dimarts, 4 de juny de 2013

Napolitanes de xocolata by Xavier Barriga


Avui us presento una altra de les bones coses dolces que publica Xavier Barriga al seu darrer llibre 'Brioixeria'. Ja vaig presentar les Papallones, que van tenir tan i tan d'èxit a la xarxa, i que alguns de vosaltres vau fer i versionar. La de les napolitanes és una recepta també molt fàcil de fer i que es pot versionar amb tants ingredients, dolços i salats, com volgueu. Som-hi?

Ingredients: 
Làmines de pasta de full (si les podeu fer vosaltres, óle!)
Xocolata fondant negra 70 %
Sucre llustre o fideus de xocolata per a decorar (opcional)

D'entrada, separem la presa de xocolata en lingots (porcions de xocolata tallades de llarg). I estirem la pasta de full damunt una fusta. Farem aquest joc de moviments, per farcir la pasta. Aquí teniu l'explicació d'en Barriga al llibre:


Aquest és el procés que haurem de seguir. d'entrada, una girada cap a l'esquerre amb un lingot de xocolata a l'interior d'una meitat:

Després, col·loquem l'altra meitat de xocolata a sobre i tornem a doblegar:


Acabem de fer la volta i segellem la pasta per l'extrem.

Si ens sobra pasta podem aprofitar-la fent llacets. 


Ho posem a la safata del forn, que haurem escalfat prèviament. Coem les napolitanes durant uns 20 minuts, a 190 o 200 ºC. I després, els traiem i els deixem refredar a temperatura ambient. Un cop freds, els podrem decorar si volem amb sucre lluste o xocolata. En aquest cas, no ho vaig fer perquè me'ls havia d'endur una mica lluny, i entre paquet i paquet la decoració se n'hagués anat en orris. Bon profit i... ben dolç!












40 comentaris:

  1. quina idea més bona i quin bon resultat, per llepar-se els dits!

    ResponElimina
  2. Ei, que senzill!!!!! aquesta si que la faré aviat, els nois es tornaran bojos, jeje!!! Gràcies, guapa, i gràcies pel teu darrer comentari, m'ha agradat molt, entrenyable! :)
    Una fortíssima abraçada!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Ostres, sí que és cert, és molt senzill i fa molt de goig. Una abraçada!

    ResponElimina
  4. que buenos!! no dudes que lo voy a hacer, tiene que estar buenisimos y en version salada tambien me la puedo imaginar, gracias por compartir, bicos

    ResponElimina
  5. Amb quatre simples passos, t'han quedat unes napolitanes espectaculars, quina pinta que fan Marina!

    Petonets!!

    ResponElimina
  6. Vist així, què senzill sembla, Marina. L'hi estas traient un bon profit al llibre. T'han quedat de fàbula!!! Petons.

    ResponElimina
  7. Genial! I sembla molt fàcil. En faré, però enlloc de dolç, optaré pel salat (la xocolata i jo no som pas amigues :-)

    ResponElimina
  8. Uf!! Fa venir gana...
    Ja fa temps que tenim el llibre d'en Xavier, però encara no ens hem posat a fer cap recepta. Aviam si trobem temps.
    I a més, des de fa uns dies, tenim la sort que ha obert un dels seus forns de pa a Granollers, molt a prop de casa nostra. Mare meva, quanta varietat!!
    Veient com t'han quedat les napolitanes ens morim de ganes de tastar-les.

    ResponElimina
  9. Fa temps que tinc les napolitanes a la meva llista de pendent i mira que tinc moltes ganes de fer-ne! La recepta es veu ben senzilla i el resultat és fantàstic Marina! T'han quedat espectaculars i que bones!!!!!!

    Una forta abraçada guapa!

    ResponElimina
  10. Uuummm con doble de chocolate, Marina me encantan estas napolitanas y no tardare en hacerlas.

