dilluns, 27 de maig del 2013

Tapa de pèsols i pernil amb salsa de formatge i wasabi


Bon dilluns. Tot i que el temps sembla que ens torna a fer la guitza, i que la calor no vol acabar d'arribar a casa nostra, les hortalisses noten la presència de la primavera i, poc o molt, ja ens regalen els seus fruits. El pèsol és un llegum primarenc, que ja fa força dies que podem comprar al mercat. Els que us presento avui, però, no són ben bé de mercat, sinó que són els ecològics de la Tavella. La cistella de verdures d'aquesta setmana incloïa pèsola, a més de carxofes, carbassó, enciam i cebes. Aquesta vegada vaig decidir preparar els pèsols en forma de tapa i, és clar, amb la seva tavella! Per fer honor al lloc d'on provenen.

Ingredients:
pèsols frescos de La Tavella
Pernil salat tallat a dauets petits
formatge cremós i lleugerament salat
wasabi
oli d'oliva
sal


D'entrada, desgranem els pèsols i n'escaldem la tavella durant 1 minut en aigua bullint i sal.


A continuació, agafem els pèsols crus i el pernil tallat a daus i ho saltegem tot a la paella amb una mica d'oli d'oliva suau.


Quan la tavella ja està escaldada la fem refredar ràpidament amb gel, perquè no perdi el color verd intens.


I també preparem la salsa, que farem amb una mica de wasabi, formatge cremós i oli. Tot ben remenat:


I ara anem a muntar el plat. Al fons, les tavelles mig obertes, com si fossin els camals d'uns pantalons:


A dins, repartits alegrement, hi posem els pèsols i el pernil:


I, finalment, ho reguem amb la salsa i ho servim tebi. Fàcil i bo, no? Si la tavella és tendra també ens la podem menjar! Si és més filosa, la fem servir de "cullera" per menjar-nos el farcit. Bon profit!












33 comentaris:

  1. M'encanta la idea de fer servir la tavella com a recipient, una tapa que es menja el plat sencer :)
    Però per mi, sense el wasabi... ;)

    ResponElimina
  2. Marina els pesol ofegats a la paella amb pernil m'encanten i si m'els portem amb aquesta presentació tan original ........ja no et dic res:
    Petons

    ResponElimina
  3. Quina bona manera de presentar aquesta tapa, Marina. Que bonica t'ha quedat!!! O sigui que la tavella també ens la podem menjar... Una abraçada.

    ResponElimina
  4. La idea de fer servir la tavella es molt bona i la presentació m'encanta.
    Petons

    ResponElimina
  5. muy buena idea de presentacion y tapa super atractiva
    peto

    ResponElimina
  6. Marina que presentación tan bonita y original, me encanta esta tapa con esos guisantes tan frescos, seguro que está riquísima.



    Saludos!!

    http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. que original!!! m'encanta la idea!! el wasabi per mi és una mica picant però la combinació de tots els ingredients ha de ser molt interessant!!

    ResponElimina
  8. Quina presentació mes maca has fet Marina!!!, segur que el gust es encara millor...
    Ptns
    Lourdes

    ResponElimina
  9. Pero bueno Marina... que original¡¡¡¡ me ha encantado, besitos

    ResponElimina
  10. Quina presentació me original i diferent Marina, si el meu marit veu el wasabi es presenta a casa teva!!! ja ja

    ResponElimina
  11. Jo amb les tavelles faig la crema!!! I el wasabi...massa fort!!! Però entra per la vista!ptnts

    ResponElimina
  12. Marina, qué presentación más chula que has preparadao. Enhorabuena y besos.

    ResponElimina
  13. Quins colors més macos!. No sabia el truc de posar-hi gel per conservar el color...n´aprens cada dia!

    ResponElimina
  14. què bo i què bonic, molt original, bsts

    ResponElimina
  15. Una tapa saludable i creativa, ens encanta Marina!! Gràcies per la confiança :)

    ResponElimina
  16. marina que original!!! i la presentació queda molt maca! petons

    ResponElimina
  17. Quina tapa més maca! A part de presentació espectacular la combinació de sabors ha de ser fantàstica!

    ResponElimina
  18. Més original impossible! En Marc, menjador compulsiu de pèsols crus, no en deixaria ni la cueta!!!! Una abraçada Marina!

    ResponElimina
  19. Molt original !!! Els pèsols semblen més bons que els extrafins que compro a la Sirena. Això és un bloc de receptes !!! Una abraçada

    ResponElimina
  20. Quina tapa més sofisticada, fresca i sana. M'agrada molt la presentació i la idea, fan molta mengera aquestes tavelles amb els pèsols així. Felicitats pel teu aniversari, em pens que al final no et vaig dir res a l'anterior entrada. Besades!!!

    ResponElimina
  21. Que xulos que queden els pèsols amb la tavella!! que bons i quines fotos més boniques!! Marta

    ResponElimina
  22. Super original!!!!!
    Els colors, entren per els ulls.
    Felicitats Marta

    ResponElimina
  23. Que bo Marina!! M'ha agradat molt el toc del formatge, no ho he provat mai amb els pèsols, però em sembla que té que quedar-hi genial!! I t'ha quedat molt vistosa la presentació, m'encanta!!

    Molts petons guapa!!

    ResponElimina
  24. Marina, quina manera més original de presentar els pèsols i a sobre amb el picant del wasabi, quina tapa tant bona!
    Petons.

    ResponElimina
  25. M'encanta la presentació...(crec que mes que es sabor..el wasabi no em fa el pes..)
    Petonets.

    ResponElimina
  26. Hola Marina, qué presentación tan exquisita!
    Es una preciosidad y la receta una delicia!
    Un besito

    ResponElimina
  27. apa quina presentació tan maca Marina! aixi qualsevol li diu que no als pèsols! amb el formatge ha de ser....petons

    ResponElimina
  28. Marina, la presentació es GENIAL!
    M'encanten!
    i el farcit...mmmm aquests pessòls amb el formatge crema i el pernil.... boníssims!!!!

    ResponElimina
  29. Quina presentació tan maca, m’encanta, de pèsols amb pernil en faig moltes vegades, sense el wasabi això si, però amb el formatge tinc que provar.
    Petons

    ResponElimina
  30. M'ha encantat la presentació, ben original!
    I qué dir del plat, aquests pèsols amb la salsa de wasabi... mmm!!!

    Petonets!

    ResponElimina
  31. Guaita quina mariconada més xula !!!...m'ha agradat molt, mira !

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...