Després de la d'ahir, avui torno amb una altra recepta italiana. És bona, la cuina del país proper, plena de productes mediterranis, com els nostres, però cuinats de forma un xic diferent. Fa poc, vaig llegir un article de l'Antonella on ens declarava que aquí som més d'arrossos que de pasta. I segurament, vaig pensar, té raó.
El fet és que tot i fer servir l'arròs, tant catalans com italians, ho fem d'una manera diferent. En aquest cas, la recepta d'avui és una cuina italiana, per com s'ha fet la coccció de l'arròs, però també catalana, tenint en compte que aquí, els bolets, són molt comuns a la cuina.
Aquesta setmana vam tenir sort i vam trobar un bon cistell de bolets: rossinyols, llengua de bou, camagrocs i trompetes. Amb els rossinyols ens vam fer un bon dinar. Som-hi.
Ingredients:
Arròs bomba o carnaroli
ceba tendra
1 cunya de mantega
50 g de formatge parmesà ratllat
rossinols frescos
oli d'oliva verge extra
Tallem la ceba i la posem a sofregir. A mi m'agrada trobar-n'hi, de ceba, així que la tallo a la brunoise perquè, un cop cuita, es notin els trossos. Però si us passa com al Manel, que us agrada el risotto més fi i sense trossos, talleu la ceba en juliana, ben fina, i que es desfaci a l'olla. La posem a coure amb oli d'oliva verge extra.
Seguim quan veiem que la ceba ja ha suat i comença a enrossir-se. Aleshores, hi afegim els bolets (rossinyols, en aquest cas), que ja tenim nets i trossejats.
Seguim coent i, quan els ingredients hagin reduït, hi afegim l'arròs. (un got per persona, aprox - 80 g).
Remenem bé, perquè el midó comenci a aflorar de l'arròs. I hi incorporem una mica de brou de pollastre, que anirem afegin a poc a poc, a glopades, a mesura que l'arròs se'l vagi bevent.
Quan ja sigui força cuit, hi afegim una cunya de mantega.
I cinc munts abans d'apager el foc, també hi incorporem el formatge parmesà ratllat
Mentrestant, saltegem amb oli i sal uns quants rossinyols més, que ens serviran per a decorar el plat i aportar-hi un punt cruixent.
I ara sí, muntem el plat. A la base, el risotto ja cuits, i a sobre, un parell o tres de rossinyols saltejats. Ho acabem amb unes fulles de farigola fresca o romaní. Ho posem servir en format tapa, disposant-ho en un plat petit per començar, o com a segon plat.
Bon profit i bona collita de bolets pel cap de setmana!
Umm, quina pinta. Benvinguts els risottos italians, amb els nostres bolets fan un maridatge perfecte!
ResponEliminavaya maravilla de risotto, me encanta!!! riquisimo a mas no poder
ResponEliminaSom més d'arròs!!!! i tant!!
ResponEliminaTot i que jo el risotto el cuino una mica diferent, amb bolets queda genial! i si els heu colit vosaltrea, llavors no te preu!!! ptnts
Som més d'arròs!!!! i tant!!
ResponEliminaTot i que jo el risotto el cuino una mica diferent, amb bolets queda genial! i si els heu colit vosaltrea, llavors no te preu!!! ptnts
Amb la boca oberta m'he quedat amb aquest arròs... iamb rossinols frescos!
ResponEliminaQuin arròs!!!!!
ResponEliminaPetonets
Nyam nyam!! com m'agraden els bolets i la cuina italiana! (la nostra també, es clar!). Una pinta boníssima aquest risotto, Marina, i més ara que ja començo a tenir gana per dinar...
ResponEliminaPetons i molt bon cap de setmana!! :)
Que risotto por favor....!! que presencia.... madre mia... me imagino el sabor y ya babeo.....
ResponEliminaBesos
Quin rissotto més bo Marina! I fet com a mi m'agrada, com l'original...sense cremes de llet ni nata. Un plat de tardor! Molts petons
ResponEliminatot el que porti bolets... un rissotto ideal pel cap de setmana! petonets guapa
ResponEliminaJo no sabria què dir-te: sóc igual de pasta que d'arrós, però davant aquest de bolets em trec el barret.
ResponEliminaBon cap de setmana, i fins el proper a la trobada ganxeta!
Nani
Ayyy que ricura de arroz Marina, me encanta¡¡¡¡ besos
ResponEliminaUn risotto de luxe!!!!!!
ResponEliminaAprofitem ara que es temporada de bolets.
Petons i bon cap de setmana
un rissoto bien bueno con esta combinacion Marina
ResponEliminaBon cap de setmana
Peto
jolin, que no m'ha deixat acabar!! res, que ja me'l menjaria ara mateix aquest plat! a disfrutar dels bolets! petons
ResponEliminaUn plat deliciós i amb una presentació impecable. I amb els bolets de collita pròpia, què més es pot demanar? Que vagi bé la collita del cap de setmana! Petons.
ResponEliminaAmb aquests bolets, boníssim el risotto Marina!
ResponEliminaPetons.
Si de gust t'ha quedat la meitat de bé que les fotos, segur que era per llepar-se els dits...
ResponEliminaSalutacions
Els risottos m'agraden molt, i el de bolets és un dels meus preferits! estic segura que si a sobre són de collita pròpia la cosa millora per moments! bon cap de setmana!
ResponEliminaTemps de bolets i d'aquest risotto tan espectacular! Quina "prestància" té aquest plat Marina! Bon cap de setmana!
ResponEliminaMMm el risoto...com m'agrada!!! I fa temps que no en menjo :(. A mi el que m'agrada més és el fet amb qualsevol bolet,que bo per favor!! jejejej petons
ResponEliminaM'encanta el risotto i amb bolets és exelent. Segur que aquesta recepta la faig.
ResponEliminaPetons.
Quina presentació tan bonica, aquest risotto! Crec que és de les maneres com més m'agrada l'arròs... Jo és que sóc més de pasta... Que consti que no és per portar la contrària ;)
ResponEliminaMarta
Vau trobar rossinyols? Quina sort, a mi m'encanten!
ResponEliminaI fer-ne un risotto és sempre un bon destí pels rossinyols ;)
Quin risotto més bo Marina!!! Nosaltres encara no hem sortit a buscar bolets però ja en tenim ganes, i més sabent la gran quantitat de receptes que s'hi poden fer!!! El risotto agrada molt a casa i tinc un arrós carnaroli del delta que s'ha de gastar, així que espero que en resulti una recepta tan bona com aquesta!
ResponEliminaBona collita i bon plat!
ResponEliminaDelicioso! Con esos ingredientes tan maravillosos no podía ser de otra manera! Felicidades!
ResponEliminaJo et diré el mateix Marina: t'ha quedat un plat molt elegant!!! I el risotto amb rossinyols ha d'estar exquisit!!! :)
ResponEliminaUn risotto amb segell català molt saborós amb aquest bolets de tardor! Petonets!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMe encanta tu risotto, lo encuentro delicioso y más ligero que otras versiones.
ResponEliminaLo siento sin querer pegué un comentario que había copiado porque no podía publicarlo en el blog de una amiga.
Saludos!!