Quan comença la calor tots els carrers de pobles i ciutats s'omplen de gelats. Tot i que sembla que darrerament la cosa torna a espatllar-se avui us proposo uns gelats, petits, per a finalitzar un dinar o un sopar d'una manera ben dolça i sense embafar... A més, aprofito que per l'aniversari em van regalar uns motlles de silicona fantàstics per a fer flamets per donar forma a aquests gelats que avui us proposo. Alhora, continuo traient profit dels iogurts grecs que encara em quedaven a la nevera i que em van portar de La Fageda.
Ingredients:
Iogurt grec sense sucre de La Fageda
75 ml de nata per muntar 35% m.g.
2 c. de sucre invertit Sosa
Xocolata negra fondant (70%)
Festucs trinxats
Palets de fusta per aguantar els gelats
Comencem a preparar el gelant muntant la nata amb una batedora de vares, de les que emulsionen, vaja. A continuació, quan la nata ja hagi agafat una mica d'aire, incorporarem el iogurt de La Fageda (que en aquest cas és grec i, per tant, més cremós que un iogurt d'altre tipus). Seguim batent la barreja i també hi incorporem dues culleradetes de la mida de cafè de sucre invertit, que si no el coneixeu us diré que és un sucre que té forma de xarop i totalment transparent i que ajuda a aconseguir un gelat sense cristalls d'aigua (tot i que la mel, per exemple, també seria un sucre invertit, però natural...).
A continuació posem la crema de iogurt als motlles omplint els forats dels flamets fins a dalt, on hi clavem el palet de fusta (ja veureu que s'aguanta força bé perquè la crema no és massa líquida). Ho posem al congelador durant 6-8 hores i, quan ja hagin passat, ho traiem i tindrem els gelats fets. Ja ens els podrem menjar aleshores o fer-hi, com en aquesta recepta que avui us proposo, algun tipus de manipulació.
Docns seguim. Un cop ja els tenim així, i encara refredant-se al congelador, arriba el moment de trinxar els festucs amb una mà de morter i escalfar la xocolata fondant al bany maria. Jo he fet servir 100 g de xocolata de rajola fondant de Nestlé Postres. I no l'he posat al microones, sinó cuita a poc a poc al foc, en un bol sota un altre amb aigua bullint.
El moment més delicat és el de mullar els gelats amb la xocolata, perquè aquesta és tan calenta que els podria desfer. El que heu de tenir a punt, molt important, és un plat o safata on disposar els gelats un cop banyats per anar ràpidament a la nevera. Bé, doncs som-hi: Agafem un gelat pel pal, el suquem amb la xocolata fondant, hi empolsem uns festucs i... cap al congelador! Al cap de 10 minutets ja els podrem treure i els tindrem a punt per servir. Així de fàcil! Els gelats que ens sobrin els podem guardar per un altre dia.
Doncs ja tenim els gelats per aquest estiu!!! Bon profit!!!
Sembla que avui el dia no vol acompanyar, però aquesta idea de gelat m'agrada amb la xocolata pel damunt i els festucs.
ResponEliminaBon cap de setmana Marina!
Petons.
Gràcies Ana! Bon cap de setmana
EliminaProvaré de fer-li al Miquel, queda fantàstic.
ResponEliminaMira, jo no puc menjar làctics, però la foto m’agrada’t molt, m’has donat una idea de presentació per quan comenci a fer gelats.
Petons
Marina, quina xulada t'ha quedat, m'agrada molt. Besos
ResponEliminaGràcies Conchi! Que passis un bon cap de setmana... i fins aviat!
EliminaQuina llàstima que tu no puguis, Sión! Petons i bon cap de setmana
ResponEliminaEls gelats amb iogurt estan boníssims! m'apunto aquests, que el toc de xocolata m'encanta!bon cap de setmana
ResponEliminaGràcies Teresa! Bon cap de setmana
EliminaSom fans incondicionals dels iogurts de La Fageda, però de forma gelada mai els hem provat. Amb lo fàcil que és fer aquests gelats segur que els tastarem aviat!!!