    Besos!!

    http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  11. Quina casualitat, hem fet la mateixa recepta. Els ingredients els mateixos, la forma de fer-ho una mica diferent. Jo també n'he fet amb xocolata fondant, però m'agrada més la textura de la Nutella, si vols ho pots provar.
    Petonets

    ResponElimina
  12. Una delicia Marina y con esa explicación tan buena, te han quedado impresionantes!
    Un besito

    ResponElimina
  13. ya he hecho un par de cosillas de xavier barriga y la verdad es q estan riquisimas
    saludos

    ResponElimina
  14. Marina!! T'han quedat perfectes!!! MMMM!!! M'encanten!!!! Ja feia dies que volia passar-me per aquí, aterrisso, i em trobo aquesta delícia!!!

    Un petonàs!!!

    ResponElimina
  15. Diumenge per esmorzar ja sé què faré! :D T'han quedat genials, Marina!
    Petonets :)

    ResponElimina
  16. Marina, ya me has dado trabajo para este fin de semana, a mi hijo le van a encantar!! Besos, bonica.

    ResponElimina
  17. alaa no sabia aquesta técnica d'aixafar-les perquè quedin planetes!m'agrada! i amb pasta de full comprada, si, que un dia la vaig fer casolana i tampoc ni ha per tant, per la feina que dona! petons

    ResponElimina
  18. Seran el berenar d'un dia d'aquesta setmana! T'han quedat genials! Una abraçada!

    ResponElimina
  19. Que bé t'han quedat!!! Ara estic fent dieta i si veig aquestes coses tan bones em descompenso!! jejjje petons

    ResponElimina
  20. Va ser una de les primeres coses que vaig improvisar a la cuina quan era joveneta, què bones són!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. Marina que ganas de meterle mano a una.

    ResponElimina
  22. Nyam! nyam! sort de tu que penges les receptes del llibre del Xavier Barriga, la llàstima es que encara no n'he fet cap! però cada dia em fas venir ganes de comprar-lo! la recepta d'avui li encantarà al meu petit!
    Petonets

    ResponElimina
  23. Mira ella com lo va treien profit al llibre, mica en mica...s´omple la panxa...ja ja!!! Petons

    ResponElimina
  24. Te han quedado unas napolitanas muy ricas, me gusta como las has enrollado con doble de chocolate, te han quedado genial.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  25. A mi també m'ha convençut aquesta manera de enrollar-les.
    Molt més bones que algunes que es troben a les botigues.
    Petons.

    ResponElimina
  26. Uhmmmmm ricas ricas y fáciles! un 10

    ResponElimina
  27. Precisament aquests dies a l'obrador de l'Espaisucre estem fent pasta de full!
    I alguna napolitana o altra farem, je je je... ;)

    ResponElimina
  28. Justament ahir em van regalar aquest llibre. M'ha encantat! T'han quedat de conya!
    Marta

    ResponElimina
  29. Què fàcils i què bones!!! Encara no tinc el llibre de brioxeria del Xavier, sí el del pa, i ja tinc ganes de posar-hi les mans a sobre!! T'han quedat genials!

    ResponElimina
  30. Cada mes retadrdo la compra del llibre...no pot ser!!! Esplèndides!

    ResponElimina
  31. Una manera ben original de plegar les napolitanes, amb la masa casolana no m´atreveixo pero amb la pasta de full de Lidl, les faré així. Quina bona pinta. Petons,

    ResponElimina
  32. L'altre dia vaig fer les papallones i van quedar moníssimes, també seguiré fent receptes d'en Xavier Barriga. Aquestes napolitanes esta dient: MENGEM!!!

    ResponElimina
  33. Aixó no es gaire bó per la dieta ehhh però no ho puc evitar jeje. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  34. Molt bona idea, rapides de fer per un verenar improvisat.Inclus amb mermelada podrien quedar bones.
    M'agrada molt Marina,em quedo amb la resepta.
    Un peto.

    ResponElimina
  35. Que bones!! Espero que continuïs amb la sèrie Barriga!! Petonets!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...