Els qui em coneixeu una mica ja sabeu que m'agrada molt, moltíssim, fer melmelades. Ara és temps de cireres però també sabem que aquesta fruita és fràgil i que no se'n pot gaudir durant massa temps (bé, a no ser que les comprem caríssimes i cultivades a l'altra punta de món). Una bona manera d'allargar-ne la degustació, de les que creixen a casa nostra, és fent-ne melmelada. No és una recepta gens difícil de fer, si bé és entretinguda. Us animo a preparar-ne, ja que el gust sorprèn molt, de veritat ho dic!
Què necessitem?
1 kg de cireres
1/4 de pes de sucre
El suc de 1/2 llimona
Formatge cremós (tipus philadelphia)
Galetes per a gelat de barra
El més entretingut és preparar les cireres per a fer-ne melmelada. Cal treure el pinyol i si no teniu l'eina adequada, us portarà una mica de temps, Però no cal que us hi mireu gaire, vull dir que no cal que les cireres quedin boniques, partides per la meitat, si les partiu en dos o tres trossos amb el ganivet no heu de patir perquè, de fet, en l'elaboració de la melmelada s'acabaran desfent igualment. Ah! I compteu que us quedaran els dits ben liles, a no ser que us poseu guants. Però això encara fa més goig, no? A la feina podreu dir: -Bé, és que ahir vaig estar fent melmelada... he he.
Doncs bé, un cop teniu les cireres sense pinyol les peseu. Del pes que us en surti heu de comptar un quart de pes de sucre. Poseu les cireres i sucre en una cassola que no s'enganxi ho aneu coent a foc lent, al cap d'una estona afegiu el suc de mitja llimona i continueu remenant. Més o menys hi estareu uns 45 minuts - 1 hora. Després, amb l'ajut d'una batedora ho acabeu de triturar. Remeneu 5 minuts més i ja podreu apagar el foc.
Si la idea és guardar-ho en pots perquè la melmelada es conservi recordeu que heu d'esterilitzar els pots, posant-los durant 15 minuts en aigua bullint (tap i pot de vidre), després ompliu els pots amb la melmelada encara tèvia, tapeu, i torneu a bullir uns 10 minuts més per a segellar el tap. Després els traieu de l'aigua i els poseu, sobre un drap de cotó i del revés, perquè acabin de fer el buit. Els gireu quan ja estiguin a temperatura ambient, els etiqueteu amb data i nom de la fruita i els guardeu en un lloc fosc i sec. I llestos!
Si preferiu menjar la melmelada al moment, us proposo unes delicioses galetes de melmelada amb formatge cremós com aquestes. Un plat petit amb un gran gust. Bon profit!
I tant que ha de ser bona aquesta melmelada! jo en preparo compota a dojo perquè em sap greu veure com els ocells se les cruspeixen, però m'apunto la teva proposta de melmelada! Amb un formatge crema ha de ser un esmorzar sensacional eh.
ResponEliminaPetons i un xoc de mà ben lilosa jeje
I tant! Un esmorzar per allargar... he he
EliminaEn general els fruits vermells m´apassionen!!! les cireres molt!! les cireres en mermelada son una font d´inspiració per a moltes recpetes tant dolces com salades! quin color i textura més bo. Aviat em poso a la meva, m´has fet venir ganes de fer-la. Petonets
ResponEliminaDoncs ja ho saps! A fer melmelada! hi hi
EliminaFaig poques melmelades, com bé dius porten molta feina... Però la veritat és que el resultat sempre recompensa l'esforç. La melmelada de cireres m'encanta, és una de les meves preferides!
ResponEliminaJo en faig sovint, porten feina, sí, però és que m'agraden tant les casolanes...!!! he he
EliminaMarina mai he tastat la melmelada de cireres...aixo tinc q fer-ho i tastar-ho.
ResponEliminaUn petonet
Doncs ja ho saps! A fer-la..!
EliminaUmmm que bo com aperitiu m'ho emporto, m'encanta la melmelada de cireres!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
A mi també m'agrada molt, Carmen. Prova-la i em dius! Petonet
EliminaLa melmelada de cireres és boníssima i combinada amb formatge fresc deliciosa. Com ens agrada la fruita a ESfruita! Per cert, ens ha cridat molt l'atenció el toc de les galetes, són les típiques del gelat, veritat?
ResponEliminaTal i com apunta la Gemma, les postres individuals són molt pràctiques i la presentació és immillorable, però nosaltres ens quedem amb el gust, sembla deliciós aquest pastís de formatge, de ben segur que el provarem!
Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us portem unes postres, o un berenar, depèn del gust de cadascú. Un soufflé de poma, us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
www.esfruita.com/assessorem/souffle-de-poma
A mi també m'encanta fer melmelades, i aquesta de cireres no l'he feta mai...M'apunto la recepta!!!
ResponEliminaPetonets.
Nosaltres sempre les fem a casa, les melmelades... i quanta raó quan es té quan es diu que no tenen punt de comparació amb les que es compren.
ResponEliminaLa gran murga de la melmelada de cireres és treure els pinyols... però val la pena.
PTNTS
Dolça
de cireres no n'he fet mai, però segur que feta a casa no té comparació!! amb el que m'agraden les cireres. petonets
ResponEliminaQué dolçes estem avui! Es una melmelada que m'agrada molt, per sort el meu marit té la paciencia de treure els pinyols.
ResponEliminaAmb formatge fresc està boníssima.
Petons.
Probaremos, de cerezas no he hecho nunca y tenemos un cerezo que no son muy dulces así que me has dado una idea para aprovecharlas. Besos.
ResponEliminaDe cireres fa tempsq ue la tinc pendent, però les que he provat m'encanten!
ResponEliminaPetons
Sandra
La melmelada deu estar boníssima i no m´estranya amb aquestes cireres!....ben pensat divendres m´enduré unes quantes per postres ;-D
ResponEliminaNunca la he probado. me gusta la presentación que le has dado.. Bss
ResponEliminame cuesta hacer mermeladas porque en casa cuesta que las coman.Buena y tentadora con este color esta mermelada de cerezas y queso
ResponEliminapeto
m'agrada moolt la mermelada de cireres, el meu pare en feia abans, quan tenia cirerers!! i que hi hagis posat un quart de sucre encara m'agrada més!! fabulós! petons
ResponEliminaMarina, a l'estiu que tinc més temps és quan faig les melmelades. Aquesta la faré dins uns dies, espero que em quedi com la teva.
ResponEliminaNani
Quin color més maco que tenen aquestes cireres, la melmelada t'ha quedat amb una pinta molt bona, m'agrada la combinació amb el formatge.
ResponEliminaUna abraçada