dijous, 31 de maig del 2012

Pastisset de pèsols amb lactonesa de wasabi


Avui, i per anar preparant tapetes pel cap de setmana, un pastisset lleuger per agafar gana! Es tracta d'un pastís salat, que no he provat mai de postres, però que suposo que també podria tenir la seva versió dolça. Avui, però, és saladet i suau!

Què necessitem?

Ingredients per al pastisset:
3 ous
125 ml crema de llet
100 g de pèsols (descongelats o frescos, però escaldats)
3 c. soperes de farina de força
1/2 sobre de llevat químic
1 pessic de sal
1 pessic de curri

Ingredients per a la lactonesa de wasabi:
1 got de llet sencera
1 got d'oli d'oliva verge extra
10 g de wasabi
1 pessic de sal

El primer que farem serà escaldar els pèsols (tant si són frescos com congelats) i els refredarem ràpidament amb gel perquè no ens perdin el color. A continuació, en un bol, deixatarem els ous, afegirem la crema de llet, la farina i el llevat, i ´continuarem remenant amb un braç batedor elèctric. Afegirem també una mica de sal i curri. Arriba el moment d'incorporar-hi els pèsols. Hem de batre fins que els pèsols quedin ben trinxats. Després, untarem un motlle per anar al forn amb una mica de mantega i hi abocarem la massa. Ho deixarem coure al forn, al bany maria, durant uns 20-25 minuts.



Un cop l'haguem tret del forn el deixarem refredar a temperatura ambient i, al cap d'una estona, el posarem a la nevera perquè acabi de quallar i s'endureixi una mica. Mentrestant, prepararem la lactonesa com si féssim una maionesa normal. Posarem la llet en un bol per a triturar, afegirem l'oli a poc  poc mentre batem, i també hi posarem el wasabi i la sal. quan emolsioni ja podrem parar i servir-ho. Us recomano treure el pastís mitja horeta abans de la nevera perquè s'atemperi.



Podem decorar el plat amb unes boletes de wasabi, com he fet jo. Però... compte que pica!!!

41 comentaris:

  1. Ostres, Marina, aquesta recepta la tastarem ja, m'ha agradat moltíssim!!!!!!!! i aquest punt de wasabi li deu anar genial.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstic, Carme! Ja em diràs si t'hi agrada, el toc de wasabi. a mi m'hi ha agradat molt perquè, això sí, t'ha d'agradar el picant, tot i que amb maionesa és més suau... petons!

      Elimina
  2. Caram, caram... aquest també l'he de provar. Crec que hi vaig ara a fer-lo perquè tinc pèssols. Ja t'explico

    ResponElimina
  3. Que bo, a casa en tinc un que li encanten els pèsols.
    La salsa amb wasabi la feia anar per peix, la probaré amb les verdures, Gràcies per l'idea.
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquest pastís és d'alló més sorprenent que he vist avui a la xarxa. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  5. No he comprat mai wasabi, però aquesta recepta m'ha captivat, demà en compro :)
    M'encanten els cakes salats, i aquest de pèsols ha de tenir un puntet dolç deliciós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí que és bo, sí, és molt suau. Si proves el wasabi segur que li trobes una versió en postres, de fet, el wasabi no és salat, sinó picant. Diferent del gingebre, perquè encara pica més! petonet, guapa. M'ho he passat molt bé avui. Gràcies pel convit!

      Elimina
  6. Uau! aquesta és una tapa de categoria eh, cara'm m'has deixat ben sorpresa. El wasabi si mal recordo té un gust picantó oi?
    Petons artista!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Helena, pincantó picantíssim! A mi m'encanta... he he

      Elimina
  7. tremenda y muy colorido este pastis y una combinacion de salsa muy buena,no soy de wasabi pero que asi puede que si lo sea.
    fantastica receta
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel! Ens ho hem passat bé, oi? No m'he recordat de dir-te adéu! Petons

      Elimina
  8. M´ha encantat aquesta recepta. La hauré de probar.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Oooooh, quina xulada! Boníssim i amb una presentació insuperable! :D
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. M´encanten els pesols, quina bona tapa .. un pastisset salat per tastar ben aviat.. petons,

    ResponElimina
  11. Ohhhh, té que estar força bo i la lactonesa amb el punt picant del wasabi, quines receptes més bones fas Marina.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies Ana! Un plaer compartir-les amb vosaltres, que n'aprenc molt del que feu!

      Elimina
  12. té una pinta fantaàstica! i la lactonesa que has fet m'encantaa!! una versió natural molt bona! petons

    ResponElimina
  13. ohhhhhhhh, quina "tapeta" mes original y boniiiiiiisima

    ResponElimina
  14. Wow! Que maravilla! Delicioso y original! Me encanta!

    ResponElimina
  15. Aquesta lactonesa s'ha de tastar, tinc wasabi en pasta a casa .

    Un petonet i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps! Has superat el trauma d'ahir... he he? :P

      Elimina
  16. Un pastisset salat bo i original, queda anotat, no tardaré a fer-lo
    Petons

    ResponElimina
  17. A més a més, té una presència molt zen el teu plat. Molt estetic i equilibrat (que sí, lo important és el sabor. Però això ja t'ho han comentat els altres :P)

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha agradat, això del zen... i lliga amb el wasabi. Queda anotat! Petons, Òscar.

      Elimina
  18. Tapa de categoria: vistosa, original i delicada. No se si m'atreviria amb el wasabi, però m'has donat moltes idees...petonets

    ResponElimina
  19. Uy...quian cosa més xul.la !!!....molt original !!!...m'agrada.

    ResponElimina
  20. Realment el trobo molt original, tinc un munt de pèsols a casa i de wasabi sempre en tenim, així que segur que el provarem. Tinc ganes de saber com queda la combinació de gustos.
    Una abraçada

    ResponElimina
  21. Ai Marina, aquesta recepta no la puc fer amb wasabi: el meu marit no menja res picant. I a mi que m'agrada tant!
    Una excel·lent presentació.
    Nani

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...