dilluns, 4 de juny del 2012

Sushi vegetal de tres colors... un picnic a la platja?


Avui us proposo una tapa de sushi, aquest aperitiu japonès que, a l'estiu, encara ve més de gust perquè ja sabeu que es menja fred. Avui, però, no explico el que porta peix ni marisc (que per cert és el que més m'agrada) sinó un sushi vegetal perquè així ens el podrem emportar per fer un pic-nic a l'aire lliure, potser a la platja, sense haver de patir que la calor ens malmeti el peix. Ni la carn. I que, a més, ens permet una digestió gens pesada, ideal pels qui sou d'esperar preventivament l'hora de tirar-vos a l'aigua. Vaja, un sushi que ens va bé per menjar on volguem, fins i tot sota l'ombreta d'un arbre! Aprofito que em va sobrar wasabi del pastís de pèsols per tornar-ne a posar al sushi, ja que hi dóna el toc encara més oriental.

Ingredients:
1 pastanaga
1 cogombre
1 mango
arròs per a sushi
1 làmina d'alga nori

Sovint, l'arròs per a fer sushi es prepara fent diverses coccions i seguint un procés que, de fet, jo no vaig fer. I això és perquè ja es poden trobar al mercat uns paquets d'arròs especial per a sushi que ja està semi preparat. El que sí que vaig fer, però, és macerar aquest arròs amb vinagre d'arròs abans de coure, perquè trobo que l'impregna d'un aroma especial. A continuació, tallem el farcit. En aquest cas, pastanaga, cogombre i mango.


A continuació, farem el procés d'enrotllat de l'arròs. Ens caldrà una estoreta i la làmina quadrada de nori. Al centre, però deixant els contorns lliures, disposarem l'arròs ja cuit. I al centre hi afegirem les verdures i fruites. Així:


A continuació, i sense por, enrotllarem l'alga amb l'ajut de l'estora. No hem de patir, ja veureu que quan es toquen punta amb punta, els extrems s'enganxen de seguida. És el que té aquesta alga! Us quedarà una cosa així:


I ja només us falta la part final: tallar-ho a rodelles. Us dono un truc que a mi em va molt bé, oks? Quan volguem tallar mulleu cada vegada el ganivet. Veureu que l'alga cedeix ràpidament i la rodella queda ben feta. Amb el ganivet sec, en canvi, sovint l'alga s'enganxa a la fulla del ganivet i s'aixafa la rodella. I bé, ho acompanyeu amb wasabi i... bon profit!


25 comentaris:

  1. Quina pinta per emportar al tupper, i per fer a casa, que a la meva nena gran li pirra això del sushi, i em costa un pico. No sabia això de l'arròs semipreparat per sushi, on es troba?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo el compro al Sorli, Marga. A l'estanteria dels productes orientals i mexicans sempre n'hi ha. Sinó, pots mirar-ho a alguna botiga oriental, segur que també en tenen.

      Elimina
  2. Marina, a mi hijo también le encanta, pero tienes razón, para cocer bien el arroz hay que currarselo. Te ha quedado muy bien. Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu hijo es muy moderno, conchi! Normalment, l'alga nori els costa, als nens, oi? Petonet!

      Elimina
  3. Ideal per portar a la platja, sense el peix no es fa malbé!
    Precisament nosaltres en vam menjar dissabte, m'encanta!!!

    ResponElimina
  4. Espectacular! he de confessar que a casa sóc la única que menja sushi, que sempre compro preparat perquè no m'he atrevit a fer-ne mai. La recepta m'anirà de perles perquè així ho intentaré fer. Té molt bon aspecte! ara em fa falta trobar l'arròs que dius i mi poso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si trobes l'arròs! I si te'n sobren, es poden congelar perfectament per un altre dia! Petonet

      Elimina
  5. Te quedo fantástico, mi hija cuando vea esta receta seguro que se apunta, le encanta el sushi, muchas veces se van hasta Barcelona para comprar en una tienda especializada no se que productos para hacer sushi.
    Que tengas una buena semana.
    http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies jaime! Ja em diràs si ta filla s'ha atrevit... ja ho veus, no és difícil! Petons

      Elimina
  6. Quin plaer platgeta i suhi!!! t'han quedat perfectes!!

    ResponElimina
  7. Quin plaer platgeta i suhi!!! t'han quedat perfectes!!

    ResponElimina
  8. amb el que a mi m'agrada el sushi Marina!!! petonets

    ResponElimina
  9. Quina manera tan facil de fer sushi! Que bo, ho provaré si trobo aquest arròs preparat. Petons

    ResponElimina
  10. M'agrada el sushi i sobretot anar variant el farciment i tot vegetal em sembla molt bo.T'ha quedat perfecte.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Ai Marina!!!!!!!M'acaben de venir unes ganes boges de provar de fer el sushi!!! Em sembla genial que hagis penjat aquesta recepta vegetariana, jejeje...així no he de fer adaptacions. La veritat és que a casa no som de menjar sushi, però crec que ens animarem a provar-ho amb la teva recepta. Gràcies!

    ResponElimina
  12. T´ha quedat perfecte!!! que a gust m´ho menjaria tot.... fa un goig, ademés 100% vegeta com a mi m´agrada.. A gaudir!!! petons,

    ResponElimina
  13. fantastico este sushi vegetal y unas fotos muy buenas de la elaboración,solo lo he preparado un par de veces el clasico de pescado y marisco,pero no soy muy amante de ellos.
    peto

    ResponElimina
  14. que bo que es el sushi! m'agrada taaan i fa taaan que no en menjo que ara me n'has fet venir moltes ganes! amb mango és deliciós! petons

    ResponElimina
  15. Un bon plat i fresc per anar de picnic
    Petons

    ResponElimina
  16. El que t´acabo de dir... el petit de la casa...be l´adolescent noi de la casa..ja ja menjaria sushi cada dia, coll !!!quina obsessió que té, a casa faig de tant en tant mira que és entretingut, però e resultat final val la pena!!!

    ResponElimina
  17. Encara no l'he buscat... però ja que parles de anar a la platja a menjar de tupper, tinc un petit repte: fer-ne un mapa amb llocs públics a la ciutat on anem a menjar el tupper a l'hora de dinar.

    Tens alguna proposta? En pots fer difussió?

    http://cuinescuina.blogspot.com.es/2012/06/on-mengem-el-nostre-tupper.html

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...