divendres, 18 d’octubre del 2013

Risotto amb rossinyols (bolets)


Després de la d'ahir, avui torno amb una altra recepta italiana. És bona, la cuina del país proper, plena de productes mediterranis, com els nostres, però cuinats de forma un xic diferent. Fa poc, vaig llegir un article de l'Antonella on ens declarava que aquí som més d'arrossos que de pasta. I segurament, vaig pensar, té raó.

El fet és que tot i fer servir l'arròs, tant catalans com italians, ho fem d'una manera diferent. En aquest cas, la recepta d'avui és una cuina italiana, per com s'ha fet la coccció de l'arròs, però també catalana, tenint en compte que aquí, els bolets, són molt comuns a la cuina.

Aquesta setmana vam tenir sort i vam trobar un bon cistell de bolets: rossinyols, llengua de bou, camagrocs i trompetes. Amb els rossinyols ens vam fer un bon dinar. Som-hi.

Ingredients:
Arròs bomba o carnaroli
ceba tendra
 1 cunya de mantega
50 g de formatge parmesà ratllat
rossinols frescos
oli d'oliva verge extra


Tallem la ceba i la posem a sofregir. A mi m'agrada trobar-n'hi, de ceba, així que la tallo a la brunoise perquè, un cop cuita, es notin els trossos. Però si us passa com al Manel, que us agrada el risotto més fi i sense trossos, talleu la ceba en juliana, ben fina, i que es desfaci a l'olla. La posem a coure amb oli d'oliva verge extra.


Seguim quan veiem que la ceba ja ha suat i comença a enrossir-se. Aleshores, hi afegim els bolets (rossinyols, en aquest cas), que ja tenim nets i trossejats.


Seguim coent i, quan els ingredients hagin reduït, hi afegim l'arròs. (un got per persona, aprox - 80 g). 


Remenem bé, perquè el midó comenci a aflorar de l'arròs. I hi incorporem una mica de brou de pollastre, que anirem afegin a poc a poc, a glopades, a mesura que l'arròs se'l vagi bevent. 


Quan ja sigui força cuit, hi afegim una cunya de mantega.


I cinc munts abans d'apager el foc, també hi incorporem el formatge parmesà ratllat


Mentrestant, saltegem amb oli i sal uns quants rossinyols més, que ens serviran per a decorar el plat i aportar-hi un punt cruixent. 


I ara sí, muntem el plat. A la base, el risotto ja cuits, i a sobre, un parell o tres de rossinyols saltejats. Ho acabem amb unes fulles de farigola fresca o romaní. Ho posem servir en format tapa, disposant-ho en un plat petit per començar, o com a segon plat.

Bon profit i bona collita de bolets pel cap de setmana!













31 comentaris:

  1. Umm, quina pinta. Benvinguts els risottos italians, amb els nostres bolets fan un maridatge perfecte!

    ResponElimina
  2. vaya maravilla de risotto, me encanta!!! riquisimo a mas no poder

    ResponElimina
  3. Som més d'arròs!!!! i tant!!
    Tot i que jo el risotto el cuino una mica diferent, amb bolets queda genial! i si els heu colit vosaltrea, llavors no te preu!!! ptnts

    ResponElimina
  4. Som més d'arròs!!!! i tant!!
    Tot i que jo el risotto el cuino una mica diferent, amb bolets queda genial! i si els heu colit vosaltrea, llavors no te preu!!! ptnts

    ResponElimina
  5. Amb la boca oberta m'he quedat amb aquest arròs... iamb rossinols frescos!

    ResponElimina
  6. Nyam nyam!! com m'agraden els bolets i la cuina italiana! (la nostra també, es clar!). Una pinta boníssima aquest risotto, Marina, i més ara que ja començo a tenir gana per dinar...
    Petons i molt bon cap de setmana!! :)

    ResponElimina
  7. Que risotto por favor....!! que presencia.... madre mia... me imagino el sabor y ya babeo.....
    Besos

    ResponElimina
  8. Quin rissotto més bo Marina! I fet com a mi m'agrada, com l'original...sense cremes de llet ni nata. Un plat de tardor! Molts petons

    ResponElimina
  9. tot el que porti bolets... un rissotto ideal pel cap de setmana! petonets guapa

    ResponElimina
  10. Jo no sabria què dir-te: sóc igual de pasta que d'arrós, però davant aquest de bolets em trec el barret.
    Bon cap de setmana, i fins el proper a la trobada ganxeta!
    Nani

    ResponElimina
  11. Ayyy que ricura de arroz Marina, me encanta¡¡¡¡ besos

    ResponElimina
  12. Un risotto de luxe!!!!!!
    Aprofitem ara que es temporada de bolets.
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  13. un rissoto bien bueno con esta combinacion Marina
    Bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
  14. jolin, que no m'ha deixat acabar!! res, que ja me'l menjaria ara mateix aquest plat! a disfrutar dels bolets! petons

    ResponElimina
  15. Un plat deliciós i amb una presentació impecable. I amb els bolets de collita pròpia, què més es pot demanar? Que vagi bé la collita del cap de setmana! Petons.

    ResponElimina
  16. Amb aquests bolets, boníssim el risotto Marina!
    Petons.

    ResponElimina
  17. Si de gust t'ha quedat la meitat de bé que les fotos, segur que era per llepar-se els dits...
    Salutacions

    ResponElimina
  18. Els risottos m'agraden molt, i el de bolets és un dels meus preferits! estic segura que si a sobre són de collita pròpia la cosa millora per moments! bon cap de setmana!

    ResponElimina
  19. Temps de bolets i d'aquest risotto tan espectacular! Quina "prestància" té aquest plat Marina! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  20. MMm el risoto...com m'agrada!!! I fa temps que no en menjo :(. A mi el que m'agrada més és el fet amb qualsevol bolet,que bo per favor!! jejejej petons

    ResponElimina
  21. M'encanta el risotto i amb bolets és exelent. Segur que aquesta recepta la faig.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Quina presentació tan bonica, aquest risotto! Crec que és de les maneres com més m'agrada l'arròs... Jo és que sóc més de pasta... Que consti que no és per portar la contrària ;)
    Marta

    ResponElimina
  23. Vau trobar rossinyols? Quina sort, a mi m'encanten!
    I fer-ne un risotto és sempre un bon destí pels rossinyols ;)

    ResponElimina
  24. Quin risotto més bo Marina!!! Nosaltres encara no hem sortit a buscar bolets però ja en tenim ganes, i més sabent la gran quantitat de receptes que s'hi poden fer!!! El risotto agrada molt a casa i tinc un arrós carnaroli del delta que s'ha de gastar, així que espero que en resulti una recepta tan bona com aquesta!

    ResponElimina
  25. Delicioso! Con esos ingredientes tan maravillosos no podía ser de otra manera! Felicidades!

    ResponElimina
  26. Jo et diré el mateix Marina: t'ha quedat un plat molt elegant!!! I el risotto amb rossinyols ha d'estar exquisit!!! :)

    ResponElimina
  27. Un risotto amb segell català molt saborós amb aquest bolets de tardor! Petonets!

    ResponElimina
  28. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  29. Me encanta tu risotto, lo encuentro delicioso y más ligero que otras versiones.

    Lo siento sin querer pegué un comentario que había copiado porque no podía publicarlo en el blog de una amiga.

    Saludos!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...