dilluns, 29 d’octubre de 2012

Pastisset salat d'olives, formatge i mostassa


Aquesta d'avui és una proposta que us pot resoldre un acompanyament, una entrant, o fins i tot, un pa! D'altra banda, té moltes possibilitats ja que, segons convingui, se'n pot variar el farcit. El d'avui és un pastisset salat que ara mateix us explico.

Ingredients:
3 ous
100 g d'olives verdes farcides de pebrot (o altres)
100 g de formatge parmesà ratllat (o granna padano)
2 c. de mostassa a l'antiga
180 g de farina
1 sobre d'impulsor (lllevat químic)
10 cl. de llet
15 cl. d'oli d'oliva
sal i pebre


Abans de començar a preparar el pastisset ja deixarem el forn a punt. El preescalfem a 170 ºC, deixant la reixeta al centre. A continuació, agafem uns motlles petits, els untem amb mantega i després hi empolvorem farina. He de confessar que els motlles van ser la clau de l'existència d'aquest pastís que veieu avui, ja que van ser un regal molt xulo que em van fer la setmana passada, amb repte inclòs, un pastís però salat. Això em va fer rumiar en una nova recepta. Podria ser salada? Ha estat que sí!

Bé, seguim la preparació batent els ous, la llet i la mostassa en un bol, afegint també la sal i el pebre. A continuació, també hi afegim la farina, el llevat, i l'oli a fil. Anem remenant bé.


Quan la massa ja estigui ben homogènia hi incorporem les olives i el formatge ratllat. 


Un cop ho tenim tot ben barrejat aboquem la massa amb un o dos motlles de silicona. En aquest cas, en dos:


Ho posem a coure al forn a 170 ºC durant uns 30 -35 minuts. I ja tindrem els pastissets a punt! És recomanable treure'ls del forn i deixar-los atemperar dins els motlles. Després, els traiem, els tallem a llesques i els disposem sobre un plat o safata. Els podem acompanyar, si volem, amb una mica de maionesa o salsa de tomàquet, i ens els podem menjar freds o calents! I llestos! ... Són bons o no??




Amb aquesta recepta participo al repte de Pastissets.










47 comentaris:

  1. Me gustan muchísimo estos cakes salados,te hacen que el aperitivo sea de lujo,delicioso corte.

    CAriños

    ResponElimina
  2. quedan muy bueno este pastisset salado Marina
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  3. Riquísimo, me encanta, yo que tiro más por lo salado que por lo dulce me parece ideal este pastisset.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Qué bo aquest pa...em sembla superbò! olives i formatge...mmmmm m'ecanta i me'l apunto!

    ResponElimina
  5. Aquests tipus de pans encara no els he provat mai! I mira que aquest ha de ser boníssim! Apuntada. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't, Cinta! Ho és i dura molts dies.

      Elimina
  6. jo els pastissos, si son salats millor, i si a més tenen formatge ja....petons

    ResponElimina
  7. Ideal per a un aperitiu!! Els pastissos salats són boníssims i a més a més admeten mil variacions! T'han quedat genials!

    ResponElimina
  8. Quina meravella de pastisset. A veure si durant la setmana tinc un momentet i el puc fer. Ja t'explicaré! Uaaauu, quina gana! :) Petons.

    ResponElimina
  9. Ohh quina delicia!!! Amb la sobrassada te que eudar tan gustoset... petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. No porta sobrassada, Roser!!! Només formatge, olives i mostassa, de farcit... he he.

      Elimina
  10. Marina, aquest Pastisset salat d'olives, formatge i mostassa genials!!!!!

    ResponElimina
  11. Eii! Això té una pinta deliciosa! :D :D

    ResponElimina
  12. Sembla molt fàcil!! s'haurà de provar, segur com a base d'algun entrant també pot anar bé. Amb una mica d'escalivada i una anxova?

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Pot quedar de conya... i molt mediterrani!!

      Elimina
  13. Tinc els mateixos motlles! Hauré de fer aquests pastissets, són molt originals i segur que m'agradaran...
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi me'ls van regalar la setmana passada i ja els trauré profit, ja! A veure si t'animes també.

      Elimina
  14. Ostres Marina, t'has lluit amb aquests pastissets!!! t'agafo la recepta perquè a casa meva agradarà ! bona castanyada!

    ResponElimina
  15. Doncs després d'haver provat les galetes salades i els muffins salats, aquest pastisset ha de ser boníssim segur. És una bona proposta de sopar informal amb una amanideta verda. T'acaba d'alegrar el dia que dóna gust!
    Petons maca :)

    ResponElimina
  16. Moltes gràcies pel comentari i per participar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Estic buscant motlles de cake petits perque moltes vegades fer una recepta per dos en un motlle gran o menges molt o no queda bé.
    M'agraden els pastissets que has fet amb les olives, segur que està ben bo.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó. Sort que me'ls van regalar i ara ja podré fer-los en petit! Segur que són fàcils de trobar, Ana.

      Elimina
  18. Aquesta recepta ja la tinc a pendents!!! Quan la faci ja et preguntaré.Tots els ingredients són de la meva devoció.

    ResponElimina
  19. m'encanta, jo sempre dic que sóc de poc dolç, prefereixo el salat i aquesta recepta me la guardo

    ResponElimina
    Respostes
    1. doncs ja tens una altra possibilitat, Lolines!

      Elimina
  20. M'encanten els cakes salats, i la combinació de formatge i olives ha de quedar molt gustosa. Boníssim!

    ResponElimina
  21. Bons és poc!! Boníssims!! Me l'apunte, la recepta!! Salutacions

    ResponElimina
  22. mmm... quina pinta!! m'apunto la recepta ;)

    ResponElimina
  23. Que bueno!! tiene muy buena pinta! me lo apunto
    Un beso

    ResponElimina
  24. Nyam, què bo! m'encanten els pans farcits de cosestes, però amb mostassa no l'havia fet mai, i li ha de donar un gustet deliciós.
    Aquests pans ens els cruspim per soparu qe dóna gust, quin vici! :-D

    Petons

    ResponElimina
  25. Caram Marina, com t'ho treballes. Ets la reina-cuinera d'Internet.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...