Seguint amb els pèsols de l'entrada anterior, avui us proposo una melmelada DOLÇA de pèsols. No n'havia fet mai, ho confesso, però ha quedat tan dolça i bona que a partir d'ara també formarà part del rebost de casa. Fer-la és molt fàcil, si bé un xic entretingut, ja que si volem que quedi ben fina l'haurem de passar pel colador xinès, a més de coure-la i triturar-la. Us l'explico i us animo a provar-ho!
Ingredients:
1 kg de pèsols (en aquest cas, congelats)
1/2 kg de sucre
El suc d'una llimona
1 branca de menta fresca
Posem els pèsols a l'olla i hi afegim un got d'aigua. Arrenquem el bull i també hi incorporem el sucre i el suc de la llimona, perquè no perdi el color i el pèsol no s'oxidi. Ho deixem coure ben bé 3/4 d'hora, fins que s'hagi begut bona part del suc. Aleshores, hi afegim la branca de menta i ho deixem coure 5 minuts més perquè infusioni.
Mentrestant, posem els pots a esteril·litzar, fent-los bullir amb aigua durant 15 minuts com a mínim.
A continuació, triturem els pèsols amb la tourmix.
I ho tornem a posar al foc cinc minuts més.
Ho tornem a treure del foc i ho passem pel colador xinès.
I ho tornem a posar al foc per últim cop.
Finalment, introduïm la melmelada als pots i tanquem hermèticament. Amb la part que ens ha sobrat de pells de pèsol i part de carn, que és més sòlida que la melmelada passada pel xinès, en fem l'acompanyament d'un plat, per exemple, d'un llobarro, amb unes faves amb tavella (preparades pel Manel) o el que tingueu a la nevera. Així és com ho vam preparar a casa:
A de ser molt bona aquesta melmelada... i quin color!!! Tot un detall profitar la resta per acompanyament del plat. Petons.
ResponEliminaMelmelada de pèsols??? Mmmmm. Segur que és boníssima. Una bona manera de menjar més verdura pels que nos som gaire amics d'aquests aliments.
ResponElimina"Melm pèsols", jeje, m'ha agradat això de Melm....
ResponElimina...m'ha recordat al planeta Melmac...de l'Alf, t'en recordes?...jeje.
Doncs molt bona proposta, per gaudir de l'excel.lent gust del pèsol fresc mes enllà de la temporada.
quina pasada de pesols te questa bonissima
ResponEliminaAmb lo bons i dolcets que son el pesols ........aquesta mermelada ha de ser bonissima.
ResponEliminaPetons
No havia vist mai melmelada de pèsols i segur que està ben bona!
ResponEliminaPetonets
Que dius ara????? Pesols???? bonissima segur!!!
ResponEliminaMarina qué color y me imagino que el sabor es delicioso, me encanta está receta tan original, nunca la había visto.
ResponEliminaSaludos!!
http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/2013/05/patacones-de-banano-con-carne-picada.html
que curiso! nunca se me hubiera ocurrido hacer mermelada de guisantes! pero ahora ya se como hacerla, gracias!! bicos
ResponEliminaMarina, mai deixes de sorprendre'm amb les teves melmelades!
ResponEliminaAquesta acompanyant al peix, de luxe!
Petonets!
Que original aquesta melmelada Marina!! M'agraden molt els pèsols i la melmalada pla... així que segur que la provaré!! Pel peix realment ha de ser un acompanyant fantàstic!! Anotada!! ;)
ResponEliminaMolts petons guapa!!
Marina muy buena idea y original,queda muy bien de color y de gusto seguro
ResponEliminapeto
Marina, no voy a quedarme con las ganas de probar una mermelada de guisantes. Ha de ser ideal para acompañar platos salados como tu has hecho.
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
ostres ostres ostres, m'acabes d'obrir una llum!! aquest cap de setmana en preparo segur! Quines idees més bones que tens noia ;)
ResponEliminaPetons!
Marina guapa, mira que he fet melmelades, de carbassó, de alberginia, però de pèsols, mai s'he m'havia acudit.
ResponEliminaAmb el teu permis, la copio.
Petons
ostres! mai mai a la vida se m'hagués ocurregut fer mermelada de pesols! per que mai!!! aixi que estaria encantada de provar-ho! ha de ser un gust força curiós! petons
ResponEliminaSi més no, sorprenent. Petons!
ResponEliminaAna
estic posant-me al dia de les teves receptes i aquesta melmelada m'ha encantat!!1 queda a la llista de pendents! petons
ResponEliminaTotalment nova per mi. Amb el peix blanc sembla que s'hi diu molt bé.
ResponEliminaPetons.
Em sembla que és un dels acompanyaments més originals que he vist mai! Una abraçada Marina!
ResponEliminaQuina gràcia, ha de ser molt bona, quina gran idea!
ResponEliminaMai deixen de soprendre'm les melmelades que fas, molt originals.
ResponEliminaPetons.
Marina, aquesta encara no la fem, però la tenim a la llista, segur que està boníssima!
ResponEliminaOooooooooooooh! Quina mermelada més sorprenent!! Petonets!
ResponEliminaMelmelada de pèsols!!!! Però que original!!!! Ha de ser una delicia....
ResponEliminaPetonets
Jo he intentat fer-la però 45 minuts de coure m'ha quedat un color molt lleig i forta com una pedra
ResponElimina