A casa, ens agrada força, la carbassa. No és que en comprem cada setmana però sí que, sovint, en tenim a la nevera. L'altre dia, el Manel va venir amb un llibre molt xulo, a més de bonic, que em va regalar. Es diu 'Jerusalén, crisol de las cocinas del mundo' i inclou receptes molt interessants, a més d'unes fotos precioses i d'una introducció sociològica, històrica i humana de les civilitzacions del mediterrani i les seves cuines. Vaig veure una recepta que de seguida vaig tenir clar que intentaria fer aviat, una crema de carbassa i tahina, com l'anomenen al llibre.
L'he versionat, perquè no hi he posat coriandre ni la salsa d'atzavara que sí que hi ha a la recepta original. La resta, si fa no fa, és la mateixa. Aquesta és una recepta que us pot anar molt bé com entrant o aperitiu per l'àpat de cap d'any, ja que podeu tenir la crema feta del dia abans. La podeu acompanyar amb uns trossos de pa de pita, que hi van molt bé per agafar la crema, ja que és prou espessa. Us l'explico.
Ingredients:
1 kg de carbassa
2 c. soperes de tahina
1 c. de cafè de canyella
2 grans d'all
oli d'oliva verge extra
1 iogurt natural
sèsam blanc i negre (ajonjolí)
sal
Comencem el plat macerant la carbassa amb la canyella i els grans d'all i un bon raig d'oli d'oliva verge extra. També hi afegim sal. Ho posem al forn, a 180 ºC, tapat amb paper d'alumini, durant 45 minuts.
Quan la carbassa sigui cuita, la traiem del forn i la deixem refredar a temperatura ambient. A continuació, la triturem amb la batedora i hi afegim el iogurt i les dues cullerades de tahina. Remenem bé.
Finalment, i ja per acabar el plat, decorem la crema amb unes llavors de sèsam negre i blanc (si podeu, torreu-les una mica prèviament que tindran més gust).
També hi afegim un rajolí d'oli de julivert i la mateixa planta, però picada, per donar-hi color. I ja ho tenim!
Un plat excel·lent d'un llibre excel·lent ben executat i fotografiat per a una cuinera excel·lent.
ResponEliminaque original y novedosa es esta crema y con todo lo que lleva se que me va a gustar!! bicos y un Feliz 2015
ResponEliminaUna crema deliciosa!!! Y con mucho sabor.
ResponEliminaFeliz Año Nuevo
Besos
Cocinando con Montse
Quina crema més gustosa!!! Me l'apunte!!
ResponEliminaUna recepta genial per tancar la porta al 2014 i obrir-la al 2015!!!
ResponEliminaPetons, Marina!!!
Olga
Bona recepta i Bon Any Nou Marina, molt petons!
ResponEliminaUna crema sorprenent, amb la canyella i la tahina. Molt bon any 2015. Una abraçada.
ResponEliminaYotam Ottolenghi es un dels meus cuiners preferits! Aquesta crema segur que està deliciosa i a més t'ha quedat la mar de bonica. Aprofito per desitjar-te molt bon any 2015 ple de coses bones, molts petons bonica!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
A casa també sol haver-hi carbassa al rebost! Serà qüestió de provar aquesta recepta mediterrània! Petons!
ResponElimina