divendres, 18 de maig del 2012

Gelat de iogurt grec amb funda de xocolata fondant i festucs


Quan comença la calor tots els carrers de pobles i ciutats s'omplen de gelats. Tot i que sembla que darrerament la cosa torna a espatllar-se avui us proposo uns gelats, petits, per a finalitzar un dinar o un sopar d'una manera ben dolça i sense embafar... A més, aprofito que per l'aniversari em van regalar uns motlles de silicona fantàstics per a fer flamets per donar forma a aquests gelats que avui us proposo. Alhora, continuo traient profit dels iogurts grecs que encara em quedaven a la nevera i que em van portar de La Fageda.

Ingredients:
Iogurt grec sense sucre de La Fageda
75 ml de nata per muntar 35% m.g.
2 c. de sucre invertit Sosa
Xocolata negra fondant (70%)
Festucs trinxats
Palets de fusta per aguantar els gelats

Comencem a preparar el gelant muntant la nata amb una batedora de vares, de les que emulsionen, vaja. A continuació, quan la nata ja hagi agafat una mica d'aire, incorporarem el iogurt de La Fageda (que en aquest cas és grec i, per tant, més cremós que un iogurt d'altre tipus). Seguim batent la barreja i també hi incorporem dues culleradetes de la mida de cafè de sucre invertit, que si no el coneixeu us diré que és un sucre que té forma de xarop i totalment transparent i que ajuda a aconseguir un gelat sense cristalls d'aigua  (tot i que la mel, per exemple, també seria un sucre invertit, però natural...).

A continuació posem la crema de iogurt als motlles omplint els forats dels flamets fins a dalt, on hi clavem el palet de fusta (ja veureu que s'aguanta força bé perquè la crema no és massa líquida). Ho posem al congelador durant 6-8 hores i, quan ja hagin passat, ho traiem i tindrem els gelats fets. Ja ens els podrem menjar aleshores o fer-hi, com en aquesta recepta que avui us proposo, algun tipus de manipulació.


Docns seguim. Un cop ja els tenim així, i encara refredant-se al congelador, arriba el moment de trinxar els festucs amb una mà de morter i escalfar la xocolata fondant al bany maria. Jo he fet servir 100 g de xocolata de rajola fondant de Nestlé Postres. I no l'he posat al microones, sinó cuita a poc a poc al foc, en un bol sota un altre amb aigua bullint.

El moment més delicat és el de mullar els gelats amb la xocolata, perquè aquesta és tan calenta que els podria desfer. El que heu de  tenir a punt, molt important, és un plat o safata on disposar els gelats un cop banyats per anar ràpidament a la nevera. Bé, doncs som-hi: Agafem un gelat pel pal, el suquem amb la xocolata fondant, hi empolsem uns festucs i... cap al congelador! Al cap de 10 minutets ja els podrem treure i els tindrem a punt per servir. Així de fàcil! Els gelats que ens sobrin els podem guardar per un altre dia.


Doncs ja tenim els gelats per aquest estiu!!! Bon profit!!!

33 comentaris:

  1. Sembla que avui el dia no vol acompanyar, però aquesta idea de gelat m'agrada amb la xocolata pel damunt i els festucs.
    Bon cap de setmana Marina!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Provaré de fer-li al Miquel, queda fantàstic.
    Mira, jo no puc menjar làctics, però la foto m’agrada’t molt, m’has donat una idea de presentació per quan comenci a fer gelats.
    Petons

    ResponElimina
  3. Marina, quina xulada t'ha quedat, m'agrada molt. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Conchi! Que passis un bon cap de setmana... i fins aviat!

      Elimina
  4. Quina llàstima que tu no puguis, Sión! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Els gelats amb iogurt estan boníssims! m'apunto aquests, que el toc de xocolata m'encanta!bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Som fans incondicionals dels iogurts de La Fageda, però de forma gelada mai els hem provat. Amb lo fàcil que és fer aquests gelats segur que els tastarem aviat!!!

    ResponElimina
  7. Mira jo no sòc gaire de gelats I la veritat es que no n'he fet mai , però aquests teus amb aquesta forma hem tempten.
    petons

    ResponElimina
  8. MUY BUENOS ESTOS HELADOS Y QUEDA MUY BUENO ASI A DOS COLORES Y EL TOQUE DEL PISTACHO GENIAL
    BON CAP DE SETMANA
    PETO

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel. Era la idea, que facin primavera!! ha ha. Petons

      Elimina
  9. Quina idea de gelat més bona!!! la tobo genial per quan tinc a tota la family a dinar i mira que som uns quats!!! Muaks

    ResponElimina
  10. Jo aquest cap de setmana començo a fer gelats...i aquesta es una molt bona proposta...
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Els gelats de iogurts són bonissims!! has vist la danone que ha tret uns iogurts per posar al congelador??! i estan super bons!! aquest té molt bona pinta amb el bany i els festucs....mmmm.....petons

    ResponElimina
  12. Ei, ja veig que li treus profit al sucre invertit, eh? :)
    Jo sóc fan dels gelats, no només a l'estiu, en qualsevol moment!!!
    I la combinació d'avui m'encanta :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estrena del sucre invertit! I no serà l'última vegada... he he ;-)

      Elimina
  13. Nena, jo sempre compro els iogurts de La Fageda. Qüestió de Compromís. Aquests gelats són una bona manera d'acabar els àpats.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, Nani! I a més del compromís, és que són boníssims!!! Petonet

      Elimina
  14. Que bo Marina, com m'agraden els gelats.. quan vaig a la Jijoneca d'on pasem els estius el problema es escollir quin... tots...sempre els vull tastar tots...i aquest tambe el vull tastar, la comnbinació dels festucs m'agradat.

    Un petonet

    ResponElimina
  15. M'encanta la proposta!, quins geladets més llaminers!, amb el iogurt de la Fageda èxit assegurat, i amb aquesta cobertura de xoco i festucs...uauuuu...se'm fa la boca aigua. A veure si trobo sucre invertit per a fer gelats aviat, o bé hi poso com dius, la mel, però no li dóna massa gust a mel?. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar, Mercè, la mel li dóna massa gust, i si no us agrada gaire... per això el sucre invertit és una bona solució, perquè fa la mateixa funció però no afegeix gust. gràcies i petons!

      Elimina
  16. Marina, com sempre una recepta genial. Encara que avui ha plogut, ja arriba la calor, i aquests gelats seran boníssims.
    Per cert, volem reconèixer el teu bloc amb un premi Liebster (iniciativa en cadena otorgada pels bloguers).
    Més informació http://wp.me/p17nmG-1cy
    Una abraçada.
    Manel i Cristina

    ResponElimina
  17. M'encanten aquests gelats!! Són senzills de fer i ja es veu que estan boníssims!! (I més encara amb iogurts de La Fageda!) ;-)

    T'han quedat molt macos Marina!

    Una abfaçada!

    Eva

    ResponElimina
  18. Hola Marina, guapa tu

    soc de les que pensen que com els gelats fets a casa, res, der es, anoto la teva proposta de super 10,

    mil petonets i moltes gràcies per compartir-la,Susanna

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...