dijous, 25 d’octubre de 2012

Maki d'arròs, salmó marinat i pebrot vermell


Avui us proposo una recepta de makis, que vindrien a ser similars al sushi, però amb l'alga nori que embolcalla tota la resta d'ingredients. Si he de ser ben i ben franca, el d'avui és una FALS MAKI, perquè en comptes d'arròs glutinós porta arròs basmati que va sobrar a la nevera. Els qui em segui ja sabeu que això de les receptes d'aprofitament em tira molt, oi? I que el tema de les conserves també! Doncs avui, reaprofitament d'arròs i salmó marinat! Som-hi?

Pel salmó marinat:
Una penca de salmó cru
Sal gruixuda
Sucre
el suc d'una llimona
pebre rosa
anet

Pel makis
Alga nori
Arròs basmati ja cuit (restes de nevera)
pebrot vermell cru
wasabi

Començarem amb el salmó. El marinat necessita unes hores, o dies, de repòs. Així que cal tenir una mica de paciència, però val la pena i en teniu per uns quants dies.

El salmó cru

Hi posem l'anet

Ruixem el salmó amb el suc d'una llimona

Hi tirem la sal gruixuda

I després, també hi afegim el sucre i el pebre rosa. Ho deixem reposar, com a mínim, 3 hores.

Passada aquesta estona, netegem el salmó del marinat i el filategem. En guardem les parts que no farem servir a la nevera. I la resta, la fem a tires.

Ara comencem a preparar el maki:
Col·loquem l'alga nori a la base. Damunt hi estirem l'arròs basmati, i al centre hi posem les tires de salmó i de pebrot.

Ho enrotllem i ho tallem a talls rodons.

Muntem el plat acompanyant els makis amb una mica de wasabi.













31 comentaris:

  1. Hola Marina, yo no soy de lagas hija, nunca las he probado, en cambio luce muy bien tu plato, seguro esta muy rico, un beso

    ResponElimina
  2. no soy mucho de makis o suschi,pero te han quedado muy bien y mas con el salmon marinado casero
    peto

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Gràcies! M'encanta aprofitar-ho tot... he he

      Elimina
  4. Me gusta el paso a paso,bien gráfico.La carne cruda no me gusta nada,pero me quedo con la idea,que siempre me sobra arroz.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sílvia! prova-ho, doncs! Molt fàcil

      Elimina
  5. El salmó marinat el deixava més estona, però sembla que quedi igual de bé! Tampoc no hi poso llimona!! Les fotos són molt clares i molt maques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots deixar-lo més estona, suposo que jo aquest cop tenia pressa per menjar-m'ho... hi hi hi . Gràcies guapes.

      Elimina
  6. jo mai hi poso arròs glutinos, hi poso arros normal i crec que em surt força be!! ejeje m'encanten els makis , farcits del que sigui! genial! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo normalment sí, però així queden bons iguals, l'arròs més "suelto", això sí! Petonets

      Elimina
  7. Podran ser makis falsos pero tienen buena pinta!! muy buena explicación de como marinar el salmóm!
    Un beso
    Rosel

    ResponElimina
  8. Marina, Mai els he cuinat, tot i que m'agraden i els he menjat.
    El meu fill els fa molt similars als teus i veritablement estan boníssims.
    una abraçada

    ResponElimina
  9. Molt bons makis, m'agrada el toc del pebrot!! Petons

    ResponElimina
  10. Molt bon aprofitament, rés de llançar aliments si estàn bons.
    Els makis t'han quedat igualment macos.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Fa tres setmanes més menys vaig comprar tot el quit per fer makis, però encara no m'he atrevit a fer-los. Els vieg massa complicats!
    Però tu has superat el repte de sobres e! T?han quedat perfectes, millor que els japonesos autentics ;)
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Atreveix-te, ja veuràs que no és tan difícil com et sembla. Perquè l'alga enganxa molt bé de seguida.

      Elimina
  12. Marina, yo no como de esto, pero mi hijo se vuelve loco y los hago casi cada semana, la verdad que es fácil y rico y otra manera diferente de comer pescado. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja tens una altra recepta pel teu fill ;-)

      Elimina
  13. M'apunto la super recepta. M'ha encantat. Gràcies Marina. Salutacions!

    ResponElimina
  14. A mi el sushi m'agrada força, però a casa no gaire, així que mai n'he fet. Aquesta recepta t'ha quedat genial, i millor encara si és de reaprofitament!!

    ResponElimina
  15. Marina, t'atreveixes amb tot. I a més et queda perfecte.
    Nani

    ResponElimina
  16. A casa mengem molt sushi i makis, son forofos!!!! aquest el trobo super original. Petonet Marina!

    ResponElimina
  17. Un maki molt original, jo en sóc adicte total, es que están tan bons.
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...