Avui m'afegeixo a la proposta dels companys Anar de tapes, que aquest mes de maig ens repten amb una proposta feta amb arròs.
Aquesta recepta la vaig fer un dia que teníem la nevera força plena de verdures. Havia cuit mig quilo de cigró menut el dia abans (el cigró menut és un llegum molt valorat en terres vallesanes, on es cultiva amb DOP). Em disposava a fer-me el tupper pel dinar de l'endemà i, com que a mi també m'agrada molt l'arròs integral, sobretot saltejat amb verdures o fet a la cassola, vaig optar per aquesta segona opció, la de la cassola. Abans, però, vaig passar pel mercat a comprar mig pop, ja cuit en aquest cas, per acompanyar tot aquest munt de nutrients que ja tenia a punt: vitamines, minerals, fibra, proteïna... en fi, un bocí d'energia al plat! A la carmanyola, en el meu cas... he he he.
Ingredients:
Arròs integral
Cigró menut (ja cuit)
Col
pastanaga
ceba
Pebrot vermell i verd
brou de verdures
1 c. de pebre vermell de la VERA
Pop
Comencem a preparar la recepta posant l'arròs integral a bullir, a part. Hem de tenir en compta que l'arròs integral és més llarg de coure que el blanc. Però, en aquesta recepta, només el courem 15 minuts sol, ja que després l'incorporarem a la cassola per acabar-lo de coure. Seguim amb la preparació tallant totes les verdures a la brunesa, procurant tallar-les amb el mateix gruix. Ho posem a sofregir amb oli en una cassola de ferro colat, que no se'ns enganxarà i repartirà bé l'escalfor.
Quan ja estiguin una mica sofregides, hi afegim els cigrons ja cuits.
I després d'haver-ho remenat una mica, també hi afegim el brou vegetal.
Ara és el moment de posar-hi, també, l'arròs integral mig cuit que teníem bullint a part, i que s'acabarà de coure a la cassola.
Ho deixem fer xup xup durant uns 15-20 minuts, afegint aigua si veiem que se'ns veu el suc. I, finalment, també hi fiquem el pop, tallat a rodanxes.
Vaig pensar que seria una bona idea afegir-hi una mica de pebre vermell de la Vera, perquè el plat ens recordés un xic el pop a feira que tant ens agrada a casa. I ho va ser, perquè fa un suc amb gust intens, gairebé de torrat, i acompanya molt bé el pop i le verdures.
Un cop tirat el pebre, ho deixarem coure només un parell de minuts més, apagarem el foc i ja el tindrem a punt per servir o... per posar-lo al tupper! És un plat ideal per emportar-nos a la feina, perquè no es fa malvé i queda bé reescalfat amb un cop de microones. També ho podeu servir com a tapa, per començar l'àpat, i en petits platets. Ho acabem decorant amb un parell de rodanxes de pop escalfades i sense cassola. Aquesta, doncs, és la meva mossegada del mes de maig! Espero que us agradi!
Em sembla que no podieu deixar comentaris...
Que bo aquest arròs Marina!! Amb les verdures ha de quedar boníssim, però a més, posant-li cigronets i pop... buf! Ha de ser la bomba! I com has dit, és un plat que té molts nutrients! És ben saludable i bo i a més el resultat queda ben vistós! M'ha agradat molt ;)
ResponEliminaUna abraçada!!
Tens raó: amb el pebre vermell de la Vera encara estarà millor. En soc molt fan :)
ResponEliminaBoníssim!!! me l'apunto!!!
ResponEliminaAquest arrosset amb tot aquests ingredients queda molt vistos però també molt bo Ummm
ResponEliminaPetons
Ara si puc comentar, qué bé! Segur que ja no queda ni un gra d'arròs, jejeje.
ResponEliminaM'encanta el pop, amb cigrons l'he tastat, ara toca possar-li verdures i el arròs integral que a casa els hi costa, en canvi a mi m'agrada.
Petons.
Eps !!!...això diu cómeme !!!
ResponEliminaQue bo!! Marina, m´agrada tot el que i has posat!!
ResponEliminaEm quedo amb la recepta.De segur la faig un dia.
Petons.
quin plat més complet i què bo, Marina, ahhh què bé t´ho passes al japonés!!! bsts
ResponEliminaUn arròs molt complert i una pinta boníssima. Que hi hagi sort en el concurs.
ResponEliminaUna abraçada
que plato tan completo! me gusta esta mezcla de sabores tiene que estar deliciosa! bicos
ResponEliminaMarina gracias por visitar mi blog y quedarte!
ResponEliminaMe encanta el arroz que has hecho, se ve delicioso y nutritivo, me pierden las recetas llenas de color porque adoro las verduras.
Saludos!!
http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/2013/05/salteado-de-pollo-con-cebolletas-y.html
Expectacular!!. No solo tiene un aspecto inmejorable, es que se come con los ojos Marina.
ResponEliminabesines
L'arròs amb verdures és per si sol un bon plat, la incorporació del pop és tot un luxe.
ResponEliminaUna abraçada.
l'arrós amb verdures lliga molt bé i està tan bo!!! bon cap de setmana
ResponEliminaEl pop m'agrada molt´rissim i crec que amb aquestes verduretes deu quedar genial!!!
ResponEliminaUn plat ben bò i complert .....ara que comença la calor es vindrá genial !!!
ResponEliminaPetonets.
Ep, això no és un plat... és un PLAT!!!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Marina, a casa cada cop més ens passem a l'arrós integral m'apunto aquesta convinació que el meu home és un fan del pop!!
ResponEliminaEse paso a paso te abre el apetito!!!. que buen plato!!!. Besos
ResponEliminaM'encanta aquesta recepta tan completa. En prenc nota!
ResponEliminaPetons
Caram Marina, quina recepta mes bona!! Els cigrons amb pop si que els he probat, pero amb el arros i les verdures queda un plat de 10!! Un peto
ResponEliminaMe parece un plato muy completo. Y el pulpo le tiene que dar mucho sabor.
ResponEliminaQuin plat més complert Marina, m'agrada.
ResponEliminaUn petonet bonica i bon cap de setmana
Mmmmm m'encanta el pop!!! I aquesta recepta em sembla que ha d'estar bonissima!!! Mai he preparat aixi la llegum, pero em sembla molt molt bona idea! M'encanta! Petons
ResponElimina