dilluns, 21 d’octubre del 2013

Pastís de poma i xocolata


Després del de formatge, el pastís de poma és el que més m'agrada. Ara és temps d'aquesta fruita i per això avui us explico una manera d'aprofitar-ne tot el seu potencial també d'una manera llaminera. Fa un temps, ja us vaig explicar com es feia el pastís esponjós de poma i nous aquí. Avui us en proposo un altre, també molt esponjós, però amb un interior humit que us sorprendrà. La recepta la vaig veure al blog del a Merchi Con sabor a canela. Vaig agafar-ne la base i el vaig tunejar. Aquest és un pastís que no porta mantega, sinó oli, i això, en la rebosteria, a mi sempre m'agrada. Amb aquest pastís també aprofito per felicitar el quart aniversari del blog Pastissets. Per molts anys més!


Ingredients.
250 g de farina
190 g de sucre roig
2 pomes golden de Girona
1 got d'oli d'oliva verge extra
3 ous
1 sobre d'impulsor (llevat químic)
1 grapat de gotes de xocolata negra
1 c. de canyella


El que fem primer és batre els ous i el sucre amb una batedora elèctrica, fins que aquests blanquegin. 


Seguirem incorporant ingredients, en aquest cas, la farina tamisada. I també el llevat químic.


Continuarem batent. 


A continuació, afegirem l'oli d'oliva i la canyella. I ho tornarem a batre bé.


Quan ho tinguem ben homogeni hi ficarem les gotes de xocolata i remenarem.


Ara ens n'anem a preparar les pomes. Les pelarem, els traurem el cor i les tallarem ben fines amb una mandolina. Així:




agafarem les làmines fines de poma i les col·locarem a la base d'un motlle per anar al forn.


Quan tinguem ben coberta la base, hi tirarem la massa de farina, ous, oli i xocolata que havíem preparat abans.


I, per sobre aquesta massa, hi tornarem a repartir la resta de llesques de poma que tenim a punt.


Hi empolsinem una mica de sucre en gra per sobre i ho posem al forn, durant 30 minuts aproximadament, a 180 ºC.


Passat aquest temps, ho traiem del forn, ho deixem refredar i desemotllem el pastís. 


I ja el tenim a punt! El servim sol, o bé acompanyat amb una bola de gelat de vainilla o de llet, per exemple.





























30 comentaris:

  1. Ufff, això no es pot llegir sense haver esmorçat (com és el cas). Ha de estar boníssim! Molt ben explicat, gràcies.
    Muacs

    ResponElimina
  2. Un hurra, per aquest pastís, Marina!!! M'agradat molt això de posar poma també a la base. Fins i tot la massa ha sortit pels forats dels talls de poma. :))) Petonets i bona setmana.

    ResponElimina
  3. pedazo de pinta mas rica q tiene!!! me guarrdas un cachito???

    ResponElimina
  4. Aquests dies els pastissos de poma va que volen! És la tardor, gaudim-la, encara que sigui amb aquestes temperatures, perquè llavors no la veurem ni passar perquè arribarà el fred de cop.
    Petons, guapa, moltes gràcies per compartir-la!

    ResponElimina
  5. tens raó, humit per dindre i boníssim per totes bandes, amb els esquitxos de xocolata!

    ResponElimina
  6. Ole que bo i que bo! M´agrada la poma posada així. Petonets

    ResponElimina
  7. Uhmmmm!!!! Qué bo!!! M'agrada molt la idea de posar gotes de xocolata a la coca de poma. La propera que fem n'hi posarem....
    Moltíssimes gràcies per particpar.
    Petonets
    Annie i Catieu

    ResponElimina
  8. Ostres Marina, touché ! M'encanten els pastissos de poma i aquest sense mantega, encara fa pinta de ser més lleuger. Una gran pensada, guapa ! El faig segur.

    ResponElimina
  9. Que bo ha de ser, aquest interior com tu dius ha de ser esponjós i no gaire sec, que fa que sigui un pastís excepcional! Estic amb tu amb que sempre prefereixo l'oli a la mantega! El teu tuning de la recepta t'ha quedat de perfecció! Petonets

    ResponElimina

  10. Marina; Una bona recepta feta amb poma i xocolata i, també, canyella que l'hi té que donar l'aroma per sortir a escena.
    Salutacions Marina¡¡ :O)

    ResponElimina
  11. Què bonic t'ha quedat!!!! M'encanten els pastissos amb maçana.....mmmmm...
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. M'agrada molt com t'ha quedat! I les pepites de xocolata per dins em sembla genial! petons

    ResponElimina
  13. Marina, aquest pastís, per cert, tan ben explicat ha de ser dolcet i boníssim!, les fotos del tall...com ho diria... UMMM, UMMMM, UMMMMMMMMMMMMMMMMMM...M'explico?... Una abraçada!

    ResponElimina
  14. Un clàssic que mai falla !! A mi també m'agraden molt els pastissos que porten poma.
    Petons

    ResponElimina
  15. Quin tall que té aquest pastís, amb l'interior humid, i molt millor amb oli que amb mantega. Boníssim, Marina. Petons.

    ResponElimina
  16. mmm quina bona mescla la poma i la xocolata!!! m'agrada com t'ha quedat, es veu esponjos i deu ser sabrosissimm!! petons

    ResponElimina
  17. Un bon pastís, ben sucós per dins, per acompanyar un café amb llet o una xocolata desfeta.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Un pastís tendre i perfecte per berenar, esmorzar i qualsevol bon moment.
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Els de poma són fantàstics! sempre queden bé i agraden a tothom!!!! petonets

    ResponElimina
  20. Marina que pintaza que tiene el bizcocho, seguro que ha volado jejeje. besicos

    ResponElimina
  21. Amb els trossets de xocolata per dins, ha de quedar de vici total!
    M'encanten totes les coques de poma, mmm... queden molt meloses.
    Ara mateix n'agafaria un bon tall per esmorzar :)

    ResponElimina
  22. Aquest cap de setmana preparo aquest pastís de poma... tot esperant a recuperar una senzilla recepta de pastís de poma i només poma que feia la meva mare fa molts i molts anys. Segur que si mirés per Internet la trobava, però mira, vull recuperar la d'ella.

    ResponElimina
  23. Ta quedat genial aquest pastís, a més deu estar per lleparsen els dits ummmm
    Un petó

    ResponElimina
  24. Trobo que és un pastís BBV....bonic, bo i vistós!

    ResponElimina
  25. Ens encanta el pastís de poma, així amb xocolata ha de ser boníssim! m'el apunto!

    ResponElimina
  26. Quina bona idea combinar la poma amb la xocolata!

    ResponElimina
  27. Ohh! Ha de ser boníssim! Me'l apunto!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...