dimecres, 21 de maig de 2014

Pastes dolces i salades




Com ja vai comentar, la setmana passada vaig fer anys. Ja és costum que, quan arriba aquesta data, preparo un petit esmorzar pels companys de feina. Aquesta és la nostra manera de "compensar-nos" la feina que fem, quan hom fa anys convida a un esmorzar, ja sigui de forn, a de súper o casolà. A mi preparar-lo jo mateixa, perquè trobo que té un nosequè diferent i perquè, a més, em fa ballar el cap uns dies, rumiant-hi. Enguany, no he optat per cap pastís cremós, com sí que he fet altres anys, ni cap pastís de pa de pessic. La meva opció va ser fer petits tastets, dolços i salats, perquè cadascú s'agafés la pasta que més li agradés.

Hi ha gent de dolç, hi ha gent de salat. Aquí, tothom va poder escollir el que va voler. Van sortir unes pastetes prou bones. Ja us aviso, d'entrada, que les de més èxit van ser les mini pizzes (salat) i les napolitanes de xocolata blanca (dolç).  

En total, hi havia: 

Minipizzes
Pastes de formatge i pernil salat
Napolitanes de xocolata negra
Napolitanes de xocolata blanca
Pastes de cabell d'àngel i pinyons.

Ingredients per a les mini pizzes: 
Pasta brisa
Formatge ratllat tipus mozzarel·la
Sofregit
Orenga


Agafem un curró i estirem una mica la pasta brisa. Després, amb l'ajut d'un motlle rodó, fem cercles. Els untem amb tomàquet sofregit i, a sobre, hi col·loquem una mica de formatge ratllat. Ho coronem amb orenga i ho enfornem durant 10 minuts a 180 ºC. Les deixem refredar i ja tindrem les pizzes!




Pastes de formatge cremós i pernil salat:
Pasta brisa
Fromatge Quark
Pernil salat


Agafem la pasta brisa i l'estirem una mica amb el corró. Després, fem rotllanes amb l'ajut d'un motlle. Enfornem la pasta brisa, sola. Un cop cuita, intentem esmicolar cada esfera en tres o quatre trosso, perquè sigui fàcil de posar a la boca d'una sola mossegada. Després, l'untem amb formatge. A sobre, hi posem un espiral de pernil salat. Ho podem acabar amb alguna aromàtica, si volem, tipus orenga, anet, sàlvia...




Napolitanes de xocolata negra:
Pasta de full
Xocolata negra fondant
Fideus de xocolata


Agafem la pasta de full i la partim en dues meitats. Hi col·loquem, en una meitat, les preses de xocolata, de llarg a llarg, procurant que a l'hora d'enrotllar la pasta ens quedin ben tapades. Després, amb un ganivet, tallem les porcions. Ho enfornem a 200 ºC durant uns 12 minuts. Després, traiem les napolitanes, les napem amb almíbar i les decorem amb els fideus de xocolata.



Napolitanes de xocolata blanca:
Pasta de full
Xocolata blanca fondant
Sucre llustre

Agafem l'altra meitat de la pasta que hem deixat abans i l'estirem. Fem el mateix que amb les napolitanes de xocolata negra, les col·loquem en fila i enrotllem. Tallem en porcions i enfornem a 200 ºC durant 10-12 minuts, anem controlant el torrat. Després, les traiem, les empolsem amb sucre llustre i ja les tenim a punt.



Pastes de cabell d'àngel i pinyons:
Pasta de full
cabell d'àngel
Pinyons


Estirem la pasta de full i la dividim a tires, de llarg a llarg. Les tornem a tallar, fent petites porcions. A cada una d'elles, hi col·loquem una mic de cabell d'àngel. Finalment, hi disposem els pinyons. Enfornem a 200 ºc durant uns 13-15 minuts. 


I ja està, així és com va quedar la safata dolça, un cop col·locada. 


Amb aquestes tapes - pastes participo al repte d'aquest mes de Memòries d'una cuinera













16 comentaris:

  1. Vist així es veu molt fàcil de fer, clar que, amb les teves mans tampoc m'extranya, jejeje.
    Me'ls demano per a la proper festa a casa :)

    Petons!!

    Cuina d'emergencia
    http://cuinademergencia.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Que contentos se pusieron tus compañeros,es una gozada poder degustarlos,todas las propuestas sublimes¡¡
    peto

    ResponElimina
  3. Doncs de ben segur que els teus companys aquell dia et deurien fer "l'ola"
    Muas

    ResponElimina
  4. Uau! quina pinta tot,,, abans ho he vist al facebook i em feia por i tot entrar al blog, quina salivera! En dos paraules, im-pressionant! jejejje una abraçada Marina, i per molts anys encara que sigui amb retard, un petonàs virtual!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Marina, qué bien lo hiciste, yo también lo hago para el cumple y les gusta más que comprado. Muy chulas las napolitanas pequeñas. Bss.

    ResponElimina
  6. Quin goig de pica-pica, Marina!!!! Com sempre, et superes.
    Felicitats maca!!!!
    Ptns i Salut!!!

    ResponElimina
  7. Us esmorzar de luxe...això és un tiberi de tapes com cal...Em sembla que el teu cumple el deuen esperar els altres per ser obsequiats amb aquesta teca tan deliciosa! Moltíssimes felicitats Marina!

    ResponElimina
  8. Quina gran selecció!! M'encanta tot!! Gràcies per les idees! Petons

    ResponElimina
  9. bonissimes idees!! aquest diumenge vé una amiga a dinar i no se quines tapes acompanyar!! m'has donat idees! petons

    ResponElimina
  10. Es que tot té molt bona pinta, per això van tenir tant d'èxit. Les mini pizzes queden molt bufones i fàcils de menjar.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Segur que tot estava boníssim, a més, entrava pels ulls, tan ben presentat. A mí se me'n van els ulls als pastissets de cabell d'àngel... què bons. Petons.

    ResponElimina
  12. Per molts anys Marina!! Un super esmorzar!

    ResponElimina
  13. Mare meva, Marina!! Els teus companys de feina deuen estar encantats de la vida! Per molts anys i una abraçada,

    Natàlia

    ResponElimina
  14. OOOoohhh!!! Marina, m'ho apunto tot!!! Que tot m'encanta!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  15. Segur que els teus companys de feina van disfrutar amb aquest pica-pica, je je je...
    I molt més pràctic un assortit de pastes, que no pas un pastís gran, oi?
    Les napolitanes de xocolata, mmm... no m'estranya que triomfessin!

    ResponElimina
  16. Segur que has estat elegida la "compi" de l'any" ! M'apunto la idea!! Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...