dimecres, 14 de novembre de 2012

Carbassa farcida i gratinada amb verdures i bolets de trompetes de la mort


Avui us proposo una carbassa farcida i gratinada. Es tracta d'una carbassa ben barata perquè... vaja, és un regal :-) Vaig tenir-la un dia damunt la taula de casa, esperant que m'enviés un senyal i em digués com la podia cuinar, i vet aquí que un dia la Dolors de Blog de cuina de la Cuina de la Dolorss  va publicar una carbassa farcida amb arròs, verdures i algues. Vaig agafar la idea d'aquesta elaboració i la vaig reinterpretar per fer la carbassa farcida que avui us presento. 

El dia anterior a la recepta, fent una volta pel Born de Barcelona, em van portar a la Casa Gispert, que si no coneixeu us recomano. Només creuar la porta ja se sent l'aroma d'ametlla torrada que... veureu torrar allí mateix! Hi ha de tot, quina meravella! Pels amants del fruits secs, aquell lloc és un paradís... he he. A més a més, són productors d'avellana ecològica i compten amb el segell de la CCPAE. S'hi haurà de tornar! Doncs bé, les ametlles torrades que vam comprar també formen part d'aquesta recepta.

Ingredients:
1 albergínia
1 pebrot vermell
2 cebes tendres
Bolets: trompetes de la mort rehidratades
El suc de les trompetes
Ametlles torrades
Una branca de romaní fresc
Formatge mozzarela ratllat
Oli i sal


Comencem tallant les verdures a la brunoise, i les saltegem amb oli i sal. Hi afegim les trompetes rehidratades i seguim fregint. 


Al cap d'una estoneta, també hi posem una branca de romaní.


Mentrestant, hem partit la carbassa per la meitat i de cap a peus, l'hem salat, regat amb una mica d'oli i l'hem posat a coure al forn durant uns 20-25 minuts. Passat aquest temps, la traiem i la buidem. Afegim la polpa al sofregit, juntament amb les ametlles torrades (si ho haguéssim fet abans potser es farien amargues)



Seguim removent perquè la carbassa se'ns acabi d'estovar. Ara és el moment d'incorporar el suc de les trompetes de la mort que havíem guardat abans. Seguim remenant una mica més i farcim les closques de les carbasses, que ara ja són buides. Els posem formatge per sobre i gratinem 5-7 minuts. 



Ja les tenim a punt! Les podem consumir al moment o bé guardar-les per l'endemà, com vaig fer jo. Per portar dins el tupper són fantàstic! No s'escapa cap ingredient! Ah, i si no fos pel formatge, seria un plat ben vegetarià...  Bon profit!!




I amb aquesta recepta participo per segona vegada a la proposta de Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta amb la Recepta del 15: Bolets. Gràcies guapos, una proposta molt xula que... fa tardor!!! 








65 comentaris:

  1. Ostres, ostres, ostres!!!! Quina meravella Marina. Fantàstica recepta per fer aquesta tardor. Té una pinta estupenda..., i aquest gratinat! NYam. Moltes gràcies per donar a conèixer la recepta. GENIAL! Muak.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies joel!!! Encantada de compartir-la! Muaks

      Elimina
  2. A de ser un placer recibir una calabaza como esta ¿no Marina?.
    Petons
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ho va ser! I encara en tinc una de més grossa... he he

      Elimina
  3. UAU!!!!Aquesta recepta és de les que a mi m'agraden! quin farcit més bo..... no saps com m'agrada la carbassa, justament ahir en vaig comprar quina sort!
    Gràcies per compartir-la ;)

    ResponElimina
  4. tremenda esta calabaza rellena y gratinada,muy buena aportacion Marina
    peto

    ResponElimina
  5. Un plat 100% de tardor, molt gustóis i molt sa. Ja saps que sóc fan de les receptes amb cabassa! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho sé! Jo també! És tan bona, i dura molt de temps!

      Elimina
  6. ohhhh! que plato tan apetecible, me lo apunto! bicos

    ResponElimina
  7. mmmmmm, ostres aquesta recepta es una passada pels amants dels ingredients de tardor com jooooo!!! Mai havia pensat en gratinar una carbassa, però ara m'ho repensaré!
    A més m'encanten les presentacions quan es fan així dins dels propis aliments!
    Un patonas!

