Avui us presento una altra de les bones coses dolces que publica Xavier Barriga al seu darrer llibre 'Brioixeria'. Ja vaig presentar les Papallones, que van tenir tan i tan d'èxit a la xarxa, i que alguns de vosaltres vau fer i versionar. La de les napolitanes és una recepta també molt fàcil de fer i que es pot versionar amb tants ingredients, dolços i salats, com volgueu. Som-hi?
Ingredients:
Làmines de pasta de full (si les podeu fer vosaltres, óle!)
Xocolata fondant negra 70 %
Sucre llustre o fideus de xocolata per a decorar (opcional)
D'entrada, separem la presa de xocolata en lingots (porcions de xocolata tallades de llarg). I estirem la pasta de full damunt una fusta. Farem aquest joc de moviments, per farcir la pasta. Aquí teniu l'explicació d'en Barriga al llibre:
Aquest és el procés que haurem de seguir. d'entrada, una girada cap a l'esquerre amb un lingot de xocolata a l'interior d'una meitat:
Després, col·loquem l'altra meitat de xocolata a sobre i tornem a doblegar:
Acabem de fer la volta i segellem la pasta per l'extrem.
Si ens sobra pasta podem aprofitar-la fent llacets.
Ho posem a la safata del forn, que haurem escalfat prèviament. Coem les napolitanes durant uns 20 minuts, a 190 o 200 ºC. I després, els traiem i els deixem refredar a temperatura ambient. Un cop freds, els podrem decorar si volem amb sucre lluste o xocolata. En aquest cas, no ho vaig fer perquè me'ls havia d'endur una mica lluny, i entre paquet i paquet la decoració se n'hagués anat en orris. Bon profit i... ben dolç!
quina idea més bona i quin bon resultat, per llepar-se els dits!
ResponEliminaEi, que senzill!!!!! aquesta si que la faré aviat, els nois es tornaran bojos, jeje!!! Gràcies, guapa, i gràcies pel teu darrer comentari, m'ha agradat molt, entrenyable! :)
ResponEliminaUna fortíssima abraçada!!!!!!!!
Ostres, sí que és cert, és molt senzill i fa molt de goig. Una abraçada!
ResponEliminaque buenos!! no dudes que lo voy a hacer, tiene que estar buenisimos y en version salada tambien me la puedo imaginar, gracias por compartir, bicos
ResponEliminaAmb quatre simples passos, t'han quedat unes napolitanes espectaculars, quina pinta que fan Marina!
ResponEliminaPetonets!!
Vist així, què senzill sembla, Marina. L'hi estas traient un bon profit al llibre. T'han quedat de fàbula!!! Petons.
ResponEliminaGenial! I sembla molt fàcil. En faré, però enlloc de dolç, optaré pel salat (la xocolata i jo no som pas amigues :-)
ResponEliminaUf!! Fa venir gana...
ResponEliminaJa fa temps que tenim el llibre d'en Xavier, però encara no ens hem posat a fer cap recepta. Aviam si trobem temps.
I a més, des de fa uns dies, tenim la sort que ha obert un dels seus forns de pa a Granollers, molt a prop de casa nostra. Mare meva, quanta varietat!!
Veient com t'han quedat les napolitanes ens morim de ganes de tastar-les.
Fa temps que tinc les napolitanes a la meva llista de pendent i mira que tinc moltes ganes de fer-ne! La recepta es veu ben senzilla i el resultat és fantàstic Marina! T'han quedat espectaculars i que bones!!!!!!
ResponEliminaUna forta abraçada guapa!
fácil y bien bueno¡¡
ResponEliminapeto
Uuummm con doble de chocolate, Marina me encantan estas napolitanas y no tardare en hacerlas.
ResponEliminaBesos!!
http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/
Quina casualitat, hem fet la mateixa recepta. Els ingredients els mateixos, la forma de fer-ho una mica diferent. Jo també n'he fet amb xocolata fondant, però m'agrada més la textura de la Nutella, si vols ho pots provar.
ResponEliminaPetonets
Una delicia Marina y con esa explicación tan buena, te han quedado impresionantes!
ResponEliminaUn besito
ya he hecho un par de cosillas de xavier barriga y la verdad es q estan riquisimas
ResponEliminasaludos
Marina!! T'han quedat perfectes!!! MMMM!!! M'encanten!!!! Ja feia dies que volia passar-me per aquí, aterrisso, i em trobo aquesta delícia!!!
ResponEliminaUn petonàs!!!
chulisimas y que ricas
ResponEliminaDiumenge per esmorzar ja sé què faré! :D T'han quedat genials, Marina!
ResponEliminaPetonets :)
Marina, ya me has dado trabajo para este fin de semana, a mi hijo le van a encantar!! Besos, bonica.
ResponEliminaalaa no sabia aquesta técnica d'aixafar-les perquè quedin planetes!m'agrada! i amb pasta de full comprada, si, que un dia la vaig fer casolana i tampoc ni ha per tant, per la feina que dona! petons
ResponEliminaSeran el berenar d'un dia d'aquesta setmana! T'han quedat genials! Una abraçada!
ResponEliminaQue bé t'han quedat!!! Ara estic fent dieta i si veig aquestes coses tan bones em descompenso!! jejjje petons
ResponEliminaVa ser una de les primeres coses que vaig improvisar a la cuina quan era joveneta, què bones són!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Nyam nyam nyam!!!
ResponEliminaMarina que ganas de meterle mano a una.
ResponEliminaNyam! nyam! sort de tu que penges les receptes del llibre del Xavier Barriga, la llàstima es que encara no n'he fet cap! però cada dia em fas venir ganes de comprar-lo! la recepta d'avui li encantarà al meu petit!
ResponEliminaPetonets
Mira ella com lo va treien profit al llibre, mica en mica...s´omple la panxa...ja ja!!! Petons
ResponEliminaTe han quedado unas napolitanas muy ricas, me gusta como las has enrollado con doble de chocolate, te han quedado genial.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
A mi també m'ha convençut aquesta manera de enrollar-les.
ResponEliminaMolt més bones que algunes que es troben a les botigues.
Petons.
Uhmmmmm ricas ricas y fáciles! un 10
ResponEliminaPrecisament aquests dies a l'obrador de l'Espaisucre estem fent pasta de full!
ResponEliminaI alguna napolitana o altra farem, je je je... ;)
Justament ahir em van regalar aquest llibre. M'ha encantat! T'han quedat de conya!
ResponEliminaMarta
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuè fàcils i què bones!!! Encara no tinc el llibre de brioxeria del Xavier, sí el del pa, i ja tinc ganes de posar-hi les mans a sobre!! T'han quedat genials!
ResponEliminaUn dolç casolá i fàcil fàcil!
ResponEliminaCada mes retadrdo la compra del llibre...no pot ser!!! Esplèndides!
ResponEliminaUna manera ben original de plegar les napolitanes, amb la masa casolana no m´atreveixo pero amb la pasta de full de Lidl, les faré així. Quina bona pinta. Petons,
ResponEliminaL'altre dia vaig fer les papallones i van quedar moníssimes, també seguiré fent receptes d'en Xavier Barriga. Aquestes napolitanes esta dient: MENGEM!!!
ResponEliminaAixó no es gaire bó per la dieta ehhh però no ho puc evitar jeje. Petons!
ResponEliminaAna
Molt bona idea, rapides de fer per un verenar improvisat.Inclus amb mermelada podrien quedar bones.
ResponEliminaM'agrada molt Marina,em quedo amb la resepta.
Un peto.
Que bones!! Espero que continuïs amb la sèrie Barriga!! Petonets!
ResponElimina