Us proposo una truita ben senzilla, però deliciosa, creieu-me. Si mai no heu tingut ocasió de tastar-la us ben asseguro que el seu sabor us sorprendrà. Els espàrrecs silvestres són tan saborosos que no cal afegir res més a la truita per a tenir èxit assegurat. Els espàrrecs de marge tenen un gust diferent dels que podem comprar al súper o al mercat, anomenats verds o "triqueros", que acostumen a ser força gruixuts i amb bona part d'aigua. Els silvestres, en canvi, són més turgents i no contenen tanta aigua. Per la qual cosa amb menys quantitat obtindrem una bona font de nutrients.
Ingredients:
Espàrrecs de marge
2 ous
1 pessic de sal
Què és el que cal fer primer? Doncs, evidentment, anar a collir espàrrecs al bosc. Només allà se'n troben, ja que encara no s'ha descobert la manera de fer-ne de cultiu, com si que pass amb els verds i els blancs. Heu de fixar-vos a localitzar l'esparreguera i buscar, prop del nervi on neix el seu tronc, l'espàrrec. Atenció perquè poden arribar a fer des de 2 cm fins a 2 metres. O sigui que, si ha plogut prou i l'eparreguera ja és veterana, potser no caldrà ni que ens ajupim per collir-lo. Precisament en aquest sentit, per collir l'espàrrec l'hem de subjectar i tallar en el punt on es trenqui, ja que no tota la llargada de l'espàrrec és mengívola, sinó que la part més propera a terra és massa llenyosa per a ser consumida. L'aspecte és aquest:
L'espàrrec
L'esparreguera
Un cop els tenim triats n'agafem un bon grapat per fer la truita:
Primer, els saltem a la paella perquè quedin una mica rossets i tous. Si voleu, hi podeu afegir una mica d'aigua per accelerar el procés. Veureu que de seguida agafen un verd ben vistós. Després, els incorporeu a l'ou batut (el mateix que farieu amb una truita de patates). I, finalment, ja només cal fer la truita. Us recomano que no la feu molta estona ja que deixar l'ou una mica cru a l'interior en millora el gust i textura.
um, una truita poc feta. com a mi m'agrada
ResponEliminaAixí sucosa millora, oi? Petonet lolines
EliminaNena, anar a fer espàrrecs i després cuinar-los és tot un plaer!
ResponEliminaNani
Sí! Perquè gaudir d'una excursió al bosc sempre et fa venir gana!! I si cuines el que has cullit no vegis... he he. Petonet!
EliminaQuina entrada més instructiva.La foto del tall parla per si sola. Ens veiem!
ResponEliminaGràcies guapa! Petons
EliminaTienes razón Marina, estos esparragos no necesitan mucho acompañamiento, están riquísimos. besitos.
ResponEliminaVerdad? Petons
EliminaM'encanten, que bons i amb truite deliciosus, anar a buscarne es una delicia.
ResponEliminaPetonets.
i passes una bona estona, oi? S'ha d'aprofitar que és temporada... he he.
Eliminaja tens raó ja, no hi ha res mes bo com els esparregs de marge!!! els que venen no valen res, al menys, un cop has tastat els silvestres, els altres et semblen aigua, no tenen sabor a res. Hem d'aprofitar ara que es el temps. Ma mare els sol congelar per tenir-me tot l'any! petons guapa
ResponEliminaHo tindré en compte Roser! Congelats aguanten bé el gust? Gràcies per la recomanació! Petons
Eliminame encantan y asi jugosa es como me gusta a mi,en casa nunca falta mi mujer siempre me trae y tengo una receta tambien por publicar igual que la tuya,hemos leido el pensamiento jaja
ResponEliminapeto
Espero la teva recepta, doncs! Petonet
EliminaA mi les truites tambe m'agraden amb punt de cru.
ResponEliminaBona truita
Bona setmana
Petons
Gràcies Neus. Igualment!
EliminaHola Marina!
ResponEliminaLa veritat és que la teva recepta dels fideus d'arròs amb verdures em va inspirar per fer els meus fideus. I de fet vaig estar buscat la teva recepta abans de publicar el post, però no recordava el blog on l'havia vist i no la vaig trobar... Ara mateix vaig a posar un link als teus deliciosos fideus. Així cruixents, sense escladar, també tenen una pinta fantàstica!
I aquesta truita d'espàrrecs em sembla ideal, crueta per dins, com m'agrada a mi!
Petonets!
Anna
oh, molt bé Anna! Gràcies!! Ja vaig veure els teus i també són de fer allò de xarrupar fideus!! ha he. Petonet
EliminaUn administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaamb uns espàrrecs de luxe, com no ha de sortir una truita de luxe!!!
ResponEliminaTens raó, Teresa! Aquí la matèria primera és el més important. Petons!
ResponEliminaQuin luxe, collits i menjats!Si ja m'agraden els comprats imagina't aquests.
ResponEliminaPetons.
Fescos, frescos, sí! Petonet
EliminaAixò es un gran luxe, collir-los fer-ne la truita i menjar-se-la, no te preu i tot es pot fer el mateix dia Ummm boníssima, per mi una mica més cuitete jejeje
ResponEliminaPetons
ÉS clar, una de cuita per la Sión! Oído cocina... he he.
EliminaA casa les truites sempre cruetes!!! aquesta deliciosa!!! Petons
ResponEliminaHaurem d'anar a collir espàrrecs!!!
ResponEliminapetonets
Aquesta truita m'encanta, et canvio la teva truita pel meu plat de galetes, fa?
ResponEliminaPetons.
Si, perfecte! les teves galetetes amb dàtil m'han encantat ;-)
EliminaOhhhh què bons aquests espàrrecs, i la truita poc feta, com ens agrada a casa!!!boníssima la recepta!!!
ResponEliminaPetons!
M'encanta la truita d'espàrrecs! Sempre la faig amb un toc d'all perquè trobo que hi queda molt bé. Mua
ResponEliminaSón ben bons, sí! Doncs jo amb els de marge l'all no m'hi agrada gaire, perquè trobo que ja tenen un gust prou fort. Amb els anomenats "trigueros" sí que n'hi posaria, perquè tenen més aigua i són de gust més suau. Petonet! (ja em pots comentar?)
ResponEliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaquina es la truita més bona del MON MUNDIAL?
aquesta, el seu sabor autèntic de bosc no te treu
gràcies per compartir-la i mil petonets Susanna