dilluns, 9 d’abril del 2012

La meva primera mona de Pasqua


No he sabut que arribaria a fer una mona de Pasqua fins que, per primera vegada, m'hi he posat. I la que he fet no és pas la que més recordo de petita però com que aquests dies no he pogut veure la tele ni sentir la ràdio no en sabia res del fenomen sobre les mones tradicionals, que ha causat furor a tot arreu. En fi, de les que en diuen d'ous o tradicionals són les que a casa anomenàvem de forner i he optat per aquesta opció perquè m'ha semblat més fàcil de fer que un pa de pessic de pastisseria. A més, té un gran avantatge pel que a mi m'interessava essent fora de casa, que no necessita nevera!

Com que no n'havia fet mai no m'atrevia a inventar-me la recepta i he fet servir la de la Mercè de Cuina per a llaminers, que m'ha semblat molt assequible, ben explicada i molt de fiar, venint d'ella. He modificat una mica les quantitats i preparació al meu gust:
Per a la massa mare:
100 g de farina
90 g d'aigua tèvia
20 g de llevat de forner
massa mare


Per a la mona:
250 g de farina de força
2 ous
70 g de sucre
la pell d'una llimona
25 g d'oli d'oliva
la massa mare
1/2 got d'aigua
cabell d'àngel
2 ous durs per a decorar
1 ou per a barnissar la mona
Sucre per empolsar per sobre

+ 2 ous crus, dos ous dusos i la massa mare

El que he fet primer és bullir els ous per a fer-los dusos i deixar-los refredar a temperatura ambient. Després de deixar llevar la massa mare durant mitja hora comencem a pastar la massa de la mona, amb les mans o amb una batedora de barilles. Hi posarem tots els ingredients indicats més amunt i anirem amassant la barreja fins que ens quedi com un cotó fluix, a punt per adoptar qualsevol forma, molt esponjosa. Després, el que farem serà estirar-la amb un l'ajuda d'un curró i disposar-hi al mig i de llarg el cabell d'àngel que farcirà la mona. Si no ens hi agrada aquest farcit hi podem posar xocolata, fruits secs, fruita confitada, crema o qualsevol altre ingredient que se'ns acudeixi. La cosa queda així:


El següent pas serà enrotllar la massa, amb l'ajuda d'un drap, segellant els marges perquè no se'ns escapi el cabell d'àngel. Un cop fet això ajuntarem els dos extrems fent que quedi forma de cercle. Reservarem una mica de massa per a poder fer una creu als ous durs, com ja heu vist a la primera foto i com us ensenyo aquí:


I ja ho tindreu a punt per enfornar! Només cal que unteu amb una mica d'oli o mantega la safata per anar al forn i deixar-ho coure durant 30-40 minuts a 180 ºC sense obrir el forn. I llestos!

* Per cert, els pollets també els vaig fer a casa. Si us animeu és ben fàcil! Dues boles de cotó fluix banyades amb témpera, un escuradents pla pintat de color vermell i un escuradents rodó per enganxar les dues boles de cotó fluix. Amb aquest mateix escuradents podreu clavar el pollet a la mona i amb un rotulador podeu pintar els ulls a l'ocellet. Fàcil, no?


Amb aquesta mona participo al repte de l'Annie de Pastissets.

 

34 comentaris:

  1. Crec que ja es la tercera que veig d'aquestes mones avui i l'altre dia per tv3 també les varen ensenyar. Ha de ser bonissima i els pollets una cucada.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar ben bona, quima! I l'avantatge és que aquesta no necessita nevera...! Espero que passessis bona pasqua també! Petons

      Elimina
  2. Ja tens els títol d'experta. D'aquestes tampoc n'he fet mai però fa molt bona cara!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar prou bona, sí! Com un pa de brioix. Gràcies Núria!

      Elimina
  3. Dons per ser la primera...t'ha quedat molt be !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. A la primera va la vençuda!! quina pintassa noia!!! mai he tastat la mona traddicional de tota la vida...sóc més de mantegues, nates...jejje aquesta la tinc pendent!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És força entretinguda de fer, Roser, però t'animo a provar-la!!! petonet guapa

      Elimina
  5. Serà la primera, però t'ha quedat fantàstica i els pollets m'agraden molt.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Tiene una pinta estupenda, nunca la he preparado, pero me la apunto a ver si el próximo año me animo. besos.

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta, jo crec que sempre he menjat la de xocolata, tinc ganes de provar una com aquesta.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'empalega una mica, la de xocolata. Per això vaig tirar cap aquesta! ;-)

      Elimina
  8. La primera? dons no ho diria , t'ha quedat fantàstica!!!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Hola! T'ha quedat fantàstica! Ara es torna a posar de moda la mona tradicional que jo tinc a pendents .Espero que hagis desconnectat i agafat forces.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Desconected total! Sucada amb llet l'endemà era prou bona també! Contenta de tornar-te a saludar.

      Elimina
  10. La mona de tota la vida, la tradicional. Esta clar que als nens li agraden més les altres pero crec que aquesta no pot faltar mai a taula.

    T'ha quedat molt be.

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, els nens sempre tiren més cap a la xocolata... però bé, aquesta també es pot farcir de xoco, és clar! Petonet

      Elimina
  11. M'encanta la mona de Pascua tradicional, amb una miqueta de chocolata desfeta és ideal!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Aquest cop no vaig pensar en la xocolata desfeta però deu ser de vici! petonet i gràcies per la visita.

      Elimina
  12. Per ser la teva primra mona t'has lluit!!! t'ha quedat maquíssima!! i els pollets perfectes!!! Segur que vas triomfar!

    ResponElimina
  13. que rica esta mona de pascua, y la presentacion excelente, un besito y me quedo por aqui a ver que cocinas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Contenta de tu primera visita, Vivi! Ya te sigo yo también ;-)

      Elimina
  14. Fantastica tu primera mona y hasta el pollito te ha quedado divino,Muy bien Marina,has triunfado con categoria.
    peto

    ResponElimina
  15. Per ser la primera ta quedat fantàstica, i els pollets darrera les muntanyetes molt simpàtics. De ben segur que vas triomfar !!!!!
    Petons

    ResponElimina
  16. A Mallorca no tenim tradició de fer mona, però mirant aquesta fa ganes de fer-ne una, ja serà per l'any que vé. Els pollets són molt divertits. Una abraçada.

    ResponElimina
  17. La primera? Si t'ha quedat de luxe!! Nosaltres hem fet servir la mateixa recepta (sense farcir) i l'hem trobada boníssima! Enhorabona!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  18. doncs t'ha quedat molt bé Marina!!! enhorabona guapa!!! molts petonets

    ResponElimina
  19. es molt divertida aquesta mona...amb els ous ...m'agrada !!!!!
    petonets guapi !!!

    ResponElimina
  20. Oi tant que hi ets a temps!!! I clar que la volem!!! De tradicional és la primera que rebem i ens fa molta il·lusió. Noia, per ser la primera vegada t'ha quedat fantàstica!!!
    Moltes gràcies per participar.
    Petonets
    Annie i Catieu

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...