diumenge, 19 de maig del 2013

Coca de sèmola amb pesto, espàrrecs verds, pernil salat i formatge de búfala


Si teniu ganes de fer un sopar informal, però sense renunciar al bon gust i als productes de qualitat, us recomano aquesta coca, feta amb base de farina i sèmola, que espero que no us decebi. La idea d'incorporar la sèmola a la massa ajuda a l'aprimament. Amb una farina crua, la massa és més elàstica. De manera que quan l'estirem amb el corró se'ns arronsa de seguida i l'hem de tornar a estirar. I seguint una teoria no contrastada, però sí que treta de l'experiència personal, vaig arribar a la conclusió que la sèmola, essent una farina ja cuita i que està dividida en petits grànuls, s'incorporaria perfectament a la massa crua sense contraure-la. Això ens permetria que la massa no s'arronsi.

La relació entre la ceràmica i la sèmola: Aclareixo aquesta "teoria" que us he comentat. Quan fem una peça de ceràmica (que hagi fet ceràmica ho sabrà), el fang s'arronsa quan s'asseca, ja que perd l'aigua. En canvi, si treballem amb lxamota això no passa. La xamota és un material granular obtingutde la polvorització dels les pedres refractàries o un altre producte ceràmic cuit. Afegint xamota a l’argila aquest redueix la contracció i evita la formació d’esquerdes durant la cocció.

Bé, després de la introducció, us explico la recepta:

Ingredients:
150 g de farina
50 g de sèmola
10 g de llevat de forner
1 pessic de sal
Aigua tèbia
1 formatge de búfala
pinyons, parmesà, oli i alfàbrega fresca (pel pesto, sense all)
Pernil salat
espàrrecs verds


Alfàbrega de l'hortet urbà

Comcencem la coca preparant la massa. Pastem bé la farina, l'aigua tèbia, el llevat, la sèmola i el pessic de sal. I ho deixem reposar durant una hora amb un drap humit que tapi la massa.


Passat aquest temps, estirem la coca amb l'ajut d'un corró. Ja veureu que no se us arronsa (per allò que he dit de la sèmola). La punxem amb una forquilla.


Preparem el pesto triturant els pinyons, l'alfàbrega, el parmesà i l'oli (em vaig descuidar l'all, però l'hi podeu posar per fer un pesto autèntic).


Ara, comencem a posar els ingredients a la massa. Primer, la mozzarella de búfala i el pernil. 


Després, els espàrrecs de marge en forma de reixa. 


I, finalment, ho regueu amb el pesto.


Poseu la coca al forn, prèviament escalfat, a 180 ºC durant uns 25 minuts. I ja tindreu la coca a punt! Ho podeu tornar a regar amb una mica més de salsa pesto crua, un cop la coca surt del forn. Nosaltres ho vam fer i reforça el gust! Bon profit!













8 comentaris:

  1. Marina que torta tan rica! El pesto y el queso me gustan mucho, en mí casa este plato no duraría ni 5 minutos en la mesa, simplemente delicioso!

    Yo también tengo sembradas algunas hierbas aromáticas, pero mi albahaca no está tan bonita como la tuya, no sé qué le pasa? se me seca por partes y le salen unas manchitas blancas en las hojas.

    Me quedo en este blog, tiene unas recetas muy novedosas y ricas!

    http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/2013/05/salteado-de-pollo-con-cebolletas-y.html

    ResponElimina
  2. ¡Hola!vui fer coca amb escalibada i anxovas i me he trobat la teva masa de coca que te una pinta....Te volia preguntar si per tu es la millor masa de coca que has fet(me agradaria que quedes cruixenta) o me aconsellas alguna altre,tambe sapiguer la mida del aigua i veig que surt una mida com per una persona mes o menys?sembla la mida de una pizza rodona o surt mes gran?i el forn crec que sera adalt i abaix?gracies per tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Laura! Si l'estires ben estirada amb el corró queda molt cruixent, sí! Ja em diràs què tal...!

      Elimina
  3. Val Marina ,gracies,me tindrias que dir cuanta aigua li posas i per quantes persones surt la coca.Un peto i gracies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Compta 1/2 got d'aigua. Si veus que queda massa grumollosa n'hi poses més, perquè ho vaig fer a ull. I és per dues persones menjadores. Depèn de com siguin els teus fes doble de quantitat... he he he

      Elimina
  4. Seguro que tiene que estar buenisimo, solo los ingredientes y la foto que has puesto donde se ven los esparragos...!! me encanta !!! Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Al final la massa que vam fer amb tu divendres la vam congelar però així que puguem ens la cruspim!! tinc ganes de provar-la amb la farina de blat!! Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...