La d'avui és una crema que us ajudarà a fer-vos passar el fred. En la forma d'elaboració, s'assembla força a la que vaig explicar-vos fa poc, la Crema de carbassa amb entrebancs de poma caramelitzada, fins i tot comparteixen vitamines comunes, però els ingredients són diferents i per això el color final també és diferent. En aquest cas, la crema és més energètica, aporta proteïnes, mentre que la de carbassa no. I a més, us ofereix una bona manera de cuinar la llentia vermella, no tan coneguda com la negra però us asseguro que ben bona també, i de cocció més ràpida. Al blog també hi trobareu una altra variant ja publicada, aquesta Sopa de llenties vermelles amb salsa d'alls tendres.
Ingredients:
Brou vegetal
Pastanagues
1 gra d'all
llenties vermelles
Sal
(La llentia vermella no té pellofa, per això té aquest color i cou més depressa)
Primer, pelem i trossegem les pastanagues i el gra d'all. La cocció la fem per separat. Primer, bullim les pastanagues i l'all amb aigua.
A continuació, bullim les llenties vermelles amb el brou vegetal durant 5 minuts. Després, hi incorporem les pastanagues i l'all i seguim bullint 5 minuts més. rectifiquem de sal, si cal. Finalment, apaguem el foc, triturem amb la batedora i, si volem una crema fina, finíssima, la passem pel colador xinès. Però en aquest cas l'he deixat amb grumolls, a mi m'agrada més. Ho decorem amb una flor de romaní i ja la tenim a punt.
Bon profit!
¡Hola! Acabamos de descubrir tu blog y te seguimos desde ahora. Ojalá que también te guste nuestro espacio :D
ResponElimina¡Un abrazo grande de parte de los tres!
www.melodiasporescrito.com
Son tantas las propiedades de las lentejas que se deberían comer al menos una vez por semana, claro que no es lo mismo un plato de lentejas que esté puré con ese color tan atractivo que incita a ponerlas en remojo para hacerlas mañana mismo. Debe estar buenísimo.
ResponEliminaPetons
Blanca de
JUEGO DE SABORES
Genial Marina, m'encanten les cremes, i aquesta de llenties vermelles ha d'estar boníssima!
ResponEliminaPetons!
Té un color preciós, segur que ple de vitamines. Amb el fred que per fi ha arribat, deu entrar de meravella
ResponEliminaMarta
Aquestes llenties m'agraden molt i es fan en poc temps. Un color preciòs!
ResponEliminaPeto,
palmira
Qué color te ha quedado, no sabía que existían las lentejas rojas. ¡Qué curioso! Bss.
ResponEliminaMai he cuinat, ni tastat, les llenties vermelles. Aquí a la feina tinc una companya que a vegades en porta...será qüestió de provar-les, ja que aquesta crema fa una pinta delciosa! Petons
ResponEliminaFa dies que tinc pendent comprar aquestes llenties vermelles, ara tinc l'excusa perfecte...amb el fred que fa a Girona aquesta crema resultaria ideal!!! Petons artista!
ResponEliminabonissima crema aixi calentona...mmmm.....recomfortant i plena de vitamines! petons
ResponEliminaM'encanten els llegums i les cremes, així que aquesta recepta és ideal per a mí. Venen tan de gust els plats de cullera quan fa fred! I una bona manera de provar les llenties roges. Petons.
ResponEliminaNena,
ResponEliminaA casa les llentíes han de ser a taula un cop per setmana. Així com les has preparat són una autèntica delícia: donen un toc de color al plat que entra sense gana.
Una abraçada Marina,
Nani
bonissima Marina i la sopa de llenties vermelles i alls tendres,.....genial
ResponEliminaGràcies a la teva recepta provaré per primera vegada les llenties vermelles!!! Sempre m'han cridat l'atenció però no sabia com cuinar-les!!!!! Quan la prepari, t'ho explico!!!! Petonets,
ResponEliminaOlga
Encara no he fet res amb llenties vermelles i aquest suggeriment teu em sembla perfecte, petons !!
ResponEliminaAquests plats són sempre benvinguts, base de la dieta, i com no sempre ben bons. Petons.
ResponElimina