombre. Les flors de bròquil (aquestes sí que prèviament bullides) també ens serviran pel saltat. Així que ho tinguem tot talladet ho tirem al wok i remenem amb força. Afegim la sal, però no gaire, i seguim remenant durant unes 8 minuts. En els dos darrers minuts, per arribar als 10, afegirem el vaset de salsa de soja i seguirem remenant. I ja ho tindrem a punt per emplatar.

El pas serà agafar un bol, disposar-hi els fideus al fons i tirar-hi per sobre totes les verduretes amb soja. I si en tenim ganes i fem l'esforç, el millor serà degustar aquests fideus amb els palets típics asiàtics. Proveu-ho, que amb una mica de paciència ja veureu que no és tan difícil com sembla!





44 comentaris:

  1. Un plat molt bo i molt sa, la sensació de quan mossegues el crunch dels fideus m'encanta.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada això de crunch, Cristina! És ben bé l'expressió del soroll que fa quan et poses aquests fideus a la boca.

      Elimina
  2. Mai he tastat els fideus d'arrós. El teu plat es veu molt lleuger per un sopar.

    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lleugers i saborosos, Neus. T'animo a provar-los, no et decepcionaran! petonet

      Elimina
  3. Marina una recepta molt bona i original. La veritat es que no n'he fet mai d'aquest fideus, encara que he estat temptada a comprar-ne: A veure si algun dia hem decideixo i et copio la recepta:
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja veuràs que bons, Quima! Cruixents i lleugers, t'ho asseguro. Petonet

      Elimina
  4. La propera vegada que en fem, provaré com tu dius, doncs els escaldem primer segons les instruccions del fabricant, i a mi no m’acaben d’agradar, així cruixents deuen d’estar més bons.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi tampoc m'acaben de convèncer escaldats, Sión, perquè trobo que queden massa gelatinosos. Prova-ho així i ja em diràs! Petons

      Elimina
  5. Quina recepta més bona! Senzilla, sana, bona i amb verdures! Ens ha encantat!

    Avui al bloc d'ESfruita et proposem unes postres que lligarien a la perfecció amb el plat que ens proposes, un gelat de pinya. Et convidem a entrar-hi a fer-hi una ullada i a dir-hi la teva opinió:

    www.esfruita.com/assessorem/gelat-de-pinya

    ResponElimina
  6. Una proposta molt acertada. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  7. Fa molt bona pinta!
    Per cert, als qui us agradin les verdures, avui al blog us informem d'una estrena que us agradarà: http://aulagastronomica.blogspot.com.es/2012/04/benvinguts-lhort.html

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la informació. L'he trobat interessant.

      Elimina
  8. Fa molt bona cara, tot cruixent, però menjar amb els palets no sé jo si agafaría o no.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només cal una mica de paciència, Ana, segur que sí!!!

      Elimina
  9. Visca! M'encanten aquests fideus, tot i que si no els fas bé queden un pèl durs... T'ha quedat perfecte, el plat! Un petonet, guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden molt bons, oi? A mi m'encanten! I poden substituir unes olioses patates xips!!! ;-)

      Elimina
  10. M'encanta la pasta xina, en realitat m'agrada tot el que te a veure amb els xinos!!! bona recepta per dinar...petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja compartirem receptes, Roser, perquè a mi també! La cosa asiàtica enganxa... oi? petonet

      Elimina
  11. me gusta los fideos de arroz y quedan muy bien,buena receta Marina
    peto

    ResponElimina
  12. Tinc moltes ganes de provar aquests fideus d'arròs, la veritat és que només els he menjat al restaurant i, així amb les verduretes, es veuen fàcils de fer i tenen una pinta exquisida!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs prova'ls anna, ja veuràs que bons! Com unes patates xips però més sanes i bones!!!

      Elimina
  13. Son molt bons els fideuS d'arros...
    Queden molt be amb les verdures...
    Petonets.

    ResponElimina
  14. Quina bona idea fer servir fideus d'arròs!!!molt original!!!i acabem de descobrir l'enfogona't!ens ha encantat la idea i ens posem ja mateix a pensar en receptes!!!

    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guay! Doncs us esperem!!! La setmana que ve començarem a penjar les nostres també... petonet!

      Elimina
  15. Un plat molt atractiu pels colors, sa, i boníssim!

    ResponElimina
  16. La meva recepta també serà amb fideus d'arròs!;)
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  17. UN PLAT MOLT SA, EL FIDEUS D¡ARROS SON BONISSIMS Y AMB AQUESTES VERDURETES MES.

    ResponElimina
  18. Ostres, quina bona idea amb fideus d'arròs!! M'encanten amb verduretes, a casa en mengem sovint!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  19. OOOhhh como me gusta MArina,la foto es la mar de apetecible ;))

    ResponElimina
  20. Marina, aquest plat se surt de la pantalla. No em puc imaginar el gust, així que surto i vinc!
    Nani

    ResponElimina
  21. Marina els he menjat i mira que penso ¡ no m´en recordo on! i amb verduretes, doncs em van agradar molt!!! petonets

    ResponElimina
  22. Molts bons aquests fideus amb verduretes cruixents... m´encanta la proposta. Petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
  23. Ostres, quina proposta més bona! M'encanta... Sóc súper fan d'aquest tipus de plats orientals, sobretot per les verduretes i els germinats, que em tornen boja!
    Moltíssimes gràcies per participar a La recepta del 15!
    Petonets!

    ResponElimina
  24. Un dels meus ingredients predilectes son els fideus d'arrós!! I amb aquestes verduretes, queden magnifics! Petons

    ResponElimina
  25. M'encanten els fideus d'arròs i aquests que has preparat fan una pinta!!!!
    Intentaré participar al repte, nosaltres també esperem la teva recepta viatgera!!
    petonets

    ResponElimina
  26. Ei!
    Ja he penjat la recepta de Sant Jordi: http://sopadall.blogspot.com.es/2012/04/enfogonat-pelegri.html
    Espero que us agradi!
    Bona diada a tothom :)
    Maria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guapa! Ho has de penjar al facebook, recorda-ho! Petonet i moltíssimes gràcies per participar!

      Elimina
  27. Una delícia d'arròs. Fan ganes de tastar-lo. El provarem!
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  28. Molt bona! me l'apunto!. Els fideus d'arrós son molt bons i així fregits hasta sorprenents. A la canalla els encanta. :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho amadeu!!! Queden molt bons, i cruixents!! Petons i gràcies.

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...