Avui un plat no massa complicat de fer però amb moltes aromes per a gaudir-ne. Es tracta d'un plat que pot ser únic, si el combinem amb una mica d'arròs o algun altre cereal i qeu ens soluciona un dinar qualsevol dia de la setmana. Què necessitem?
Ingredients:
1 botifarra de perol
1 ceba de figueres
1 got de vi ranci
2 c. petites de sucre roig
pebre negre mòlt
sal
1 bol d'arròs per acompanyar
farigola fresca
El primer que fem és enrossir la botifarra en una paella. A continuació, tallem la ceba a dauets ben fins. Retirem la botifarra i, a la mateixa paella, hi comencem a coure la ceba, amb una mica d'oli i a foc baix. Hem de deixar que la ceba comenci a transormar-se, tornant-se transparent. En aquest moment, la salem una mica i també hi afegim el got de vi ranci i les dues culleradetes de sucre morè. Seguim coent la ceba, remenant de tan en tan. Finalment, afegim la botifarra a la paella perquè també s'impregni dels aromes de la ceba i del vi... i ja ho tindrem a punt per servir! Podeu acompanyar-ho d'un arròs bullit amb farigola (que hi donarà un toc boscà) o bé amb algun llegum o cereal.
Mira que es bona la butifarra del Perol...suau i gustosa i no ha tothom li agrada aquesta textura.
ResponEliminaUn petonet
És veritat! Fins i tot és bona sense coure! Petonet
EliminaHola,
ResponEliminaA mi m'encanta la botifarra del Perol! I l'acompanyament encara més!! Petons
Gràcies Laura! Bona, bona...
EliminaMenuda pinta! Ya quisiera yo ese plato en el menú de hoy! Mmmm...
ResponEliminahe he... bona, oi?
Eliminaque senzill i que bo! m'agrada la idea de confitar la ceba amb vi ranci!!
ResponEliminaDoncs sí que queda un confit molt bo, molt aromàtic!
EliminaA mi també m'agrada la butifarra de perol, jo també vui menjar avui aixó. Petons.
ResponEliminahe he... si t'acostes te'n dono, Conchi! I si no, a fer-ho a casa, oi? Petonet!
EliminaUn plat senzill, tradicional, pèrò amb un toc de modernitat al confitar la ceba amb el vi i sobretot boníssim! Bona recepta!
ResponEliminaAvui, al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us portem un batut de préssec que ben podria ser les postres tropicals d'aquest plat, un batut d'albercocs. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra! www.esfruita.com/assessorem/batut-dalbercocs
ok! Després us visito.
Eliminaun plato asies fantastico y es muy bueno y la cebolla con el toque del vino le va genial.Me gusta
ResponEliminabona setmana
peto
Gràcies Miquel! Bona setmana també
EliminaUN plat que té l'èxit assegurat. La guarnició de la ceba ha de quedar molt gustosa!
ResponEliminaSí que hi queda, sí! petons
EliminaWooowww MArina esta si,que me gusta,es una delicia.No soy de carnes en general,pero una buena butifarra o unas carrilleras,es que me gustan a rabiar.
ResponEliminaYa la foto,invita a comer!!
Cariños
ha ha ha... sí? Gràcies Sílvia!
EliminaLa buti no saps com m'arriba agradar... de totes les maneres! té una fila aquest plat!!
ResponEliminaVa quedar molt bona, la ceba sobretot!!!
ResponEliminaAquesta cebeta ha de tenir gust a glòria! M'encanta confitar-la, sempre acompanya molt bé als plats!
ResponEliminaPetons
Sandra
ÉS ben veritat! petonets, guapa
EliminaAquesta llonganissa ha d'estar boníssima i la cebeta... m'encanta, poca complicació i èxit segur!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
és bona, bona... he he
EliminaMarina, no fa falta que sempre ens compliquem la vida amb les receptes! mira quin plat més xulo ens has fet! molts petonets guapa
ResponEliminai tant que no! Amb poques coses bones n'hi ha prou, oi? Petonet!
EliminaHola Marina !!!acabo de donarme un tom per aquí y el veure la butifarra m'he adonat els díes que fa que no en mengo !!! per allá ni olorarla ..ja,ja,ja....dema provo la teva recepta !!!!!!!!m'encanta !!!
ResponEliminaPetonets reina i que pasis una bona setmana .
he he... ja em diràs, Mamilu! petons i bona setmana també per a tu.
EliminaUn plat senzill... i molt bo!!!
ResponEliminaJo et deixava el plat ben net...
Ha ha... jo també li he deixat!
EliminaÉste es uno de esos platos que Eva sólo haría por darme un capricho, porque a ella la carne... poco. Te diré que tiene una pinta deliciosa en su sencillez (yo para estas cosas soy muy poco exigente), que es lo que más me gusta de un plato.
ResponEliminaSaludos desde Waterbridge.
-Andy-
Doncs com a capritx, jo també l'he fet, que tampoc sóc gaire de carn, però la botifarra de perol és tan suau que entra sola... petonet, guapa
EliminaUna recepta catalana de pagès, de tota la vida, que et demana un gran esforç despres de menjar-la. s'ha de cremar! jejej petons
ResponEliminaFa temps que tinc ganes de fer un plat amb la botifarra de perol, m'agrada aquesta idea.
ResponEliminaUna abraçada
Marina, soc una amant dels plats del dia a dia.
ResponEliminaCebeta amb botifarra de perol, que bona!!!!!!!
Petons
Un àpat exquisit amb la ceba caramelitzada i la companyía de l'arròs amb el toc de la farigola.
ResponEliminaPetons.
Una recepta que no passa mai de moda. Deliciosa!
ResponEliminaLa ceba que bona!
mmmmm! ahir en vam fer per sopar... però no vaig pensa amb la ceba d'acomapnayament... té una pinta!!!!! mmmmmmmm!!!!
ResponElimina