dilluns, 11 de juny del 2012

Botifarra de perol amb ceba confitada amb vi ranci


Avui un plat no massa complicat de fer però amb moltes aromes per a gaudir-ne. Es tracta d'un plat que pot ser únic, si el combinem amb una mica d'arròs o algun altre cereal i qeu ens soluciona un dinar qualsevol dia de la setmana. Què necessitem?

Ingredients:
1 botifarra de perol
1 ceba de figueres
1 got de vi ranci
2 c. petites de sucre roig
pebre negre mòlt
sal
1 bol d'arròs per acompanyar
farigola fresca


El primer que fem és enrossir la botifarra en una paella. A continuació, tallem la ceba a dauets ben fins. Retirem la botifarra i, a la mateixa paella, hi comencem a coure la ceba, amb una mica d'oli i a foc baix. Hem de deixar que la ceba comenci a transormar-se, tornant-se transparent. En aquest moment, la salem una mica i també hi afegim el got de vi ranci i les dues culleradetes de sucre morè. Seguim coent la ceba, remenant de tan en tan. Finalment, afegim la botifarra a la paella perquè també s'impregni dels aromes de la ceba i del vi... i ja ho tindrem a punt per servir! Podeu acompanyar-ho d'un arròs bullit amb farigola (que hi donarà un toc boscà) o bé amb algun llegum o cereal.

38 comentaris:

  1. Mira que es bona la butifarra del Perol...suau i gustosa i no ha tothom li agrada aquesta textura.

    Un petonet

    ResponElimina
  2. Hola,
    A mi m'encanta la botifarra del Perol! I l'acompanyament encara més!! Petons

    ResponElimina
  3. Menuda pinta! Ya quisiera yo ese plato en el menú de hoy! Mmmm...

    ResponElimina
  4. que senzill i que bo! m'agrada la idea de confitar la ceba amb vi ranci!!

    ResponElimina
  5. A mi també m'agrada la butifarra de perol, jo també vui menjar avui aixó. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... si t'acostes te'n dono, Conchi! I si no, a fer-ho a casa, oi? Petonet!

      Elimina
  6. Un plat senzill, tradicional, pèrò amb un toc de modernitat al confitar la ceba amb el vi i sobretot boníssim! Bona recepta!

    Avui, al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us portem un batut de préssec que ben podria ser les postres tropicals d'aquest plat, un batut d'albercocs. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra! www.esfruita.com/assessorem/batut-dalbercocs

    ResponElimina
  7. un plato asies fantastico y es muy bueno y la cebolla con el toque del vino le va genial.Me gusta
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  8. UN plat que té l'èxit assegurat. La guarnició de la ceba ha de quedar molt gustosa!

    ResponElimina
  9. Wooowww MArina esta si,que me gusta,es una delicia.No soy de carnes en general,pero una buena butifarra o unas carrilleras,es que me gustan a rabiar.
    Ya la foto,invita a comer!!

    Cariños

    ResponElimina
  10. La buti no saps com m'arriba agradar... de totes les maneres! té una fila aquest plat!!

    ResponElimina
  11. Va quedar molt bona, la ceba sobretot!!!

    ResponElimina
  12. Aquesta cebeta ha de tenir gust a glòria! M'encanta confitar-la, sempre acompanya molt bé als plats!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  13. Aquesta llonganissa ha d'estar boníssima i la cebeta... m'encanta, poca complicació i èxit segur!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Marina, no fa falta que sempre ens compliquem la vida amb les receptes! mira quin plat més xulo ens has fet! molts petonets guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tant que no! Amb poques coses bones n'hi ha prou, oi? Petonet!

      Elimina
  15. Hola Marina !!!acabo de donarme un tom per aquí y el veure la butifarra m'he adonat els díes que fa que no en mengo !!! per allá ni olorarla ..ja,ja,ja....dema provo la teva recepta !!!!!!!!m'encanta !!!
    Petonets reina i que pasis una bona setmana .

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... ja em diràs, Mamilu! petons i bona setmana també per a tu.

      Elimina
  16. Un plat senzill... i molt bo!!!

    Jo et deixava el plat ben net...

    ResponElimina
  17. Éste es uno de esos platos que Eva sólo haría por darme un capricho, porque a ella la carne... poco. Te diré que tiene una pinta deliciosa en su sencillez (yo para estas cosas soy muy poco exigente), que es lo que más me gusta de un plato.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs com a capritx, jo també l'he fet, que tampoc sóc gaire de carn, però la botifarra de perol és tan suau que entra sola... petonet, guapa

      Elimina
  18. Una recepta catalana de pagès, de tota la vida, que et demana un gran esforç despres de menjar-la. s'ha de cremar! jejej petons

    ResponElimina
  19. Fa temps que tinc ganes de fer un plat amb la botifarra de perol, m'agrada aquesta idea.
    Una abraçada

    ResponElimina
  20. Marina, soc una amant dels plats del dia a dia.
    Cebeta amb botifarra de perol, que bona!!!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  21. Un àpat exquisit amb la ceba caramelitzada i la companyía de l'arròs amb el toc de la farigola.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Una recepta que no passa mai de moda. Deliciosa!
    La ceba que bona!

    ResponElimina
  23. mmmmm! ahir en vam fer per sopar... però no vaig pensa amb la ceba d'acomapnayament... té una pinta!!!!! mmmmmmmm!!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...