Aquesta tatin va sorgir a partir de la passió que tinc de la combinació del formatge amb el codony. Quan fem aperitius a casa, sovint hi trobaríem pinxos de codonya amb formatge en forma de daus. I l'altre dia, que tenia codonys a casa, vaig pensar que potser quedaria fantàsica la combinació convertida en pastís. I així va ser, ens ha agradat molt. I vulguis que no, aconseguim fer una tatin diferent de la clàssica de poma o pera. També podeu veure la que vaig fer aquí, la tatin de mango, que també va quedar espectacular. O la tatin de carbassa i pinyons, que ara que també n'és el temps queda molt bona.
Ingredients:
2 codonys
1 làmina de pasta de full
sucre morè
sucre refinat
Formatge tendre (Havarti, en aquest cas)
Gelat de vainilla amb macadàmia, per acompanyar
El que fem primer és pelar i tallar a quarts els codonys, i els posem a coure amb aigua i sucre blanc, perquè s'estovin en un almívar lleuger. Després, els escorrem i els laminem.
Ara els disposem en un motlle rodó de 35 cm, prèviament empolsinat amb sucre. Hi fem una capa de codony. Després, ho tornem a empolsinar amb sucre i incorporem el formatge tallat a dauets (poseu-n'hi més o menys en funció de si el voleu més o menys lleuger), i fem una segona capa de làmines de codony a sobre.
A continuació, posem a preescalfar el forn a 200 ºC. Col·loquem la pasta de full a sobre el codony i formatge (ja sabeu que la tatin es cou amb la massa a sobre l'ingredient) i punxem la massa amb una forquilla, perquè no se'ns infli massa.
Ho coem al forn 40 minuts a 200 ºC, només amb el forn a sota. I vigilant que no se'ns cremi la massa.
Un cop cuit, traiem el pastís del forn i el tombem amb l'ajut d'un plat, com si fos un tomba truites, perquè la massa ens quedi a sota i l'ingredient a sobre.
I ja el tenim a punt!
El servim tebi, acompanyant-lo d'un gelat de vainilla amb macadàmia, per exemple, o de crema anglesa.
En vull un trosset Marina!
ResponEliminaAquestes coses no es fan a aquestes hores del matí, quen encara no he esmorzat ni res...
Petons!
Vaya, dos postres en uno: queso con membrillo + tatin :) Te ha quedado muy bien, las tatin fueron un hallazgo para mí, son un inventazo destinado a sorprender. Un besote.
ResponEliminaBuena idea! La alternativa perfecta a la manzana! Me encanta tu cocina!
ResponEliminaQuina bona idea aquesta combinació! me l'apunto!
ResponEliminaUhmmm que rica!!! Las tarta tatín son maravillosas pero esta está de lujo!!
ResponEliminaMe encanta tu blog, por aquí me quedo!!
Bss
Que ricura con membrillo! me encanta, y asi aprovechamos frutas del tiempo, bicos
ResponEliminaMarina, que espectacular!! Segur que vau disfrutar provant-la!! petons
ResponEliminammm quin tatin més bo ha de sortir d'aquesta combinació, el codonyat amb el formatge són ideals! A més li deu donar un toc una mica saladet,no?
ResponEliminaT'ha quedat molt bé, i no és fácil desmotllar!!!
Petons
Nyam, que bo!
ResponEliminaMolt bona idea!!! el codony amb el formatge, què bo!!!
ResponEliminaPetonets
És una combinació triomfadora i m'agrada la idea del tatin, que per cert, no n'he fet mai!
ResponEliminaPetons.
Quin postra mes bo, el faré si puc aquest cap de setmana, perquè m'encanta la idea..............
ResponEliminaFelicitats com sempre.
Un peto
Genial aquest tatin.
ResponEliminaPetons
Jo Marina, qué rico y a esta hora me muero por un trocito. Besos.
ResponEliminamuy buena idea Marina y deliciosa tatin te ha quedado
ResponEliminapeto
una delicia de tatin. no te quedara un cachin por ahi perdido que me puedas enviar, no???
ResponEliminaTé una pinta fantàstica! És una idea ben senzilla però segur que molt "resultona". En prenc nota!
ResponEliminaMarta
Fa molt bona pinta Marina! Senzilla de fer-la amb la teva explicació.
ResponEliminaUna abraçada
Josep Maria
ooohhhh!!!! Marina, just ara que ja s'han convertit tots els codonys en codonyat!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Mira, precisament avui la veïna m'ha portat codonys!! Encara són una mica verds però així quer madurin ja sabré què fer :) Aquest tatin ha d'estar boníssim! La barreja de codony i formatge és genial!!
ResponEliminaPetons
Ostres, la reina de les tatin!! Aquesta versió em sembla boníssima!!!
ResponEliminaPetons
Qué original, segur que boníssima!!
ResponEliminaUn bonissim pastìs de tardor.
ResponEliminaEs molt bona la combinació de codony amb formatge, té molt bona pinta aquesta tatín.
ResponEliminaPetons.
Mmmmmm.....quina bona pinta!!!! Fins ara...amb els codonys només he fet codonyat!!! Ara ja tinc una idea més!!! Gràcies!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
En realitat, a mi m'aniria bé a qualsevol época de l'any...una tatin de codonys i formatge...qué bona!!!
ResponEliminaPerò quina cosa més bona!!! Ostres!!! Això ho he de provar jo un dia d'aquestos!! Gràcies per compartir-la!!
ResponEliminaMmmm quina bona idea, fa una pinta espectacular!!!petonets!!
ResponEliminaCodony amb formatge es un conjunt que m’agrada molt, així amb format tatin tota una delícia, molt bona pensada Ummmm
ResponEliminaPetons
No sóc gens de codonyat però la barreja em formatge sí que em sembla encertada. La pinta la fa boníssima però crec que em quedo amb les dues altres tatins :-)
ResponEliminaQuina combinació més bona!!!
ResponEliminaI els colors de pura tardor!
Petons,
Palmira
Genial aquesta tatin, amb codony i formatge. Me l'apunto per provar-la, hem d'aprofitar els codonys i aquesta és una molt bona manera de fer-ho. Petons.
ResponEliminamolt be, aprofitant les fruites de temporada!! genial noia! te una pinta de 10! petons
ResponEliminaUna delicia de tarta, tengo un montón de membrillos y estoy cansada de hacer mermelada y carne de ellos, así que a preparar este tatín tan delicioso. Besos
ResponEliminaQuin matrimoni més perfecte! No he trobat un altre ingredient que llligui millor amb el codony que el formatge...
ResponEliminaQuina bona inventada!! a mi m'agrada molt el coc de codony i el formatge amb codonyat també així que aquest pastís m'encantaria!! Marta
ResponEliminaooooooooooooo!!! nena, m'encanta la recepta!!! A casa també som fans del codonyat amb formatge!!! (de fet avui han estat les postres :) ) petonets
ResponEliminaOstres, ha d'estar boníssim!! La combinació de codony i formatge, millor impossible! Provarem de fer-la.
ResponEliminaUna abraçada
Nena, això és espectacular! que bona ha de ser! I jo que em pensava que només es feia codonyat dels codonys!
ResponEliminaGràcies, guapa!
Una tatin molt original!! I la combinació de sabors és molr encertada!! Petonets!
ResponElimina