diumenge, 15 d’abril del 2012

Truita d'espàrrecs de marge


Us proposo una truita ben senzilla, però deliciosa, creieu-me. Si mai no heu tingut ocasió de tastar-la us ben asseguro que el seu sabor us sorprendrà. Els espàrrecs silvestres són tan saborosos que no cal afegir res més a la truita per a tenir èxit assegurat. Els espàrrecs de marge tenen un gust diferent dels que podem comprar al súper o al mercat, anomenats verds o "triqueros", que acostumen a ser força gruixuts i amb bona part d'aigua. Els silvestres, en canvi, són més turgents i no contenen tanta aigua. Per la qual cosa amb menys quantitat obtindrem una bona font de nutrients.

Ingredients:
Espàrrecs de marge
2 ous
1 pessic de sal

Què és el que cal fer primer? Doncs, evidentment, anar a collir espàrrecs al bosc. Només allà se'n troben, ja que encara no s'ha descobert la manera de fer-ne de cultiu, com si que pass amb els verds i els blancs. Heu de fixar-vos a localitzar l'esparreguera i buscar, prop del nervi on neix el seu tronc, l'espàrrec. Atenció perquè poden arribar a fer des de 2 cm fins a 2 metres. O sigui que, si ha plogut prou i l'eparreguera ja és veterana, potser no caldrà ni que ens ajupim per collir-lo. Precisament en aquest sentit, per collir l'espàrrec l'hem de subjectar i tallar en el punt on es trenqui, ja que no tota la llargada de l'espàrrec és mengívola, sinó que la part més propera a terra és massa llenyosa per a ser consumida. L'aspecte és aquest:

L'espàrrec

L'esparreguera

Un cop els tenim triats n'agafem un bon grapat per fer la truita:


Primer, els saltem a la paella perquè quedin una mica rossets i tous. Si voleu, hi podeu afegir una mica d'aigua per accelerar el procés. Veureu que de seguida agafen un verd ben vistós. Després, els incorporeu a l'ou batut (el mateix que farieu amb una truita de patates). I, finalment, ja només cal fer la truita. Us recomano que no la feu molta estona ja que deixar l'ou una mica cru a l'interior en millora el gust i textura.




33 comentaris:

  1. um, una truita poc feta. com a mi m'agrada

    ResponElimina
  2. Nena, anar a fer espàrrecs i després cuinar-los és tot un plaer!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Perquè gaudir d'una excursió al bosc sempre et fa venir gana!! I si cuines el que has cullit no vegis... he he. Petonet!

      Elimina
  3. Quina entrada més instructiva.La foto del tall parla per si sola. Ens veiem!

    ResponElimina
  4. Tienes razón Marina, estos esparragos no necesitan mucho acompañamiento, están riquísimos. besitos.

    ResponElimina
  5. M'encanten, que bons i amb truite deliciosus, anar a buscarne es una delicia.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i passes una bona estona, oi? S'ha d'aprofitar que és temporada... he he.

      Elimina
  6. ja tens raó ja, no hi ha res mes bo com els esparregs de marge!!! els que venen no valen res, al menys, un cop has tastat els silvestres, els altres et semblen aigua, no tenen sabor a res. Hem d'aprofitar ara que es el temps. Ma mare els sol congelar per tenir-me tot l'any! petons guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho tindré en compte Roser! Congelats aguanten bé el gust? Gràcies per la recomanació! Petons

      Elimina
  7. me encantan y asi jugosa es como me gusta a mi,en casa nunca falta mi mujer siempre me trae y tengo una receta tambien por publicar igual que la tuya,hemos leido el pensamiento jaja
    peto

    ResponElimina
  8. A mi les truites tambe m'agraden amb punt de cru.

    Bona truita

    Bona setmana
    Petons

    ResponElimina
  9. Hola Marina!
    La veritat és que la teva recepta dels fideus d'arròs amb verdures em va inspirar per fer els meus fideus. I de fet vaig estar buscat la teva recepta abans de publicar el post, però no recordava el blog on l'havia vist i no la vaig trobar... Ara mateix vaig a posar un link als teus deliciosos fideus. Així cruixents, sense escladar, també tenen una pinta fantàstica!

    I aquesta truita d'espàrrecs em sembla ideal, crueta per dins, com m'agrada a mi!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh, molt bé Anna! Gràcies!! Ja vaig veure els teus i també són de fer allò de xarrupar fideus!! ha he. Petonet

      Elimina
  10. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. amb uns espàrrecs de luxe, com no ha de sortir una truita de luxe!!!

    ResponElimina
  12. Tens raó, Teresa! Aquí la matèria primera és el més important. Petons!

    ResponElimina
  13. Quin luxe, collits i menjats!Si ja m'agraden els comprats imagina't aquests.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Això es un gran luxe, collir-los fer-ne la truita i menjar-se-la, no te preu i tot es pot fer el mateix dia Ummm boníssima, per mi una mica més cuitete jejeje
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. ÉS clar, una de cuita per la Sión! Oído cocina... he he.

      Elimina
  15. A casa les truites sempre cruetes!!! aquesta deliciosa!!! Petons

    ResponElimina
  16. Haurem d'anar a collir espàrrecs!!!
    petonets

    ResponElimina
  17. Aquesta truita m'encanta, et canvio la teva truita pel meu plat de galetes, fa?
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, perfecte! les teves galetetes amb dàtil m'han encantat ;-)

      Elimina
  18. Ohhhh què bons aquests espàrrecs, i la truita poc feta, com ens agrada a casa!!!boníssima la recepta!!!

    Petons!

    ResponElimina
  19. M'encanta la truita d'espàrrecs! Sempre la faig amb un toc d'all perquè trobo que hi queda molt bé. Mua

    ResponElimina
  20. Són ben bons, sí! Doncs jo amb els de marge l'all no m'hi agrada gaire, perquè trobo que ja tenen un gust prou fort. Amb els anomenats "trigueros" sí que n'hi posaria, perquè tenen més aigua i són de gust més suau. Petonet! (ja em pots comentar?)

    ResponElimina
  21. Hola Marina guapa tu

    quina es la truita més bona del MON MUNDIAL?

    aquesta, el seu sabor autèntic de bosc no te treu

    gràcies per compartir-la i mil petonets Susanna

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...