dimecres, 13 de novembre de 2013

Tatin de codony i formatge



Aquesta tatin va sorgir a partir de la passió que tinc de la combinació del formatge amb el codony. Quan fem aperitius a casa, sovint hi trobaríem pinxos de codonya amb formatge en forma de daus. I l'altre dia, que tenia codonys a casa, vaig pensar que potser quedaria fantàsica la combinació convertida en pastís. I així va ser, ens ha agradat molt. I vulguis que no, aconseguim fer una tatin diferent de la clàssica de poma o pera. També podeu veure la que vaig fer aquí, la tatin de mango, que també va quedar espectacular. O la tatin de carbassa i pinyons, que ara que també n'és el temps queda molt bona. 


Ingredients: 
2 codonys
1 làmina de pasta de full
 sucre morè
sucre refinat
Formatge tendre (Havarti, en aquest cas)
Gelat de vainilla amb macadàmia, per acompanyar


El que fem primer és pelar i tallar a quarts els codonys, i els posem a coure amb aigua i sucre blanc, perquè s'estovin en un almívar lleuger. Després, els escorrem i els laminem.



Ara els disposem en un motlle rodó de 35 cm, prèviament empolsinat amb sucre. Hi fem una capa de codony. Després, ho tornem a empolsinar amb sucre i incorporem el formatge tallat a dauets (poseu-n'hi més o menys en funció de si el voleu més o menys lleuger), i fem una segona capa de làmines de codony a sobre.


A continuació, posem a preescalfar el forn a 200 ºC. Col·loquem la pasta de full a sobre el codony i formatge (ja sabeu que la tatin es cou amb la massa a sobre l'ingredient) i punxem la massa amb una forquilla, perquè no se'ns infli massa.


Ho coem al forn 40 minuts a 200 ºC, només amb el forn a sota. I vigilant que no se'ns cremi la massa. 


Un cop cuit, traiem el pastís del forn i el tombem amb l'ajut d'un plat, com si fos un tomba truites, perquè la massa ens quedi a sota i l'ingredient a sobre.


I ja el tenim a punt!


El servim tebi, acompanyant-lo d'un gelat de vainilla amb macadàmia, per exemple, o de crema anglesa. 








40 comentaris:

  1. En vull un trosset Marina!

    Aquestes coses no es fan a aquestes hores del matí, quen encara no he esmorzat ni res...

    Petons!

    ResponElimina
  2. Vaya, dos postres en uno: queso con membrillo + tatin :) Te ha quedado muy bien, las tatin fueron un hallazgo para mí, son un inventazo destinado a sorprender. Un besote.

    ResponElimina
  3. Buena idea! La alternativa perfecta a la manzana! Me encanta tu cocina!

    ResponElimina
  4. Quina bona idea aquesta combinació! me l'apunto!

    ResponElimina
  5. Uhmmm que rica!!! Las tarta tatín son maravillosas pero esta está de lujo!!
    Me encanta tu blog, por aquí me quedo!!
    Bss

    ResponElimina
  6. Que ricura con membrillo! me encanta, y asi aprovechamos frutas del tiempo, bicos

    ResponElimina
  7. Marina, que espectacular!! Segur que vau disfrutar provant-la!! petons

    ResponElimina
  8. mmm quin tatin més bo ha de sortir d'aquesta combinació, el codonyat amb el formatge són ideals! A més li deu donar un toc una mica saladet,no?
    T'ha quedat molt bé, i no és fácil desmotllar!!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Molt bona idea!!! el codony amb el formatge, què bo!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. És una combinació triomfadora i m'agrada la idea del tatin, que per cert, no n'he fet mai!
    Petons.

    ResponElimina
  11. Quin postra mes bo, el faré si puc aquest cap de setmana, perquè m'encanta la idea..............
    Felicitats com sempre.
    Un peto

    ResponElimina
  12. Jo Marina, qué rico y a esta hora me muero por un trocito. Besos.

    ResponElimina
  13. muy buena idea Marina y deliciosa tatin te ha quedado
    peto

    ResponElimina
  14. una delicia de tatin. no te quedara un cachin por ahi perdido que me puedas enviar, no???

    ResponElimina
  15. Té una pinta fantàstica! És una idea ben senzilla però segur que molt "resultona". En prenc nota!
    Marta

    ResponElimina
  16. Fa molt bona pinta Marina! Senzilla de fer-la amb la teva explicació.
    Una abraçada
    Josep Maria

    ResponElimina
  17. ooohhhh!!!! Marina, just ara que ja s'han convertit tots els codonys en codonyat!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  18. Mira, precisament avui la veïna m'ha portat codonys!! Encara són una mica verds però així quer madurin ja sabré què fer :) Aquest tatin ha d'estar boníssim! La barreja de codony i formatge és genial!!
    Petons

    ResponElimina
  19. Ostres, la reina de les tatin!! Aquesta versió em sembla boníssima!!!
    Petons

    ResponElimina
  20. Es molt bona la combinació de codony amb formatge, té molt bona pinta aquesta tatín.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Mmmmmm.....quina bona pinta!!!! Fins ara...amb els codonys només he fet codonyat!!! Ara ja tinc una idea més!!! Gràcies!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  22. En realitat, a mi m'aniria bé a qualsevol época de l'any...una tatin de codonys i formatge...qué bona!!!

    ResponElimina
  23. Però quina cosa més bona!!! Ostres!!! Això ho he de provar jo un dia d'aquestos!! Gràcies per compartir-la!!

    ResponElimina
  24. Mmmm quina bona idea, fa una pinta espectacular!!!petonets!!

    ResponElimina
  25. Codony amb formatge es un conjunt que m’agrada molt, així amb format tatin tota una delícia, molt bona pensada Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  26. No sóc gens de codonyat però la barreja em formatge sí que em sembla encertada. La pinta la fa boníssima però crec que em quedo amb les dues altres tatins :-)

    ResponElimina
  27. Quina combinació més bona!!!
    I els colors de pura tardor!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  28. Genial aquesta tatin, amb codony i formatge. Me l'apunto per provar-la, hem d'aprofitar els codonys i aquesta és una molt bona manera de fer-ho. Petons.

    ResponElimina
  29. molt be, aprofitant les fruites de temporada!! genial noia! te una pinta de 10! petons

    ResponElimina
  30. Una delicia de tarta, tengo un montón de membrillos y estoy cansada de hacer mermelada y carne de ellos, así que a preparar este tatín tan delicioso. Besos

    ResponElimina
  31. Quin matrimoni més perfecte! No he trobat un altre ingredient que llligui millor amb el codony que el formatge...

    ResponElimina
  32. Quina bona inventada!! a mi m'agrada molt el coc de codony i el formatge amb codonyat també així que aquest pastís m'encantaria!! Marta

    ResponElimina
  33. ooooooooooooo!!! nena, m'encanta la recepta!!! A casa també som fans del codonyat amb formatge!!! (de fet avui han estat les postres :) ) petonets

    ResponElimina
  34. Ostres, ha d'estar boníssim!! La combinació de codony i formatge, millor impossible! Provarem de fer-la.
    Una abraçada

    ResponElimina
  35. Nena, això és espectacular! que bona ha de ser! I jo que em pensava que només es feia codonyat dels codonys!
    Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  36. Una tatin molt original!! I la combinació de sabors és molr encertada!! Petonets!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...