dilluns, 6 d’octubre de 2014

Pastís amb raïm


Un dels meus companys de feina, el Jordi, acostuma a passar alguns caps de setmana cap al Vendrell (Baix Penedès) i, quan arriba el temps de verema, el conviden amb la seva família a collir raïm. Tot i que nosaltres també havíem d'anar a veremar enguany a casa en Xesco, les pluges ens van impedir trobar el dia per a collir raïm, així que sort en vaig tenir del Jordi, que pensés en mi i en com m'agrada la fruita, i me'n fes arribar una bossa sencera, de raïm moscatell. Per agraïr-li, li vaig fer arribar aquest pastís, amb part del raïm que em va donar.

Ingredients:
Pasta brisa
crema pastissera (veure recepta aquí)
Raïm moscatell


El que fem primer és preparar la crema pastissera, perquè tingui temps d'atemperar-se mentre preparem la resta del pastís. Posarem a escalfar part de la llet i el sucre. I en fred, remenarem la maizena, els ous i la vainilla. Després, farem els passos pertinents, la incorporació de la llet amb els ous al cassó de llet calenta i remenarem fins que s'espesseixi. Teniu la recepta de la crema a l'enllaç del llistat d'ingredients. Jo faig servir la recepta del Xavier Barriga. 



A continuació, reservem la crema perquè es refredi una mica i agafem el raïm. Tallarem els grans per la meitat i traurem els pinyols. 


Ara, agafem la pasta brisa, l'estenem sobre el motlle de pastissos, la punxem amb una forquilla perquè no se'ns infli amb la cocció i la posem a coure al forn, durant 8-10 minuts a 180 ºC o fins que sigui daurada. La traiem del forn i, quan ja estigui a temperatura ambient, l'omplim amb la crema pastissera que hem fet abans.



En forma de cercle, hi anem disposant els grans de raïm que ja teníem preparats. 


Un cop ho tenim tot acabat, ho podem deixar reposar a la nevera una estona abans de consumir, serà més bo. Fins i tot ens aguantarà molt bé d'un dia per l'altre. Si volem que ens quedi més brillant, hi podem incorporar una mica de gelatina sense gust, que hi afegirà lluentor. 








23 comentaris:

  1. Una tarta impresionante y como valor añadido las uvas del Baix Penedès
    Que tengas una feliz semana.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  2. Que bo te de ser aquest pastis, ja se que faré amb part del raïm que em porta el meu fill !!
    Petons

    ResponElimina
  3. Una pinta impressionant! M'encanten amb molta fruita com aquesta i a més am b raïm tant bó, tot un luxe!
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. menuda marvilla de pastel!!! impresionante te ha quedao.

    ResponElimina
  5. Amb aquets raims recien collits ...que bo....aquet pastís fa que tingui ganas de anar cap a la cuina i ferlu desaguida !!!!
    Petonetssss.

    ResponElimina
  6. quin pastis tan maco t'ha quedat Marina!! jo acabo de fer una coca de crema pastissera per portar a la feina demà, que serà el meu sant! jeje petonets

    ResponElimina
  7. UUaaaauuuu!!! Apuntat queda!! Fàcil, boníssim i amb una presentació espectacular!!! Gràcies per compartir-lo!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. Un pastís precios Marina! Quina bona pinta que fa, me'n menjaria un bon tall!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  9. Caram, a part de tenir una presentació molt maca, ha de ser ben gustós!! Petons

    ResponElimina
  10. M'agrada la combinació de la crema amb el raïm: una tarta molt refrescant que baixa molt bé. Petons.

    ResponElimina
  11. Aquest pastís té una pinta boníssima!! Moltes felicitats per l'imminent neixement de la vostra filla, i els millors desitjos per a vosaltres. Tot anirà molt bé!!!
    Una abraçada,

    ResponElimina
  12. T'ha quedat genial!!! Aquest pastís de raïm fa un goig...Mmmm! En Jordi devia posar-se molt content! Petons!

    ResponElimina
  13. Què maco t'ha quedat!!!!! petonets

    ResponElimina
  14. Quina fila fa!!! què bona Marina!! i queda preciós!! petonets!

    ResponElimina
  15. mmmm, bo i preciós de presentació!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Deliciós Marina! jo auqest any voli fer algun pastís amb raïm i m'has donat una idea! Marta

    ResponElimina
  17. Òndia! De fàbula! A més la brisa t´ha agafat la forma...ja em diràs la marca del motlle.

    ResponElimina
  18. Fa una pinta deliciosa!! Què bo!!! MMMMM!!!

    ResponElimina
  19. Pinta divino esta combinacion y con buena uva como esta mas bueno.
    Peto

    ResponElimina
  20. Uoo!! Jo també tenc veïns amb vinyes i ens n'han regalat un munt de raïm moscatell, ja sé en què l'empraré abans que no és tudi. Gràcies per la recepta Marina!

    ResponElimina
  21. espectacular aquesta proposta ... i segur que amb macabeu i fins i tot amb xarello ben madur tambè surt diví...

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...