dilluns, 19 de maig de 2014

Pastís de formatge cremós i maduixots


Fa dos caps de setmana vam fer un dinar a casa els pares del Manel. Com faig de vegades quan em conviden, i sempre està bé portar alguna cosa que completi el dinar, em vaig animar a fer les postres. Aprofito per a fer pastissos quan podem compartir-ho entre uns quants, perquè fa més il·lusió i perquè fer un pastís gran a casa, només per a nosaltres dos, pot ser massa perillós perquè la temptació queda massa a prop, he he he. 

Aquesta vegada vaig optar per un pastís cremós de formatge amb maduixots, fet amb motlle de pasta brisa i completat amb una melmelada. La idea original la vaig treure del blog de la Mavi, que em va agradar molt quan el vaig veure, tot i que no és ben bé el mateix pastís, ja que ella feia un cremós amb quesitos i sense massa brisa. I el formatge que vaig fer servir jo és el Quark, un cremós de gust suau que a mi m'encanta per fer postres cremoses, des que l'he descobert, perquè s'assembla al mató però amb un punt salat.

Ingredients:
1 làmina de pasta brisa fresca
1 litre de llet
150 g de sucre
2 sobres de "quajada" en pols
4 ous mitjans
250 g. de formatge Quark
melmelada de maduixots (o gerds)
maduixots frescos


El que fem primer és col·locar la pasta brisa en un motlle per anar al forn, l'apretem bé, la punxem amb una forquilla i l'enfornem uns 7-8 minuts, fins que veiem que ja queda torradeta.



La deixem refredar. Mentrstant, comencem a  barrejar tots els ingredients del farcit del pastís: el formatge, els ous, la llet, el sucre, la "quajada". Ho batem bé i ho posem a escalfar, fins que veiem que la crema ja comença a espessir. Aleshores, ho deixem refredar una mica fora del foc i ho aboquem al motlle de pasta brisa, quan aquest ja estigui fred.


Ara, aquest pastís ha de reposar, com a mínm, una hora a la nevera. 

A part, triturem bé la melmelada, per si hi hagués quedat algun grumoll o algun troç de fruita sencera, i l'aboquem a sobre de la crema de formatge, un cop aquesta hagi reposat el temps que us he dit.


Ara, tallem els maduixots a làmines i els anem col·locant a sobre, en forma de pètals d'una flor. 



Ho tornem a deixar reposar a la nevera una hora més, com a mínim, i ja ho tindem a punt per servir!









29 comentaris:

  1. Que tarta tan jugosita y rica! las fresas ahora estan en su mejor momento y hay que aprovecharlas y asi estan deliciosas, bicos

    ResponElimina
  2. Guapi!!! que deliciosa versión has preparado!!! Te la copieteo ya que esta tarta en el verano es de lo mejorcito que se pueda comer. Me ha encantado y gracias por nombrarme!!
    Un besote

    ResponElimina
  3. Que ben posadetes totes les maduixes Marina!!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Uff! La pinta és extraordinària!!!! Si em veig capaç, em sembla que ho intentaré!!!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat espectacular, i té una bona pinta, Mmmm!!!!!

    ResponElimina
  6. Mmmm!! A mi m'encantes les tartaletes, segur que la provaré de fer en aquest format ;)!

    ResponElimina
  7. Uau quin pastis més maco! t'ha quedat preciós, espectacular! I a més segur que està boníssim, una abraçada Marina, guapa!

    ResponElimina
  8. Ostres!, mai havia vist una recepta del pastís de formatge amb quallada. Ho probaré. La presentació és espectacular!

    ResponElimina
  9. La forma de la pasta brisa és perfecta...a mi sempre em queda més alta d'un costat que de l'altre...i el farcit...un esclat de color i sabor! Mmmmm! Segur que vau ser els convidats estrella! Petons!

    ResponElimina
  10. Ostres quin pecat!!! Fa una pinta deliciosa!! Me l'apunte a "pendents" de totes totes!! :D

    ResponElimina
  11. m'agrada la massa, la quallada i el quark!! fantastic ehh!! guardat! petons

    ResponElimina
  12. Li has tret partit al pastís fotogràficament parlant...je, je,je...és preciós! a mi m´encanta el quark pels pastissos.

    ResponElimina
  13. Muy bueno ademas de fotogenica esta tarta¡¡ Yo tambien aprovecho las comidas familiares para hacer tartas porque para dos son demasiada tentación¡¡
    peto

    ResponElimina
  14. Mmmmm.... quina pinta fa!!!!! I m'apunto a fer cervesetes d'aqui a uns mesos ;-)
    xxxx

    ResponElimina
  15. A mí també m'agrada el quark pels pastissos de formatge, és suau però amb un puntet àcid que queda molt bé. I aquest pastís, sense forn - llevat de la massa brisa- és ben ràpid de fer I té una presència impecable. Me'l quedo. Petons.

    ResponElimina
  16. Una combinació boníssima. Es nota que estem en temporada de maduixes, eh? Je je je...

    ResponElimina
  17. Marina, que tarta más espectacular!! Seguro que están deseando invitarte más a menudo, ja, ja. Besos

    ResponElimina
  18. Marina t'ha quedat espectacular !!! Ha de ser bonissima !!
    Petons

    ResponElimina
  19. Un pastís molt bo i vistós. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  20. M'encanten els pastissos de formatge i les maduixes!!!! a més t'ha quedat preciosa!!!
    petonets

    ResponElimina
  21. Quina presentació!!!! t'ha quedat espectacular! i boníssima ja m'ho imagino!!!!
    Petonets!!!

    ResponElimina
  22. Marina, t'ha quedat espectacular!! I segur que deliciós! Cal aprofitar les maduixes, eh?! :)
    Petons

    ResponElimina
  23. Mmmm quina pinta! I a mi que m'encanten les maduixes i els maduixots!!!!

    B7ssss

    ResponElimina
  24. Estàs feta una artista!!! Quina preciositat de pastís!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  25. S'ha d'aprofitar, que les maduixes ja s'acaban!!! Un pastís molt bo Marina!

    ResponElimina
  26. Les maduixes queden tan bé amb formatge. deu ser boníssim!

    ResponElimina
  27. Ohhh em fas agafar "antojo"" Amb un pastis així, que bo!! Petons

    ResponElimina
  28. Deliciós, Marina! Passa directament a la llista dels meus imprescindibles. Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...