dijous, 16 de maig de 2013

Papallones de full - recepta d'en Xavier Barriga

Avui m'agradaria començar l'entrada amb un petó. Per a tots aquells i aquelles que ahir em vau felicitar, moltes gràcies. I, especialment, pels qui vau tenir cura de mi quan vaig plegar de la feina i em vaig dedicar a fer, d'aquell dia plujós, un dia una mica especial... cada dia no es fan anys, oi? Vaig acabar la jornada amb una sessió de teatre i amb sopar en un japonès genial, del que ja us parlaré un altre dia... 

Moltes gràcies! 

I avui també m'agradaria presentar-vos la meva primera recepta del llibre 'Brioxeria' del Xavier Barriga. Alguns de vosaltres recordareu que, gràcies a la Mercè de Cuina per a llaminers, vaig entrar en un sorteig del llibre i vaig guanyar (aquí teniu la crònica de tot plegat). A poc a poc, però amb perseverança, ja he començat a fer les primeres receptes del llibre. De moment, encara no m'atreveixo a fer l'elaboració de la massa de pasta de full des del principi, però sí que ja m'he atrevit amb alguna de les propostes que en Xavier Barriga ens presenta. Som-hi?

Ingredients:
pasta de full (si la podeu fer vosaltres olé!)
Sucre


Doncs bé, com podeu comprovar, en aquesta recepta els ingredients no són gens complicats! L'essència d'aquesta recepta es troba en l'elaboració, que ara intentaré explicar-vos. D'entrada, el llibre d'en Barriga ben a prop. Comenceu ensucrant la làmina de pasta de full, plana. I l'enrotlleu per una i altra banda. Així:

Podeu fer rotlles de diferents mides, així obtindreu papallones grans i papallones petites. Ho torneu a ensucrar per sobre:


Després, ajunteu els dos extrems de la massa i la talleu, ja enrotllada, en porcions d'uns 3 cm d'ample.

(em vaig colar amb la foto del llibre, que és la recepta d'ulleres. Simplement, talleu més ample, i tot igual)

Seguidament, feu un tall al mig de la porció, sense arribar a partir-la del tot:


I quan ja ho teniu així, desplegueu els dos extrems:



Si veieu que s'hi veu poc sucre ho torneu a empolsinar una mica. Després, poseu totes les "papallones" crues en una safata amb silpat. I al forn, durant uns 20-25 minuts, a 200 ºC. 


I quan surt del forn... teniu això! 

















38 comentaris:

  1. I tan que sí, Marina! Què no es fan anys cada dia... I l'estrena del llibre, molt vistosa i lo millor és que sigui tan senzill de fer; ja ho tenen això els genis... Petons i San Tornemi amb la pluja :(

    ResponElimina
  2. Ep, no sabia que feies anys. Moltes felicitats!!! per altra banda, molt maques les papallones. Veig que vas aprofitant amb el nou ñlibre i que ja t'hi has posat de bon de veres. Ànims amb la pasta de fulls, És laboriosa però val la pena. Jo encara només he practicat i no em veig amb coratge de publicar receptes al blog però quan ho tengui em sembl que la penjaré. Besades i felicitats!

    ResponElimina
  3. muchisimas felicidades! que forma tan bonita queda despues del horneado, me encanta! bicos

    ResponElimina
  4. Quina xulada de papallones Marina!! Ja veig que has començat a treure-li profit al llibre!!

    Me n'alegro que passessis un bon dia, i que t'ho fessin passar, que d'això es tractava!!

    Petons!!

    ResponElimina
  5. Que maques queden!!! m'ha agradat la idea!!! Gràcies!!!

    ResponElimina
  6. Felicitats, Marina!!! encara que tard...
    Quines papallones més xules!!! las haig de fer ràpidament!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Encara que tard... Per molts anys!!!
    Les papallones t'han quedat precioses! Ara t'has d'atrevir amb la pasta de full i veuràs com encara surten més bones! ;)
    Petons

    ResponElimina
  8. Encara que tard... Per molts anys!!!
    Les papallones t'han quedat precioses! Ara t'has d'atrevir amb la pasta de full i veuràs com encara surten més bones! ;)
    Petons

    ResponElimina
  9. te han quedado muy bonitas y ademas son fáciles.
    peto

    ResponElimina
  10. al final me l'hauré de comprar!!! el vaig fullejar per st.Jordi...i vistes les papallones, me'l compro!!! ptnts

    ResponElimina
  11. MOlt originals aquestes papellones.
    Petons

    ResponElimina
  12. Quina chulada, fácil i molt resultona....per el cafetó amb las amigas...jajjjjaaa...veurás que no en deixan ni una !!!
    Petonasossssss.

