No fa gaire que vaig fer per primer cop les galetes Spéculoos, una barreja que té molt èxit entre els blogs dolços. Vam trobar la barreja feta en un supermercat que es caracteritza per tenir productes, puntualment, que no acostumem a trobar als supermercats més habituals. Hem tastat la fórmula i he de dir que ens ha agradat força. Aprofitant la castanyada, algunes les vaig fer inspirades en el fruit Castanya. Aquí us explico com les he fet:
Ingredients:
250 g de barreja de farina i espècies Spéculoos
90 g de mantega pomada
1 ou
Xocolata negra fondant
La barreja Spéculoos es caracteritza pel gust intens de la canyella que porta. És per això que ens surten unes galetes molt gustoses. Sovint, les haureu vist acompanyant el cafè de bar, o bé les infusions. Són dolces i cruixents i duren mooolt sense fer-se malvé, unes dues o tres setmanes bones.
Primer, barregem els ingredients amb unes barilles. I acabem de lligar la massa amb les mans. Després, la deixem reposar una mitja hora a la nevera perquè la mantega se'ns endureixi una mica i la massa sigui més fàcil de treballar.
Ara, donem forma a la massa fent servir el curró, motlles i els dits.
Un cop tenim les formes de galeta fetes les posem a coure al forn, a 180 ºC durant 20 minuts. Després, les traiem i les deixem refredar.
Un cop tenim fredes les galetes que tenen forma de castanya, fonem la xocolata fondant al microones, l'hi posem només mig minut i revisem si ja està fosa, i sinó, mig minut més. Vigilem a no passar-nos de cocció, ja que la xocolata se'ns podria cremar. Un cop tenim la xocolata fosa, banyem el cul de les castanyes i les deixem escórrer sobre una planxa metàlica.
Un cop seques, la les tindrem a punt per servir, juntament amb les que hem fet en forma de circumferència. Què us semblen?
*** La Laura de Cuinejar ens ha fet arribar els ingredients de la barreja Spéculoos. Gràcies!!
Ara em tindràs com una boja buscant la barreja fins que la trobi!!! Les fetes amb forma de castanya, genials!
ResponEliminasón molt bones... jo no tinc aquesta barreja de farina i èspecies, però la Marta PadeNous em va portar d'Holanda una bosseta de la barreja i surten tan bones... a casa les fem per Nadal, trobem que tenen gust nadalenc :-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ara mateix tinc massa de speculoos esperant per anar al forn aquesta tarda. Són les galetes que més agraden a la nena a casa i mai en sobren!
ResponEliminaBoníssimes!
Petons i bon cap de setmana,
palmira
Molt bona aquesta pensada de donar-li forma de castanya Marina, i banyar-les en xocolata, tot un encert!
ResponEliminaPetons!
El sabor a espècies d'aquestes galetes és genial i a més les trobo molt de tardor. Petons,
ResponEliminaPilar
Quina pinta més bona que tenen aquestes galetes!. Dius que aguanten molt bé dues o tres setmanes, però dubto molt que es pugui comprovar: segur que "volen" totes de seguida....
ResponEliminaQueden molt divertides! A casa ens encanta la canyella però mai no hem tastat aquestes galetes! Hi hauré de posar remei. Prenc nota de la idea!
ResponEliminaMarta
me encantan estas galletas y sin haberlas probado jajajajaja. un besote cariño y buen finde.
ResponEliminaNo n'havia sentit a parlar mai d'aquesta barreja, ara em pica la curiositat! buscaré la recepta...
ResponEliminatremendas estas galletas son divinas y un sabor unico¡
ResponEliminaBon cap de setmana
Peto
Tienen que ser todo un vicio!! Besos
ResponEliminaMarian aquestes galetes son per agafar-ne una i no parar.
ResponEliminapetons
Des de que vaig descobrir l'speculoos me n'he tornat adicta, a Bèlgica les vam provar per primer cop (galetes, gelats, bombons...) i ara sempre en busco! Si pots provar la pasta d'speculoos (tipus Nocilla) encara t'agradarà més! jejeje
ResponEliminaPetonets
Sandra
Jo fa anys que les vaig descobrir. Em tocaba viatjar per feina a Holanda i ja les prenen amb el te. Son tota una perdicio!! Petons
ResponEliminaOhh com m'agraden!! T'han quedat genial i amb la xocolata encara millor! petons
ResponEliminaEl sabor d'speculoos m'encanta! em porta records dels meus viatges a Alemanya, on són molt típiques!
ResponEliminaOstres, a veure si trobo aquesta barreja per Lleida. Les galetes t'han quedat molt bé, m'agraden molt les de forma de castanya, amb el culet banyat en xocolata. Una xulada! Petons.
ResponEliminaBuscaré la mescla, m´han fet molta goleta les teves galetes, i fer-les amb forma de castanya m´ha semblat una idea molt bona, t´han quedat molt bufones :) Un petonet!!
ResponEliminaquina pinta mes bona que tenen aquestes galetes.
ResponEliminaT'han quedat genials.
La barreja d'espècies de les speculoos m'encanta!
ResponEliminaI banyades en xocolata, encara han de ser més bones.
son tan bones les galetes specoulus, les millors del món!! i amb la forma que els hi has donat, igualet que les castanyes! jeje petons
ResponEliminaQuines galetes més boniques!!!! Hauré de tornar a provar a l'speculoos.....només ho he fet una vegada i no m'ha convençut.....
ResponEliminaPetons!!!
Olga
Hola,
ResponEliminaA més de boníssimes... són una cucada!
Petons
Mai he tastat galetes d'speculoos. Tenen molt bona pinta!
ResponEliminaPetons
quina decepció que he tingut al veure els ingredients!!!! veig que ja venen una barreja de farina específica per a aquestes cosetes, però segurament no hi és sense gluten, oi? llàstima!!!!
ResponEliminaOstres a Suïssa així que s'ensuma l'olor dels Speculoos JA ÉS NADAL!!! :) T'han quedat molt xules i el toc de la xocolata encara les fa més bones (si és que això és possible)
ResponEliminaUna abraçada
Molt fan de l'speculoos !!! Aqui teniu la composicio de la barreja per si no la trobeu feta.
ResponEliminahttp://cuinejar.blogspot.com/2013/01/speculoos.html
Soc molt fan de l'speculoos ! Per si voleu fer la barreja vosaltres mateixas
ResponEliminahttp://cuinejar.blogspot.com/2013/01/speculoos.html
Moltes gràcies, Laura!! Ho afegeixo al post, ens anirà de conya! Petons
EliminaSempre m'ha cridat l'atenció això dels speculoos, però, saps que no els he tastat mai? En buscaré.
ResponEliminaGràcies, guapa, t'han quedat molt bé!
Me gusta mucho la idea de hacerlas con forma de castañas
ResponEliminaSaludos
He tengut aquesta farina a les mans un grapat de vegades i al final desistesc de comprar-la perquè em dic que ves a saber quan les faré. Però ara que he vist la teva recepta sé que la propera vegada la duré cap a casa. Gràcies pel post!
ResponElimina