divendres, 8 de juny de 2012

Canelons freds d'espinacs amb salsa de pebre vermell


Heus aquí una recepta que, per diversos motius però sobretot per dos, és diferent del típic plat que ens ve al cap quan pensem en canelons. El primer motiu és que serveix de tapa, aperitiu, entreteniment, abans de començar l'àpat. El segon motiu és que es menja fred. I... ja que he començat amb els motius per explicar la diferència, apunto encara el tercer: és una recepta facilíssima!!! A punt?

Ingredients:
Espinacs frescos trinxats
panses
làmines de caneló El pavo (una o dues per a cada comensal)
Pebre vermell
Oli d'oliva verge extra
Sal


El que fem primer és trinxar amb les mans els espinacs. Ja sé que pot semblar una mica "marrano" però amb les mans netes podem fer aquestes coses. El trinxat el fem per treure l'excés d'aigua dels espinacs i perquè després ens sigui més fàcil fer-los servier pel farcit. Els posem en un bol i hi afegim les panses. A part, fem la salseta de pebre vermell, la salsa que donarà un contrast picant interessant al caneló suau. És tan fàcil que fa riure: barregeu el pebre vermell (picant o dolç, això ja depèn de la vostra resistència al picant), oli d'oliva verge extra i sal. No cal escalfar-ho ni res.

Seguim elaborant la tapa bullint les plaques d'espinacs. Com que en aquest cas ens interessa servir els canelons com a tapa només farem 1-2 plaques per comensal, no fos cas que se'ns atipessin abans d'hora! Bullim entre 8 - 10 minuts (consulteu intruccions al paquet) i després les escorrem en un bol amb aigua freda i gel, per tallar-los la cocció. Finalment, farcim normalment i enrotllem. Els servim en un plat des del qual sigui fàcil agafar el caneló amb les mans, ja que es tracta que "el tastador" no hagi de fer servir coberts. Abans de portar-ho a taula, ho napem amb la salsa de pebre vermell, o hi fem només un fil, com en aquest cas. Això ja ho podeu escollir en funció de qui ho hagi de tastar.



Amb aquesta recepta tenim... un altre Enfogona't! Recordeu que teniu temps de penjar-nos la recepta al FACEBOOK DE L'ENFOGONA'T 3: EL BLAT fins al 17 de juny.




Bon cap de setmana a tothom!

17 comentaris:

  1. Hi ha tantes receptes de canelons possibles... a mi m'encanten els canelons freds d'estiu.. Petons!

    ResponElimina
  2. Em penso que me'ls menjaria amb els dits aquests canelons. No sé què em passa ultimament amb la barreja panses i espinacs que la trobo tan i tan bona.

    ResponElimina
  3. Que canelones tan ricos, Marina, me encanta la espinaca en los rellenos de los canelones, reconozco que es una debilidad, así que los tuyos me gustan de principio a fin.

    un besazo y feliz finde

    ResponElimina
  4. Una molt bona proposta a mi de verdures m'encanten! Molt bo això de "marrano" però les mans són les mans.

    ResponElimina
  5. Hola Marina guapa tu

    a casa en faig moltes vegades de canalons d´herbes que diu el meu fill, ell es l´únic que ni li agraden je,je,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. Un bon aperitiu, i sempre les mans netes!

    i bon cap de setmana a tothom ...

    Per cert tinc dos aniversaris dissabte ... mengem arròs a casa la mare, que celebra no sé quants i escaig, i també soparem a casa de la sogra una barbacoa, que també fa els mateixos i escaig de la mare, que anaven juntes a l'escola!
    Per molts anys parella!

    ResponElimina
  7. Ves,así me gustan a mi...despejados con un relleno bien rico y solo un toque de salsa,que por cierto,que salasa Marina.
    Me ha encantado tu apuesta :))

    CAriños

    ResponElimina
  8. Uns canelons per no passar gaire calor, però jo no els menjaría solament d'aperitiu, de plat principal també em semblen molt bons.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  9. Que genial! Ara ja venen tant de gust les receptes fresquetes... petons

    ResponElimina
  10. y tanto que son geniales y asi en frio en este tiempo fabuloso plato
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  11. m'encanten els canelons freds a aquesta epoca!! un entrant fabulós! bona proposta de blat! petons

    ResponElimina
  12. Una bona proposta per un àpat fred...que es pot preparar amb antel.lació!!
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Què delicats!!! Semblen de ceràmica...Ja m´imagino a terrasseta gaudint aquests canelons. M´agrada molt el farcit que li has posat...

    ResponElimina
  14. Doncs freds d´estiu en faig pocs, els trobo super bons!! petonets

    ResponElimina
  15. Per l'estiu aquests canelons triomfen a casa segur.
    Molt bona presentació.
    Nani

    ResponElimina
  16. Quina bona idea, uns canelons fred per a l'estiu. Quina pinta!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...