    ResponElimina
  13. Oooooh quines papallones! Ideals per fer-les amb els petits de casa. Gràcies Marina!

    ResponElimina
  14. Una forma preciosa, yo las hago así pero en forma de lentes. Menudo regalazo el libro!! Besos.

    ResponElimina
  15. Oh, qunia idea més genial! he fet les palmeres d'aquesta manera, però mai se m'havia acudit que fer papallones fos igual de fàcil. Això ho provo seguríssim!!!

    ResponElimina
  16. Ja ho has tornat a fer!! .... M'he quedat bocabadat!! i amb la boca feta aigua .... Estic convençut que eren (ja no n'ha de quedar cap) boníssimes

    ResponElimina
  17. moltes felicitats Marina, una mica tard......
    les papallones, ummmm facils i molt visuals, segur que bonisimes
    un peto

    ResponElimina
  18. esta gracioso, es como yo hago las palmeritas, xo no se me hubiera ocurrido juntar 2 y hacer estas formas.
    saludos

    ResponElimina
  19. Les has fet!!! també tinc el llibre pero encara no m´he animat a fer cap recepta.. aquestes papallones t´han quedat insuperables i perfectes!!! m´he d´animar. Petons,

    ResponElimina
  20. T'han quedat maquíssimes Marina!!! I són tant bones aquestes pastes de full... a casa sempre volen!!

    Petonets guapa!

    ResponElimina
  21. Quedan preciosas, las probaré la próxima vez!
    Ana de JUEGO DE SABORES





    ResponElimina
  22. Preciossíssimes!!! Vénen ganes de fer-les, de menjar-les, de regalar-les!!! Una passada!

    ResponElimina
  23. Moltes felicitas Marina!! T'han quedat precioses, i segur que boníssimes!!!! Jo ja tinc el llibre d'en Xavier del Pa però em falta el de la Brioxeria!!! Ha de ser genial!!

    ResponElimina
  24. Magnífiques papallones...aquest llibre me´l compraré amb la paga extra!

    ResponElimina
  25. Moltes felicitas ,Marina.
    No les había vist maíz aquestes pabellones, han quedat molt bé.
    Petons, Pilar

    ResponElimina
  26. Hola Marina moltes felicitas, per el teu aniversari i per aquestes papallones tant xules.
    Palmeretes les faig sovint, pero m'agardat molt l'idea de la papallona, genial!!!!

    Petonets guapa

    ResponElimina
  27. Ostres... arribo una mica tard però no ho sabia... moltes felicitats!!! m'alegro que acabessis un dia gris d'aquesta manera tan bona!!! i parlant de coses bones... aquestes papallones segur que ho estan!!!

    ResponElimina
  28. Sempre he fet les típiques palmeres, però aquestes papallones m'agraden més, t'han quedat molt boniques Marina.
    Petons.

    ResponElimina
  29. Marina, qué preciosidad, estás hecha una artista!!
    Con ésta presentación son una belleza!
    Un beso grande

    ResponElimina
  30. Oooooooooooooooohhhhhhh, que macoooooooooooooooooooooooooooo !!!!

    ResponElimina
  31. Wowww!! T'han quedat espectaculars!! Ja sé com seran les properes que preparem.
    Petonets :-)

    ResponElimina
  32. En primer lloc.... Per molts anys!!! Sempre ens hem d'alegrar de complir-ne i celebrar el dia que vam nèixer.
    En segon lloc.... Unes palmepapallones moníssimes moníssimes i fàcils a més no poder.

    Un petonet guapíssima.

    ResponElimina
  33. Abans de res enhorabona amb retard!!!! moltes felicitats! i en segon lloc enhorabona per aquestes precioses papallones, també el tinc aquest llibre, és genial i a tu t'han quedat perfectes.

    ResponElimina
  34. Jo també tinc el llibre del Xavier Barriga, i aquesta és la primera recepta que vaig fer! De fet, m'agraden totes les receptes del llibre, em falten dies per fer-les!!
    Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...