La idea per aquest plat me la van donar uns pebrots petitons, molt bonics i de color de la tardor (taronges i grocs), que vam trobar l'altre dia en una d'aquestes moltes botigues de fruita i verdura que darrerament s'han instal·lat als barris de pobles i ciutats. Potser és que ara en mengem més? No ho crec pas, però ves a saber per quina raó les botigues de producte fresc proliferen gairebé tant com els forns de pa, que també déu n'hi dó... bé, això obriria un debat que ara no ve al cas.
El que us explico ara és una cassola d'arròs amb conill que a casa ha agradat força i que podeu fer no només amb aquests pebrots que us dic sinó també amb qualsevol altre, verd o vermell, que tingueu a casa. El podeu presentar com una tapa calenta o bé com un segon plat, més complet.
Ingredients:
Arròs bomba
conill tallat a octaus
pebrots taronjes i grocs.
2 cebes dolces
1 got de vi blanc
Sal i pebre
Per la picada:
Avellanes, ametlles, rosegó de pa sec, xocolata, un trosset de canyella, 1 gra d'all, sal
Comencem traient cua i llavors als pebrots. Els deixarem sencers perquè així, a l'hora de coure l'arròs, quedaran espontàniament farcits amb aquest cereal. És a dir, s'omplen amb el mateix arròs de la cassola, cosa que vaig veure mentre anava coent l'arròs. Fantàstic.
Seguim amb la recepta enrossint el conill a la cassola amb una mica d'oli, prèviament salpebrat.
Després, traiem del foc i reservem el conill, ja enrossit. Seguim pelant i tallant la ceba ben fina i la coem a la mateixa cassola del conill.
També hi afegim els pebrots, recificant-los de sal.
Tirem l'arròs (una tasseta per persona), remenem una mica, i també hi incorporem el conill i el vi blanc.
Cobrim tots els ingredients amb aigua i tapem. deixem coure uns 12 minuts, a foc mig. Passat aques temps, hi afegim la picada.
Ho deixem coure 3 o 4 minuts més i apaguem el foc, perquè l'arròs s'acabi de beure l'aigua. I ja ho tindrem a punt per servir.
Arròs amb conill!!! Aquests dos sembla que s'estimin perquè sempre que van junts és plat ideal!
ResponEliminaBoníssima idea...i millor sabor!
Petons
La veritat, el conill em dóna molta mandra, perque penso que té molts ossos i per menjar... Però aqui el venen sense ossos, escalopat, que dóna menys sabor al brou, pero és mès fàcil de menjar. Així que, amb el pebrot groc que tinc al frigo, una mica de arròs rodó y un escalope de conill, estic per robar-te la recepta i menjarla demà mateix. M'agraden molt tots els arrosos amb... Un petonàs.
ResponEliminaM'encanta l'arròs, i ja fa molt temps que no el menjo amb conill. Ara veient la teva proposta m'han vingut ganes de menjar-ne!
ResponEliminaPetons!
Nena, bonissim!
ResponEliminapetons
A casa ens agrada molt l'arròs amb conill, sempre el fa la meva mare jejje, amb aquests pebrots li dona un toc de color genial, i segur que queda deliciós! petons
ResponEliminavaya arroz mas interesante q te has preparado. se ve muy rico
ResponEliminaVeig que hem coincidit a donar-li protagonisme al conill aquesta setmana :). Amb arròs i verdures està perfecte. Petons,
ResponEliminaPilar
L'arròs amb conill m'agrada molt, I amb aquests pebrots de colors li has donat una nota d'alegria I de sabor. Me l'imagino cuit al foc a terra, amb l'aroma de la llenya.... per llepar-se els dits. Petons.
ResponEliminaMarina, que rico!!! te ha quedado un arroz estupendo tiene muy buena pinta, con esos pimientos, habrá que probarlo.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Com llueixen aquests pebrotets!!
ResponEliminaQue bo Marina!!! A tu no hi ha res que se't resisteixi!!! :)
ResponEliminaUna abraçada
Quin plat més vistós, són preciosos aquestes pebrotets
ResponEliminaL'arròs amb conill es bonissim i si a més hi poses aquest pebrotets tan bufons , doblement bó.
ResponEliminaPetons
M'encanten les receptes de conill, molt sanes, i aquest plat d'arròs amb conill i pebrot a d'estar per llepar-sen els dits.
ResponEliminaUn petó Marina et segueixo sempre des de http://cuinanatura.blogspot.com.es/
M'encanten les receptes de conill, molt sanes, i aquest plat d'arròs amb conill i pebrot a d'estar per llepar-sen els dits.
ResponEliminaUn petó Marina et segueixo sempre des de http://cuinanatura.blogspot.com.es/
És veritat que amb aquesta pebrots queda molt vistós!
ResponEliminaI l'arròs de conill a casa agrada molt...
A mi el conill no m'agrada massa, però segur que puc fer aquest arrosset tan abellidor amb pollastres. Fa una pinta deliciosa!!! M'apunte la idea dels pebrets per a l'arròs. Salutacions
ResponEliminaLa veritat és que aquests pebrots sòn molt llaminers! Té molt bona pinta, aquest platillo!
ResponEliminaMarta
La presentació d'aquest arròs amb els pebrotets sencers és molt original.
ResponEliminaDeliciós! Aquestes hortalisses quan les veus a la parada et diuem: -compra'm!!! M'encanten!!!
ResponEliminaUn plat molt saborós!! Crec que els pebrots donen molt de gust als guisats. A mi m'agrada fer-ne servir de verds, perquè els trobo molt aromàtics. Petonets!
ResponElimina