Bon dilluns. Tot i que el temps sembla que ens torna a fer la guitza, i que la calor no vol acabar d'arribar a casa nostra, les hortalisses noten la presència de la primavera i, poc o molt, ja ens regalen els seus fruits. El pèsol és un llegum primarenc, que ja fa força dies que podem comprar al mercat. Els que us presento avui, però, no són ben bé de mercat, sinó que són els ecològics de la Tavella. La cistella de verdures d'aquesta setmana incloïa pèsola, a més de carxofes, carbassó, enciam i cebes. Aquesta vegada vaig decidir preparar els pèsols en forma de tapa i, és clar, amb la seva tavella! Per fer honor al lloc d'on provenen.
Ingredients:
pèsols frescos de La Tavella
Pernil salat tallat a dauets petits
formatge cremós i lleugerament salat
wasabi
oli d'oliva
sal
D'entrada, desgranem els pèsols i n'escaldem la tavella durant 1 minut en aigua bullint i sal.
A continuació, agafem els pèsols crus i el pernil tallat a daus i ho saltegem tot a la paella amb una mica d'oli d'oliva suau.
Quan la tavella ja està escaldada la fem refredar ràpidament amb gel, perquè no perdi el color verd intens.
I també preparem la salsa, que farem amb una mica de wasabi, formatge cremós i oli. Tot ben remenat:
I ara anem a muntar el plat. Al fons, les tavelles mig obertes, com si fossin els camals d'uns pantalons:
A dins, repartits alegrement, hi posem els pèsols i el pernil:
I, finalment, ho reguem amb la salsa i ho servim tebi. Fàcil i bo, no? Si la tavella és tendra també ens la podem menjar! Si és més filosa, la fem servir de "cullera" per menjar-nos el farcit. Bon profit!
M'encanta la idea de fer servir la tavella com a recipient, una tapa que es menja el plat sencer :)
ResponEliminaPerò per mi, sense el wasabi... ;)
Marina els pesol ofegats a la paella amb pernil m'encanten i si m'els portem amb aquesta presentació tan original ........ja no et dic res:
ResponEliminaPetons
Quina bona manera de presentar aquesta tapa, Marina. Que bonica t'ha quedat!!! O sigui que la tavella també ens la podem menjar... Una abraçada.
ResponEliminaLa idea de fer servir la tavella es molt bona i la presentació m'encanta.
ResponEliminaPetons
muy buena idea de presentacion y tapa super atractiva
ResponEliminapeto
Marina que presentación tan bonita y original, me encanta esta tapa con esos guisantes tan frescos, seguro que está riquísima.
ResponEliminaSaludos!!
http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/
que original!!! m'encanta la idea!! el wasabi per mi és una mica picant però la combinació de tots els ingredients ha de ser molt interessant!!
ResponEliminaQuina presentació mes maca has fet Marina!!!, segur que el gust es encara millor...
ResponEliminaPtns
Lourdes
Pero bueno Marina... que original¡¡¡¡ me ha encantado, besitos
ResponEliminaQuina presentació me original i diferent Marina, si el meu marit veu el wasabi es presenta a casa teva!!! ja ja
ResponEliminaJo amb les tavelles faig la crema!!! I el wasabi...massa fort!!! Però entra per la vista!ptnts
ResponEliminaMarina, qué presentación más chula que has preparadao. Enhorabuena y besos.
ResponEliminaQuins colors més macos!. No sabia el truc de posar-hi gel per conservar el color...n´aprens cada dia!
ResponEliminaquè bo i què bonic, molt original, bsts
ResponEliminaUna tapa saludable i creativa, ens encanta Marina!! Gràcies per la confiança :)
ResponEliminamarina que original!!! i la presentació queda molt maca! petons
ResponEliminaQuina tapa més maca! A part de presentació espectacular la combinació de sabors ha de ser fantàstica!
ResponEliminaMés original impossible! En Marc, menjador compulsiu de pèsols crus, no en deixaria ni la cueta!!!! Una abraçada Marina!
ResponEliminaun original i molt bonic pica-pica
ResponEliminaMolt original !!! Els pèsols semblen més bons que els extrafins que compro a la Sirena. Això és un bloc de receptes !!! Una abraçada
ResponEliminaQuina tapa més sofisticada, fresca i sana. M'agrada molt la presentació i la idea, fan molta mengera aquestes tavelles amb els pèsols així. Felicitats pel teu aniversari, em pens que al final no et vaig dir res a l'anterior entrada. Besades!!!
ResponEliminaQue xulos que queden els pèsols amb la tavella!! que bons i quines fotos més boniques!! Marta
ResponEliminaSuper original!!!!!
ResponEliminaEls colors, entren per els ulls.
Felicitats Marta
Marina, perdona te he canviat el nom.
EliminaPetonets
Que bo Marina!! M'ha agradat molt el toc del formatge, no ho he provat mai amb els pèsols, però em sembla que té que quedar-hi genial!! I t'ha quedat molt vistosa la presentació, m'encanta!!
ResponEliminaMolts petons guapa!!
Marina, quina manera més original de presentar els pèsols i a sobre amb el picant del wasabi, quina tapa tant bona!
ResponEliminaPetons.
M'encanta la presentació...(crec que mes que es sabor..el wasabi no em fa el pes..)
ResponEliminaPetonets.
Hola Marina, qué presentación tan exquisita!
ResponEliminaEs una preciosidad y la receta una delicia!
Un besito
apa quina presentació tan maca Marina! aixi qualsevol li diu que no als pèsols! amb el formatge ha de ser....petons
ResponEliminaMarina, la presentació es GENIAL!
ResponEliminaM'encanten!
i el farcit...mmmm aquests pessòls amb el formatge crema i el pernil.... boníssims!!!!
Quina presentació tan maca, m’encanta, de pèsols amb pernil en faig moltes vegades, sense el wasabi això si, però amb el formatge tinc que provar.
ResponEliminaPetons
M'ha encantat la presentació, ben original!
ResponEliminaI qué dir del plat, aquests pèsols amb la salsa de wasabi... mmm!!!
Petonets!
Guaita quina mariconada més xula !!!...m'ha agradat molt, mira !
ResponElimina