dilluns, 17 de febrer de 2014

Pa de sègol amb llavors de rosella i panses de corint



No fa gaire temps que, a Sabadell, han  obert una botiga on es poden comprar llegums, espècies, cereals, farines, deshidratats i altres ingredients a Granel. No només n'hem vist allà, sinó que sembla ser que és una cosa que s'està posant de moda a diversos comerços de poblacions diferents. No fa massa que vam anar-hi, per segona vegada, a la de Sabadell, però amb més calma que la primera vegada. Ens vam firar amb tota mena de productes, va molt bé això de no haver de comprar el paquet sencer perquè així pots provar coses noves. Ja vaig aprovisionar-me de la matafaluga que farem servir per fer els brunyols de Quaresma, també vam agafar cúrcuma i alguna altra espècie. De llegums, vam triar el cigró menut ecològic, la llentia pardina, i de cereals, l'arròs carnaroli. També vam comprar farina de cigrons i farina de sègol. I és amb aquesta darrera que he fet el pa que em servirà per participar, aquest mes de febrer, a Memòries d'una cuinera

La recepta que he seguit es basa en una recepta del Xavier Barriga, feta també amb farina de sègol però on s'hi incorporen figues i avellanes torrades, i en el que també hi participa la massa mare (els qui coneixeu el pa del Barriga ja sabeu que n'és molt fan). Jo no n'hi he posat, de massa mare, ja que no en tenia guardada del dia anterior, però ha quedat molt ben acabat, també. Si el proveu ja ho veureu. 

Ingredients:
250 g de farina de sègol
5 gr de sal
250 cl d'aigua calenta
15 g de llevat fresc
llavors de roselles
panses de corint


Dins un bol, barregem la farina de sègol amb l'aigua i el pessic de sal. Després, hi afegim les llavors de rosella, les panses i, en últim lloc, el llevat. Pastem bé, fins que la massa ens quedi homogènia.


Quan ja tenim la massa ben amassada (al cap d'uns 20 minuts, aproximadament, agafem un drap, tapem la massa i la deixem reposar 45 minuts. 


Passat aquest temps, la destapem i l'incorpporarem en un motlle, que haurem untat prèviament amb oli. L'hi deixarem uns 25 minuts més, també tapada amb un drap.


Mentrestant, hem posat a preescalfar el forn a 250 ºC. En el moment d'enfornar el pa, abaixarem la potència a 190 ºC i el deixarem coure, només amb la part de baix encesa, durant 45 minuts. Quan surti del forn el deixarem refredar a temperatura ambient, però sense tapar. Quan ja sigui fred, l'embolicarem amb un drap de cotó o amb una bossa del pa.

A l'hora de menjar-nos-el, el podem acompanyar amb qualsevol formatge, hi queda molt bo.





I si voleu més pans salats, en el blog també podeu visitar:





28 comentaris:

  1. Fa uns mesos vaig fer un pa de ségol i no em va quedar gens bé, hauré de seguir practicant. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  2. Aquest pa Marina m'hauria anat de perles, avui per esmorzar.
    Petons

    ResponElimina
  3. Hace tiempo que no hago pan y me estan entrado ganas cuando veo el tuyo, a ver si puedo esta semana, un pan riquísmo. Bss.

    ResponElimina
  4. Quina pinta tan bona fa Marina! Jo ara estic ficant-me amb farines diferents a l'habitual de força, com aquesta de sègol, i la veritat és que els resultats de moment m'estan agradant molt.

    Si que tens raó, que ara comencen a proliferar botigues d'aquest tipus, a Terrassa n'hi ha un parell, esperem que hagin vingut per quedar-se!

    Petons, i feliç setmana!

    ResponElimina
  5. T'ha quedat molt bé Marina! I a més m'has resolt un dubte que tenia i és el de fer pa en un motlle com el que has utilitzat tu! No sabia com em quedaria si el feia amb motlle de silicona i ara veig, per l'aspecte tant bo d'aquest pa, que no hi he de tenir cap problema :)

    Que boo que ha de ser! :P

    Petons!

    ResponElimina
  6. Hola reina ...quina pinta que te aquet pa...dels de menjar tallet a tallet i no parar.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Recorda als pans alemans, de molla atapaïda i molt bons de sabor. Segur que amb formatges queda excelent i també amb salmó.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Que bo! Em fa pensar en el pa de la reina que li agrada tant a en Marc! Petons!

    ResponElimina
  9. Que bo! Em fa pensar en el pa de la reina que li agrada tant a en Marc! Petons!

    ResponElimina
  10. Ja l'he vist, aquest pa del Barriga amb figues, Marina. Aquest que proposes amb panses em sembla molt encertat, amb un tall realment apetitós. Torrat i amb una mica de melmelada pel damunt, quin esmorzar! Petons.

    ResponElimina
  11. Al Miquel li deia fa una estona....estic en ple procés viral panarra!!!! Em quedo amb la teva recepta!!! Quines ganes de fer pa!!!!
    Petons i...bona setmana, Marina!!!
    Olga

    ResponElimina
  12. Fer pa sempre és un placer!! Que bo !!

    ResponElimina
  13. que rico !!! muy apetecible.... mmmm,la copio ya !!! besos

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta aquest pa, sembla que ha de ser molt tendre...amb una miqueta de formatge o melmelada...nyam!!!
    Petonets

    ResponElimina
  15. M'agraden aquests pans diferents amb la farina de sègol... i les llavors de roselles i les panses li han de donar un toc molt bo.
    A veure si arribo a temps a participar amb una recepta de pa!

    ResponElimina
  16. Bo, molt bo... a mi el pa de segol amb el salmó o el bacallà fumat... mmmm

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Aquest pa té una pinta.... t'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  18. Aquests pans amb farines "diferents" i originals m'encanten. Les llavors de rosella també hi deuen acabar de donar un toc molt original. Fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  19. Està molt bé això de comprar a granel. Ahir vaig coure uns cigrons petits, també ecològics, i estàn tan bons!
    El pa bo segur i la massa mare, encara no n'he fet mai...
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  20. No hi ha res com el pa casolà. Aquest teu ja l´he apuntat perquè ha de ser boníssim. Un petonet

    ResponElimina

  21. Hola!
    Felicidades por tu blog, haces un gran trabajo, queria comentarte algo:
    ¿Sabes que tenemos un programa de afiliados con el que podeis ganar dinero con vuestros blog? No te lo pierdas, te invitamos a conocernos y esperamos que te unas a nuestra iniciativa
    cocinatelo.com
    Salu2

    ResponElimina
  22. fantastic!! jo cada dia esmorzo amb pa de segol i lli!!! i es tan bo i atipa tan!! ara he de comprar farina de segol! petons

    ResponElimina
  23. Molt bona pinta! A on és aquesta botiga a granel que comentes que hi ha a Sabadell?

    ResponElimina
  24. com m'agradaria tenir aquest pa davant per sopar!!!!! moltes gràcies guapíssima!!!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...