    ResponElimina
  8. Madre mía! Eso tiene que estar de muerte no? Mira la hora que es y ya me has abierto el apetito!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Doncs ja ho saps, Rosendo! A buscar carbasses!!! Petonets

      Elimina
  9. Quina meravella de plat, oi que si? la presentació queda molt bonica apart de diferent i que caram les pobres carabasses també son bones.
    (Un detall blog de cuina de la dolorss és amb dues ss) .

    Petons

    ResponElimina
  10. Te una pinta tan espectacular i deliciosa amb el formatge fos...... no em podria resisitir!jejje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Jo tampoc no vaig poder resistir-me, ho reconec... he he he

      Elimina
  11. ostres nena que em moro, tot aquest formatge gratinat aixi....és dolent per la meva salut! jajaj m'encantaaaaa!!! petons

    ResponElimina
  12. Te una pinta fantàstica i amb uns ingredients que m’agraden molt.
    Petons

    ResponElimina
  13. oh deu meu.. aixo ha d'estar increible... m'ha donat gana... vull probarlo!
    ÑAm :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt gustosa, va quedar. A veure si t'animes!

      Elimina
  14. Marina quines carbasses!!! Quina bona idea farcir-les, jo sempre l'he farcit de la mateixa crema de carbassa. Però farcir-les de verduretes m'ha semblat una idea genial!!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs queda ben bona! I ara que tenim bolets a l'abast ho podem aprofitar! Anima't, no et decebrà.

      Elimina
  15. HUmmmmmmmmm Marina quina bona idea. Aquesta carbassa ha de ser bonissima.
    Petons

    ResponElimina
  16. Hola Marina guapa tu

    Nena la veritat es que li vas donat un bon final, quina pinta més preciosa que li ha quedat, quasi et venen ganes de mossegar la pantalla

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  17. Quina bona pinta fa aixó. L'aroma a torrat del Born gracies a Gispert és un plaer pels sentits d'alló més bó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Em va encantar conèixer Cal Gispert. Hi tornaré segur, aquella oloreta hipnotitza... he he he.

      Elimina
  18. Et canvio el pastisset que em deus per aquesta carbassa-Gratinada al micro queda perfecta.

    ResponElimina
  19. Que buena tu aportación, con ese relleno espectacular, besos.

    ResponElimina
  20. Dons tot i quea mi no m'agrada la carbassa, aquest plat es veu delicios...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho pots canviar per moniato, també deu ser ben bo!

      Elimina
  21. apa Marina quina bona pinta!! la presentació genial!

    ResponElimina
  22. Ja torno a ser per aquí! Tinc un munt de feina de la universitat i no puc respirar ni un minut!! M'hauré de posar al dia! De moment, el que veuen els meus ulls, és deliciós! :D Un petonet!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ànims!!! Espero veure't ben aviat de nou!! Petonets

      Elimina
  23. Gràcies a tu que ens portes tantes propostes xules!! Aquesta carbassa a casa ens encantaria, que el tema vegetarià ens tira molt!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  24. Queda ben maca, amb el formatge fus per damunt!!!! M'has donat una idea diferent, per fer la carabassa, al forn!!!

    ResponElimina
  25. Quina recepta més bonica, una carbassa plena de sabor!

    ResponElimina
  26. Fins que vaig veure les carbasses farcides de la Dolorss no haguès pensat en fer-les d'aquesta manera i ara veig les teves i m'agraden molt. Tinc una carbassa, encara que es massa gran.
    Petons.

    ResponElimina
  27. Una receta muy buena, que idea más buena, te quedo de lujo.
    Besos
    cocinando con Montse

    ResponElimina
  28. No havia vist mai carabasses farcides!!
    Però amb la combinació de bolets ha d'estar ben bó!
    ptns!!

    ResponElimina
  29. Acabo de descobrir el teu blog i em sembla moooolt interessant! M'agrada molt cuinar, però sempre em falten idees. I les receptes excessivament laborioses (per horaris) em fan molta mandra.

    Aquesta carbasseta és estupenda! Quan vagi a plaça, arreplego tots els ingredients i m'hi poso!

    Felicitats pel blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda!!! Encantada de saludar-te! Ara vinc a fer-te una visita, si tens blog. Fins aviat, no? Petonets!

      Elimina
  30. Aixo es genial....quina cosa mes bona i mes bonica....he quedat enamrada del teu plat!!!!!!
    Petons.

    ResponElimina
  31. No se m'havia acudit! I això que m'encanten les carbasses! Me l'apunto i miro de fer-la!
    Petons,
    Berta

    ResponElimina
  32. Oh!! Marineta que bones les carbasses farcides així, m´ha agradat molt!!! petonet

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...