ResponEliminaAnima't patrícia, ja veuràs que bons!
EliminaMira jo no sòc gaire de gelats I la veritat es que no n'he fet mai , però aquests teus amb aquesta forma hem tempten.
ResponEliminapetons
doncs prova-ho, Quima! són ben bons!
EliminaMUY BUENOS ESTOS HELADOS Y QUEDA MUY BUENO ASI A DOS COLORES Y EL TOQUE DEL PISTACHO GENIAL
ResponEliminaBON CAP DE SETMANA
PETO
Gràcies Miquel. Era la idea, que facin primavera!! ha ha. Petons
EliminaQuina idea de gelat més bona!!! la tobo genial per quan tinc a tota la family a dinar i mira que som uns quats!!! Muaks
ResponEliminaGràcies Sílvia! Una petonet
EliminaJo aquest cap de setmana començo a fer gelats...i aquesta es una molt bona proposta...
ResponEliminaPetonets.
;-)
EliminaEls gelats de iogurts són bonissims!! has vist la danone que ha tret uns iogurts per posar al congelador??! i estan super bons!! aquest té molt bona pinta amb el bany i els festucs....mmmm.....petons
ResponEliminaHo he vist, Roser! Han de ser ben bons, també.
EliminaEi, ja veig que li treus profit al sucre invertit, eh? :)
ResponEliminaJo sóc fan dels gelats, no només a l'estiu, en qualsevol moment!!!
I la combinació d'avui m'encanta :)
Estrena del sucre invertit! I no serà l'última vegada... he he ;-)
EliminaNena, jo sempre compro els iogurts de La Fageda. Qüestió de Compromís. Aquests gelats són una bona manera d'acabar els àpats.
ResponEliminaNani
Tens tota la raó, Nani! I a més del compromís, és que són boníssims!!! Petonet
EliminaQue bo Marina, com m'agraden els gelats.. quan vaig a la Jijoneca d'on pasem els estius el problema es escollir quin... tots...sempre els vull tastar tots...i aquest tambe el vull tastar, la comnbinació dels festucs m'agradat.
ResponEliminaUn petonet
jeje, a mi també m'agrada molt, la jijonenca!
EliminaM'encanta la proposta!, quins geladets més llaminers!, amb el iogurt de la Fageda èxit assegurat, i amb aquesta cobertura de xoco i festucs...uauuuu...se'm fa la boca aigua. A veure si trobo sucre invertit per a fer gelats aviat, o bé hi poso com dius, la mel, però no li dóna massa gust a mel?. Una abraçada.
ResponEliminaClar, Mercè, la mel li dóna massa gust, i si no us agrada gaire... per això el sucre invertit és una bona solució, perquè fa la mateixa funció però no afegeix gust. gràcies i petons!
EliminaMarina, com sempre una recepta genial. Encara que avui ha plogut, ja arriba la calor, i aquests gelats seran boníssims.
ResponEliminaPer cert, volem reconèixer el teu bloc amb un premi Liebster (iniciativa en cadena otorgada pels bloguers).
Més informació http://wp.me/p17nmG-1cy
Una abraçada.
Manel i Cristina
Gràcies guapos! M'encanta que us agradi. Petons
EliminaM'encanten aquests gelats!! Són senzills de fer i ja es veu que estan boníssims!! (I més encara amb iogurts de La Fageda!) ;-)
ResponEliminaT'han quedat molt macos Marina!
Una abfaçada!
Eva
Ja ho veus! Ben fàcils de preparar, Eva! Petons
EliminaHola Marina, guapa tu
ResponEliminasoc de les que pensen que com els gelats fets a casa, res, der es, anoto la teva proposta de super 10,
mil petonets i moltes gràcies per compartir-la,Susanna