diumenge, 6 de novembre del 2016

Red Velvet cake

Aquest va ser el pastís que vaig regalar a la meva bona amiga Cristina pel seu aniversari. Vam fer un sopar d'amics i va estar molt bé. 40 anys no es fan cada dia! I crec que aquest 2016 estem caient la majoria dels de la colla sabadellenca. Les postres van ser així d'amoroses... un pastís Red Velvet és el que vaig voler intentar aquesta vegada, val a dir, que el resultat va ser satisfactori, tot i que si el tornés a fer modificaria (menys quantitat) el cacau en pols, perquè quedés encara més rosa... o vermell, que és el que toca. Aquí teniu la meva proposta! 

Ingredients (per 1 pastís):
280 g de farina
125 g de mantega
300 g de sucre
270 ml de llet
3 ous
1 raig de llimona
1 c. de cafè d'essència de vainilla
2 c. de colorant vermell
20 g de cacau en pols (us aconsello que n'hi poseu menys)
1 c. de bicarbonat
1 sobre de llevat Royal

Per la cobertura i farcit:
2 formatges mascarpone
1 formatge d'untar (tipus philadelphia)
100 g de sucre llustre
Gerds deshidratats, sucre de colors, etc... per decorar


D'entrada us he de dir que el que us mostro són 2 pastissos. Les quantitats que he posat són per 1, però simplement el que haureu de fer, és fer un segon pastís de la mateixa manera que aquest. Així, a l'hora de muntar els pisos, quedarà més xulo, si us surt més alt. Bé, el que preparem primer és la llet, on hi afegirem la llimona perquè quasi es qualli. Hi afegirem els ous batuts, l'essència de vainilla i el colorant. Tot això es diu, ho vaig llegir, buttermilk. 


A contiuació, preparem els ingredients sòlids. Primer, barregem la mantega pomada amb el sucre normal. A continuació, hi afegim la farina amb el llevat, el bicarbonat i el cacau en pols.


Remenem bé i també hi incorporem la barreja de la llet, la llimona, el colorant i la vainilla. Un cop la barreja és homogènia, ho aboquem en un motlle per anar al forn. Mentrestant, hem posat a escalfar el forn, precisament, a 170 ºC.


Coem el pastís durant uns 35-40 minuts. Comprovem que el cor sigui cuit punxant-lo amb un escuradents i comprovant que aquest surti sec. 

Un cop el tenim cuit, el deixem refredar i preparem l'altre pastís, seguint el mateix procediment. Un cop tenim els dos pastissos freds, els tallem per la meitat i preparem el farcit barrejant el mascarpone, el formatge cremós i el sucre llustre. Quan ja ho tenim a punt, llesquem en dues parts els pastissos, de manera que ens quedaran quatre esferes. Anem farcint i fent pisos.


Fins a l'últim, que folrarem amb els formatges i decorarem. Jo he triat uns gerds deshidratats i un sucre de color, però podeu posar-hi el que tingueu més a mà o us faci més gràcia.


I ja el tenim a punt! Felicitats, Cristineta! I bon profit!












5 comentaris:

  1. Et va quedar preciós!!!! I molt amorós!!! Petonarros!

    ResponElimina
  2. El Red Velvet és preciós! T'ha quedat molt bonic!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  3. Molt bonic Marina! El red velvet, amb aquest color així d'amor pur, és ideal per aquestes celebracions :) I m'agrada la decoració! Senzilla i sentida!
    Bona setmana

    ResponElimina
  4. Segur que a la teva amiga Cristina li va encantar, i va celebrar el seu aniversari la mar de contenta.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Pintassa! Jo també em dic Cristina...

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...