Avui, i per anar preparant tapetes pel cap de setmana, un pastisset lleuger per agafar gana! Es tracta d'un pastís salat, que no he provat mai de postres, però que suposo que també podria tenir la seva versió dolça. Avui, però, és saladet i suau!
Què necessitem?
Ingredients per al pastisset:
3 ous
125 ml crema de llet
100 g de pèsols (descongelats o frescos, però escaldats)
3 c. soperes de farina de força
1/2 sobre de llevat químic
1 pessic de sal
1 pessic de curri
Ingredients per a la lactonesa de wasabi:
1 got de llet sencera
1 got d'oli d'oliva verge extra
10 g de wasabi
1 pessic de sal
El primer que farem serà escaldar els pèsols (tant si són frescos com congelats) i els refredarem ràpidament amb gel perquè no ens perdin el color. A continuació, en un bol, deixatarem els ous, afegirem la crema de llet, la farina i el llevat, i ´continuarem remenant amb un braç batedor elèctric. Afegirem també una mica de sal i curri. Arriba el moment d'incorporar-hi els pèsols. Hem de batre fins que els pèsols quedin ben trinxats. Després, untarem un motlle per anar al forn amb una mica de mantega i hi abocarem la massa. Ho deixarem coure al forn, al bany maria, durant uns 20-25 minuts.
Un cop l'haguem tret del forn el deixarem refredar a temperatura ambient i, al cap d'una estona, el posarem a la nevera perquè acabi de quallar i s'endureixi una mica. Mentrestant, prepararem la lactonesa com si féssim una maionesa normal. Posarem la llet en un bol per a triturar, afegirem l'oli a poc poc mentre batem, i també hi posarem el wasabi i la sal. quan emolsioni ja podrem parar i servir-ho. Us recomano treure el pastís mitja horeta abans de la nevera perquè s'atemperi.
Podem decorar el plat amb unes boletes de wasabi, com he fet jo. Però... compte que pica!!!
Ostres, Marina, aquesta recepta la tastarem ja, m'ha agradat moltíssim!!!!!!!! i aquest punt de wasabi li deu anar genial.
ResponEliminaPetonets
Fantàstic, Carme! Ja em diràs si t'hi agrada, el toc de wasabi. a mi m'hi ha agradat molt perquè, això sí, t'ha d'agradar el picant, tot i que amb maionesa és més suau... petons!
EliminaCaram, caram... aquest també l'he de provar. Crec que hi vaig ara a fer-lo perquè tinc pèssols. Ja t'explico
ResponEliminaQue bé!!! A veure si t'agrada, Núria! Petons
EliminaQue bo, a casa en tinc un que li encanten els pèsols.
ResponEliminaLa salsa amb wasabi la feia anar per peix, la probaré amb les verdures, Gràcies per l'idea.
Petons
De res dolors! Ja em diràs.
EliminaAquest pastís és d'alló més sorprenent que he vist avui a la xarxa. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Gràcies pel piropo, Ana! Em poses vermella i tot... !
EliminaNo he comprat mai wasabi, però aquesta recepta m'ha captivat, demà en compro :)
ResponEliminaM'encanten els cakes salats, i aquest de pèsols ha de tenir un puntet dolç deliciós.
Doncs sí que és bo, sí, és molt suau. Si proves el wasabi segur que li trobes una versió en postres, de fet, el wasabi no és salat, sinó picant. Diferent del gingebre, perquè encara pica més! petonet, guapa. M'ho he passat molt bé avui. Gràcies pel convit!
EliminaUau! aquesta és una tapa de categoria eh, cara'm m'has deixat ben sorpresa. El wasabi si mal recordo té un gust picantó oi?
ResponEliminaPetons artista!
Sí, Helena, pincantó picantíssim! A mi m'encanta... he he
Eliminatremenda y muy colorido este pastis y una combinacion de salsa muy buena,no soy de wasabi pero que asi puede que si lo sea.
ResponEliminafantastica receta
peto
Gràcies Miquel! Ens ho hem passat bé, oi? No m'he recordat de dir-te adéu! Petons
EliminaM´ha encantat aquesta recepta. La hauré de probar.
ResponEliminaPetons.
Gràcies Eduart! Ja em diràs què tal, si la proves.
EliminaOooooh, quina xulada! Boníssim i amb una presentació insuperable! :D
ResponEliminaPetonets
Sandra
Gràcies pel piropo, Sandra!
EliminaM´encanten els pesols, quina bona tapa .. un pastisset salat per tastar ben aviat.. petons,
ResponEliminaI tant! petonets
EliminaOhhhh, té que estar força bo i la lactonesa amb el punt picant del wasabi, quines receptes més bones fas Marina.
ResponEliminaPetons.
gràcies Ana! Un plaer compartir-les amb vosaltres, que n'aprenc molt del que feu!
Eliminaté una pinta fantaàstica! i la lactonesa que has fet m'encantaa!! una versió natural molt bona! petons
ResponEliminaGràcies Roser! Petons
Eliminaohhhhhhhh, quina "tapeta" mes original y boniiiiiiisima
ResponElimina:-) Gràcies!
EliminaMe ha enamorado este patelito!!! Bss
ResponEliminaGràcies Dolors!
EliminaWow! Que maravilla! Delicioso y original! Me encanta!
ResponEliminaGràcies Rosendo!
EliminaAquesta lactonesa s'ha de tastar, tinc wasabi en pasta a casa .
ResponEliminaUn petonet i bon cap de setmana
Doncs ja ho saps! Has superat el trauma d'ahir... he he? :P
EliminaUn pastisset salat bo i original, queda anotat, no tardaré a fer-lo
ResponEliminaPetons
Ja veuràs que bo, Sión! petonet
EliminaA més a més, té una presència molt zen el teu plat. Molt estetic i equilibrat (que sí, lo important és el sabor. Però això ja t'ho han comentat els altres :P)
ResponEliminaM'ha agradat, això del zen... i lliga amb el wasabi. Queda anotat! Petons, Òscar.
EliminaTapa de categoria: vistosa, original i delicada. No se si m'atreviria amb el wasabi, però m'has donat moltes idees...petonets
ResponEliminaUy...quian cosa més xul.la !!!....molt original !!!...m'agrada.
ResponEliminaRealment el trobo molt original, tinc un munt de pèsols a casa i de wasabi sempre en tenim, així que segur que el provarem. Tinc ganes de saber com queda la combinació de gustos.
ResponEliminaUna abraçada
Ai Marina, aquesta recepta no la puc fer amb wasabi: el meu marit no menja res picant. I a mi que m'agrada tant!
ResponEliminaUna excel·lent presentació.
Nani
boníssim!!!
ResponElimina