Aquesta vegada la cosa va de pa. El pa de patata que ja fa unes setmanes que vaig fer però que s'havia quedat desat al calaix. El pa no, més aviat la recepta. Aquí teniu una proposta que us pot ser molt útil per acompanyar una bona xocolata desfeta de diumenge. I més aquest, que va ser plujós de debò!
Ingredients:
300 ml d'aigua
2 c. de mantega
1 ou
1 patata (si n'hi poseu més millor!)
1 c. de sal
2 c. de sucre
540 g de farina
1 paquest de llevat sec
Aquest cop, vaig fer l'amassat amb panificadora. Però si no en teniu no passa res! Més paciència a fer anar les mans i llestos. Si ho feu a mà, heu de treballar bé la farina, el llevat, el sucre, la sal i la llet. Després, afegim la patata bullida i aixafada, i seguim amassant. I última hora, no abans, hi afegim la mantega. Si ho fem amb panificadora ho podem tirar tot barrejat.
Un cop amassat amb la panificadora, després de dues hores, comencem a treballar la massa fora del recipient i sobre el marbre o la fusta.
Formem boles petites, d'uns 80-100 g cada una.
Col·loquem les boles sobre un paper per anar al forn o silpat i enfornem, uns 20 minuts a 200 ºC.
Un cop passat aquest temps, els traiem del forn i els deixem refredar.
Finalment, hi empolsem una mica de sucre llustre.
I ja ens els podem menjar. Bon profit i bon esmorzar!
Ostres, no els coneixia aquests panets! Doncs deuen ser una bona alternativa per acompanyar de dolç, no? petons!
ResponEliminame lo apunto xq tiene q estar riquisimo
ResponEliminaQue bo!! són com les coques de patata de Valldemossa? Recordo quan hi vaig estar, era un dia fred de gener i vam entrar a una pastisseria antiga on en vam menjar amb xocolata desfeta... Oh, que bones!!!
ResponEliminaImagino que aquests panets deuen ser igual de bons, a més t'han quedat la mar de macos. Petons!
buena idea y ademas te han quedado muy apetecibles
ResponEliminaBona setmana
Peto
Quins panets més originals!
ResponEliminaAmb el que m'agrada menjar patates, mai les he ficat al pà!
Petons,
Palmira
Uns panets molt bufons, i suposo que bons! Els provo un diumenge d'aquests! Petons!
ResponEliminaQuins panets més bons Marina, deuen quedar molt tendres.
ResponEliminaPetons.
Amb patata?? què interessant. Tenen molt bona pinta aquests panets, tan rodonets i tendres que semblen.
ResponEliminaNo coneixia aquest tipus de pa, i es veu deliciós!! me l'apunto i així també trec més profit a la panificadora ;-)
ResponEliminaDoncs tenen molt bon aspecte, m'imagino que deuen recordar als brioixos, potser? Com bé dius, venen molt de gust per un esmorzar de diumenge, amb mantega i melmelada. Me'ls apunto. Petons.
ResponEliminaQue bo!! i a demés dolcet!! Molt original! petons
ResponEliminaacompanyat amb xocolata...mmm...quina bona proposta Marina!!petons
ResponEliminaAixò d'acompanyar-les amb xocolata... quina temptació!!
ResponEliminaBona setmana!
Ostres que macos aquests panets, i dius que s'hi posa patata? A veure si demà m'hi poso i els provo!
ResponEliminaRecorda la coca de patata de Valldemosa a Mallorca, oi?
ResponEliminaHan de quedar uns panets molt fins i delicats.
Què bons!!! no els he fet mai. prenc nota de la recepta!
ResponEliminaPetonets
Ostres, prenc bona nota que segur que el faig, que ja saps que jo soc molt panarra!
ResponEliminaPetons!
Quina bona idea!! M'apunto la recepta!
ResponEliminaPetons
Un ingredient molt curiós per fer pa la patata... Ha d'estar molt bo!! Petonets!
ResponEliminaMarina, quins panets mes bons i originals.
ResponElimina